Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yuvarlak yemek masası ne zaman ve nasıl kullanılmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yuvarlak yemek masası ne zaman ve nasıl kullanılmalı?

Yayınlanma tarihi: 30.06.2020

Dekorasyon sürecinde hem salonun hem de mutfağın için farklı yemek masası formlarına ulaşabilirsin. Yuvarlak yemek masası modellerini kullanmak istiyorsan ve bu formun mekanla uyumlu olacağından emin değilsen tavsiyelerimize kulak verebilirsin.

Kalabalık davetler için idealdir

Yuvarlak yemek masası tercih ederek misafirlerinin birbirine daha yakın oturmasını sağlayabilirsin. Bu masa formunda daha fazla sayıda kişi ağırlaman mümkün.Uzun yemeklerde ve sohbetlerde keyifle vakit geçirebileceğin alanlar yaratmak için yuvarlak masaları tercih edebilirsin. Yuvarlak yemek masası etrafında eğlenceli masa oyunları da oynayabilirsin. Dekorasyon stiline uygun olarak ahşap, cam ya da metalik tasarımlardan ilham alarak şık mekan tasarımları oluşturabilirsin. Tercihine göre masa örtüsü de kullanarak dekorasyon stilini bütünleştirebilirsin. 

Konforlu bir oturma alanı yaratabilirsin

Yuvarlak yemek masası tasarımları genellikle tek ayaklı olarak üretilir. Bu da daha geniş ve daha konforlu bir oturma alanı yaratır. Masada vakit geçirirken ayaklarını uzatabileceğin geniş bir alan olması avantajlı bir durumdur. Yemek masan için tabure kullanacaksan bunları masanın altına kaldırarak mekanı genişletmen de mümkündür. Yuvarlak yemek masası modelleri ile yer tasarrufu yaparak kullanışlı ve işlevsel bir yaşam alanı elde edebilirsin.

Daha fazla yer tasarrufu yapabilirsin

Yemek masanın her yerine kolaylıkla ulaşmak istiyorsan yuvarlak tasarımlar ihtiyacına uygundur. Her köşesi eşit uzaklıkta olan yuvarlak yemek masası çeşitleri bu açıdan oldukça kullanışlıdır. Küçük ve dar mekanlar için de kurtarıcı olan bu masaları, farklı materyalleri tercih ederek hemen hemen her dekorasyon stiline uyarlayabilirsin. Ancak yaşam alanlarının köşe kısımlarında bu masayı tercih etmemelisin. Çünkü var olan alanı daha kısıtlı ve dar hale getirebilirsin. Mekanın orta kısımları için yuvarlak masaları tercih edebilirsin. Katlanabilen yuvarlak masaları ihtiyaç duymadığın zamanlarda pratik bir şekilde kaldırarak yer tasarrufunu kolaylaştırabilirsin.

Çocuklar için en güvenli seçenektir

Çocuklu aileler için yuvarlak yemek masası modelleri oldukça güvenlidir. Kare ya da dikdörtgen masalar gibi köşelere sahip olmayan bu tasarımlar, çocukların çarpıp düşmesine karşı korunaklıdır. Özellikle çok küçük yaştaki çocukların evde özgürce ve güvenle vakit geçirmesi için yuvarlak masalar kullanabilirsin. Çocuk odası dekorasyonu için rengarenk yuvarlak masa modelleriyle çocuğunun hayallerini süsleyen bir mekan tasarımı oluşturabilirsin

Dekorasyon stiline uygun masalara ulaşabilirsin

Yuvarlak forma sahip yemek masalarının çok sayıda farklı tasarımını tercih edebilirsin. Böylece yaşam alanını dekorasyon stilini baz alarak pratik bir şekilde kişiselleştirebilirsin. Modern dekorasyon stilleri için farklı materyallerin bir arada kullanıldığı tasarımlar ile mekanı canlandırabilirsin. Cam yüzeye sahip ahşap ayaklı bir masa mekana minimal ve yenilikçi bir stil kazandırır. Geleneksel ve klasik dekorasyonlardan ilham alıyorsan doğal ahşap tonlarını tercih edebilirsin. Bu masaları dantel örtüler ile hoş bir şekilde kombinleyebilirsin. Country stiller için daha gösterişsiz ahşap tasarımları da kullanabilirsin. Bu tarz yuvarlak yemek masası seçeneklerini floral desenli örtü ve vazo gibi aksesuarlar ile tamamlayabilirsin. Ayaklarda ise oymalı ve işlemeli detaylara yer vererek dekorasyonunu çarpıcı hale getirebilirsin. Endüstriyel alanlar için koyu metalik renkler ideal bir seçimdir. Aynı tarzda tabure ya da sandalyeler bu stili çarpıcı bir şekilde tamamlar. Masa üzerinde metalik mumluklar, vazo ya da biblolar kullanabilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message