Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Zemin Döşemelerinde Tadilat Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Zemin Döşemelerinde Tadilat Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Zemin döşeme evin yeni bir atmosfere bürünebilmesi için harika bir fırsattır çünkü evin tüm dekorasyonu zemin üzerine kurulur. Bu sebeple evin zemin onarımı yapılmadan önce, ne tarz bir zemin yapılacağını detaylıca düşünmen oldukça önemli. Detaylıca düşündükten sonra, istediğin ambiyansa göre bir çok farklı şekilde zemin döşeme tadilat seçeneğinden faydalanabilirsin.

Zemin malzemesi seçimi

Zemin malzemesi seçerken dikkat etmen gereken iki önemli nokta var. Bunlardan ilki evinde nasıl bir atmosfer yaratmak istediğin; diğeri ise buna ayırabileceğin bütçe miktarıdır. Uygun fiyatlı zemin döşeme tadilat işleri için granit ve mermer gibi doğal taşlardan uzaklaşarak ahşap zemin kaplama seçeneklerine yönelmen daha mantıklı olacaktır. Üstelik kaliteli ahşap malzemeyle yapılan zemin döşeme tadilat işleri, harika bir vintage dekorasyon yapma imkanı da sunar. Vintage gibi sıcak bir ortamdan ziyade biraz daha sakin ve gösterişli dekorasyon fikirleri arayanlardansan, koyu renkli doğal taşlarla zemin döşeme yapmak daha iyi olabilir. Tabii bir de zemin seçiminin dekorasyon tarafından ziyade ihtiyaçlarınıza da uygun olması gerekiyor. Eğer yaramazlık yapmaya oldukça müsait çocuklara sahipsen zemin malzemesinin de kolay temizlenebilir, dayanıklı ve ses geçirmeye karşı dirençli olması senin için oldukça iyi olacaktır. Zemin döşeme tadilat işleri için zemin seçimi yaparken bunları aklından çıkarma. 

En uygun fiyatlı zemin kaplama malzemesi laminant parke

Zemin döşeme tadilat işlerinin en bütçe dostu malzemesi laminant parkeler, fındık kabuları ve talaş gibi malzemelerin tutkal kullanılarak presnlenmesiyle oluşturulur. Sanılanın aksine oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü olan laminant parkeler, zemin döşeme tadilat işlerinde oldukça fazla kullanılır. Bir çok farklı ahşap tonda bulabileceğin laminat parkeler, sadece suyla fazla temas halinde hızla yıpranabilirler. Bu sebeple mutfak ve banyolarda kullanılması tavsiye edilmez. Mutfak ve banyo gibi yoğun su kullanımın olmadığı oturma odası, salon ve yatak odalarında oldukça rahat bir şekilde tercih edebilirsin.

Banyolara tarz getiren doğal taşlar

Banyon için zemin döşeme tadilat yapmayı düşünüyorsan doğal taşları incelemelisin. Granit, seramik ve mermer gibi malzemeler sayesinde hem kaliteli bir banyo zeminine hem de muhteşem bir tarz yaratabilirsin. Özellikle seramik ürünkler üzerine yapılan farklı işlemelerle de oldukça sıradışı tasarımları deneyebilirsin. Uzun ömürlü ve oldukça şık yapılara sahip doğal taşlar, bir çok farklı renk seçeneğine sahip olmasının yanı sıra su geçirmez özellikleri sayesinde mutfaklar için de kullanılmaya gayet uygun.

Zengin renk skalasına sahip pvc kaplama

Aklında doğal taşlardan ve ahşap malzemelerden ziyade sürekli farklı tasarım fikirleri dolaşanların malzemesi; pvc kaplama. Sen de doğuştan bir mimar ruhuna sahip olanlardansan, bir çok farklı tasarımdan faydalanabileceğin pvc kaplamayla hayalindeki zemin döşeme tadilat işinin altına imza atabilirsin. Üstelik son zamanlarda oldukça popüler olan pvc kaplamalar, çok hızlı ve kolay bir şekilde uygulanabilir. Ayrıca temizliği kolay, dayanıklı ve steril bir malzemedir. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message