Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
2020 Çocuk Odası Dekorasyonu Trendleri Neler?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

2020 Çocuk Odası Dekorasyonu Trendleri Neler?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Çocuk odası dekorasyonu yaparken, çocuklarımızın mutluluğu göz ardı edilmeden, onların da dizayn konusunda fikrini alarak dilediğimiz gibi şekillendirebiliriz. Geçmişte bebek odası dizaynında biz ebeveynler direkt karar verici konumunda olduğumuz için istediğimiz şekilde bebek odasını hazırlıyorduk. Ancak çocukluk döneminde artık onların da birey olduğunun bilincinde olarak, çocuk odası dizaynı konusunda onları da dahil ederek dekorasyonu keyifli bir hale getirebiliriz.2020 çocuk odası dekorasyonunda çocukların bilişsel gelişimini ön plana çıkaran şekiller, çıkartmalar gibi eğitici ve aynı zamanda göz alıcı tasarımın yanı sıra duyusal gelişimini destekleyen doğa ve hayvan figürleri de oldukça dikkat çekecek. Çocuklarımızın hayal dünyasının ne kadar geniş olduğunu varsayarak çocuk odası dekorasyonu için yapılabilecek pek çok fikir olduğunu söylemek gerek. Örnek olarak çocuğunuzun en sevdiği çizgi film karakterleri, görkemli tavan dekorasyonları, yeni nesil oyuncak içeren akıllı mobilyalar, göz alıcı stickerlar 2020 çocuk odası dekorasyonları arasında yerini alacak. 

Çocuk Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Çocuk odası dekorasyonu yapılırken onlar için sıkılmadan keyifle vakit geçirebileceği bir alan yaratılmalı. Bu alanı oluşturmak için ise sadece çocuklarımızın hayal dünyasına girmek yeterli. 2020 çocuk odası dekorasyon modellerine uygun olarak, çocuğunun hangi renkleri, hayvanları, çizgi film karakterlerini sevdiğini bilmek sizin için önemli bir ipucu olacak. Çocuk odasını dekore ederken bahsettiğimiz ipuçlarından yola çıkarak en sevdiği çizgi film karakterinin halı işlemesi, doğa resimlerinin ya da hoşlandığı hayvanların stickerlarını duvara yapıştırabiliriz. Bunların yanı sıra duvar rengi eskiden olduğu gibi kız çocukları için pembe veya erkek çocukları için mavi tonlarını içeren boya olmamalı çünkü bu artık oldukça demode. 2020 çocuk odası dekorasyon renkleri arasında daha çok soft ve birden fazla renk geçişi göreceğiz.

2020 Dekorasyon Trendleri

2020 dekorasyon trendleri geçmiş yıllardan farklı olarak eğitici, öğretici ve son derece eğlenceli olacak! Bu yıl erkek çocukların odasının duvarlarında hayvanlar, sevilen çizgi film karakterleri ve geometrik şekiller de yer alacak. Kız çocukları odalarının duvarlarında prensesler, göz alıcı çiçekler, rengarenk geçişler ve buna uyumlu bir mobilya takımı göreceğiz. 2020 çocuk odası dekorasyonu denilince akla her ne kadar mobilya, halı ve duvarlar gelse de aydınlatma da oldukça önemli bir yer edinecek. Çocuk odasının ışıklandırması göz yormamalı ve dekorasyona uygun renk ve modelde olmalıdır.

2020 Renkleri Neler Olacak?

2020 çocuk odası dekorasyonu içerisinde yer alacak olan trend renkler çocuk odalarını hem süsleyecek hem de yormayacak güzellikte olacak. Artık pembe-mavi gibi keskin renklerin kız-erkek için olduğu düşünülmüyor. Bunun yerine her iki cinsiyetin de kullanabileceği ilgi çeken renkler yer alıyor. 2020 çocuk odası dekorasyon duvar renklerinde kristal, gül tozu, ay ışığı, sultani, nergiz, kardelen, gonca, bade gibi çeşitler yer alıyor. Bunların yanı sıra ışıltılı kum, kadife gibi dekoratif hazır renkli sıvalardan da yararlanılabilir. Sen de çocuğunun stiline uygun 2020 çocuk odası dekorasyonu arasında yer alan bu şık ve göz alıcı duvar boyalarını kolayca https://www.biboya.com.tr/ üzerinden temin ederek harikalar yaratabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message