Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Zamansız dekorasyonun sırları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Zamansız dekorasyonun sırları

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Zamansız ev dekorasyonu nedir? Neden bazı evler yorgun görünürken, bazıları ise her zaman taze ve güncel görünüyor? En önemlisi, gelecek birkaç yıl içinde geçerliliğini yitirmemesi için evini nasıl dekore edebilirsin? Süreklilik gösteren bir zamansız dekorasyon için birkaç ipucu paylaşıyoruz:

Klasik stile sahip bir ev yaratın

Klasik tarz kalıcıdır. Klasik bir tarz için, güçlü sütunlar, çizgiler, heykeller, büstler ve mimari kalıplar kullanabilirsin. Zamansız evin bu detaylar üzerinde oynayacak. İç mekanların mimariyi tamamlayacak şekilde tasarlanacak. Evini bir manken gibi düşün. Evin kendisi mankendir ve iç detaylar mankenin üzerine giydiği kıyafetler gibidir. Klasik tarzda bir zamansız dekorasyon için ahşap, taş, tuğla ve pamuk gibi doğal kaynaklar kullanabilirsin.

Evinizin soluk görünmediğinden emin olun

Zamansız dekorasyon ne avangard, telaşlı, süslü ne de zengindir. Aslında, kalıcı dekor bu eğilimlere direniyor. Zamansız tasarım sessizce, sade, basit ve sofistikedir. Bu tarz oldukça işlevsel, ancak yumuşak ve sıkıcı olmayacak şekilde tasarlanmıştır. İnce, uyarlanabilir ve daha uzun ömürlüdür. Zamansız mobilyalarını nötr bir duvara, büyük bir çağdaş sanat eserinin altına yerleştirerek harika bir görünüm elde edebilirsin. Bu bir denge ve düzen duygusu yaratmakla ilgilidir.

İşlevsel bir görünüm tasarlayın

Zamansız dekorasyon, aşırı süslü ve meşgul kalıplardan, şekillerden ve mekanlardan uzak durur. Burada önemli olanın alana aşırı ekleme yapmaktan kaçınarak az olanla işlevsel bir görünüm elde etmek olduğunu unutmamalısın. Birçok tasarımcı, alanına sonsuza dek genişletilebilecek bir tarih duygusu vermek için dayanıklı antika eşya kullanımını tavsiye eder. Antika mobilyalar, geçmişi yansıtıyor olsa da diğer stil ve mobilyalarla birleştirildiğinde yaşam alanın için zamansız hale gelir.

Geleneksel renkleri tercih edin

Nötr renkler zamansız dekorasyon oluşturmada güçlü bir etkiye sahiptir. Bu renkler alanı zahmetsizce vurguluyorlar. Zamansız dekorasyon söz konusu olduğunda bejler, griler ve beyazlar, sıkça kullanılır. Bunlar, resmi mobilyalar, büstler ve diğer aksesuarlara harika bir temel oluşturdukları için seçmen gereken renkler arasında yer alır. Ayrıca, bu nötrlerle tamamlanan siyah, lacivert veya yeşil gibi klasik renkleri de tercih edebilirsin. Zamansız dekorasyon elde etmek nispeten kolaydır. Arka planın nötr olmalı ve meşgul olmamalıdır. Temiz çizgiler ve şekiller ile evinin doğal mimari detaylarını vurgulayabilirsin. Nötrleri çok iyi tamamladıkları için göl mavisi, zümrüt veya ametist gibi renkleri bir arada kullanabilirsin. Nötrlere bir canlılık kazandırması için renkli aksesuarlar tercih edebilirsin. Birkaç antika mobilya edinmeyi düşünebilirsin. Evinde ahşap, taş ve doğal elyaf gibi bolca doğal malzemeler kullan. Mobilyaların içinde bulunduğu odanın büyüklüğüne uygun şekilde ölçeklendirildiğinden emin olmalısın. Zamansız bir evin sadelik, incelik ve zarafeti hedeflediğini unutmamalısın.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message