Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yuvarlak hatlı mobilyalarla uyumlu dekorasyon önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yuvarlak hatlı mobilyalarla uyumlu dekorasyon önerileri

Yayınlanma tarihi: 11.03.2020

Ev dekorasyonu mobilyasından, boyasına, aydınlatma ekipmanlarından, perdelerine kadar uyumlu bir şekilde ilerlemesi amacıyla bir bütün olarak ele alınıyor. Mobilya tercihin yuvarlak hatlı parçalardan oluşuyorsa, bu noktada dekorasyon ev odalarının büyüklüğü de dikkate alınarak gerçekleşiyor. Yuvarlak hatlı mobilya tasarımları genel itibarı ile köşeli hatlara sahip ürünlere kıyasla daha fazla yer kaplıyor.

1 – Country tarzı mobilyalara uyumlu dekorasyon fikirleri

Eğer yuvarlak hatlı mobilya seçimin country tarzında imal edilmiş ürünler ise, kuvvetle ihtimal beyaz rengin ağırlıklı olarak kullanıldığı ürünler oluyor. Bu durumda, eşyalarını en iyi vurgulayacak unsur, adeta bir fon görevi yapan duvar boyası seçiminde Bi’boya markasının cappucino, kuartz, zen, tuna, okyanus, nefti, yosun yeşili, demir gibi mavi, yeşil, gri ve benzeri tonları tercih edilebiliyor.

2 – Barok tarzı mobilyalara uyumlu dekorasyon fikirleri

18’inci yüzyıldan bu yana, ağırlıklı olarak orta yaş üstü ve büyük hacimli evlere sahip bireylerin tercihi olan Barok tarzı mobilya tasarımları, adını aldığı dönemin tüm ihtişamını ve bazen abartılı tasarım uygulamalarını günümüze kadar taşıyor. Barok tarzı mobilya tasarımlarında beyaz renk kullanılabildiği gibi, ağırlıklı olarak beyaz renge altın yaldız uygulamalarının eşlik ettiği de görülüyor. Beyaz haricinde, açıktan koyuya kahverenginin her tonunun ve hatta kızıl tonlarını da barındıran maun ağacının kullanıldığı Barok tarzı eşyalara fon görevi yapacak boya seçenekleri de gösterişli renklerden seçiliyor. Bi’boya markasının iç cephe renk seçeneklerinden kum fırtınası, sultani, moka, karamel, ekru ve lotus gibi renkler, Barok tarzını vurgulayan en ideal renkler olarak öne çıkıyor. Dekorasyonun önemli parçası olan aksesuar seçimlerinde de bakır materyaller ve altın yaldızlı ürünler tercih edilebiliyor.

3 – Modern tasarıma sahip mobilyalarla uyumlu dekorasyon önerileri

Yuvarlak hatlara sahip ve modern tarzda mobilya tasarımları büyük alanlara ihtiyaç duyabiliyor. Bununla birlikte, iç dekorasyon tasarımının önemli bir parçası olan duvar boyası seçiminde daha fazla seçenek sunuyor. Aksesuar seçiminde de elinizi kuvvetlendiren modern mobilya tasarımları, ahşap, metal ve cam gibi materyalleri kolaylıkla kullanmanıza olanak sağlıyor. Üretiminde doğal ahşap ve halat kullanılan aydınlatma ekipmanlarının kullanımına imkan tanıyan bu tasarım anlayışı, aynı zamanda asma tavan ve ankastre aydınlatma ürünlerinin de dekorasyonda yer almasını sağlıyor.Bi’boya markasının iç cephe renk kartelasından, mobilya tasarımlarınızın rengine uygun olmak kaydı ile, beyazdan tutun da yenibahar rengine kadar birçok rengi uygulama şansı yakalanabiliyor. İç dekorasyonda önemli yeri ile tüm dekorasyon unsurlarını vurgulayan duvar boyası ihtiyacını Bi’Boya’dan temin etmek çok kolay. Bi’Boya web sitesini ziyaret ederek, renkleri seçebilir ve 3 farklı renk için ücretsiz renk kartı siparişini verebilirsin. Renk kartlarını duvarında karşılaştırmak ve duvar rengine karar vermek bu kadar kolay. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message