Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yurt odası dekorasyonunu minimum bütçeyle nasıl değiştirebilirsin?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yurt odası dekorasyonunu minimum bütçeyle nasıl değiştirebilirsin?

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Yurt odaları, öğrencilerin hem ders çalışmak hem de boş vakitlerinde rahatlamak için kullandığı ve zamanlarının büyük bir kısmını geçirdikleri alanlardır. Ancak sıradan tasarımlarıyla çok da keyifli yaşam alanları oldukları söylenemez. Küçük dokunuşlar ile oldukça sıradan olan yurt odanı kişiselleştirebilir, kendini evinde hissetmeni sağlayacak bir yaşam alanına dönüştürebilirsin. Senin için hazırlanan yurt odası dekorasyonu fikirlerini incelemeden önce bilmen gereken en önemli şey, yurt odalarının küçük alanlar olduğu gerçeğidir. Bu sebeple odanı dekore ederken yeni eşyalar almanı gerektirmeyecek, minimum bütçeyi kullanarak var olan eşyaları değerlendirmeni ve dönüştürmeni sağlayacak fikirler daha işe yarar olacaktır.

Yurt odası dekorasyonunda püf noktalar

Yurt odası dekorasyonu yaparken hali hazırda elinde bulunan yatak, dolap, çalışma masası gibi eşyaları iyi değerlendirmen oldukça önemlidir. Çünkü bunların dışında eşya koyabileceğin alan oldukça kısıtlı olacaktır. Bu kısıtlı alanı daha iyi değerlendirmek için duvarlarına uygun raf sistemleri seçebilirsin. Kitaplarını ya da kişisel eşyalarını, küçük dekoratif saksılar ve mumlar ile kombinleyerek hem alandan tasarruf etmiş hem de yurt odana sıcak bir dokunuş yapmış olursun. Yurt odandaki kıyafet dolabın normalde sahip olduğundan daha küçük olabilir. Hem kıyafetlerin için yer açmana hem de dekorasyon dergilerindeki gibi bir görüntüye sahip olmanı sağlayacak bir önerimiz var: Konfeksiyon askısı. Özellikle beyaz renkli tercih edebileceğin bir konfeksiyon askısını, farklı renklerde kadife askılar ile tamamlayabilirsin.Farklı ışıklandırma seçenekleri, yurt odası dekorasyonu için ufak ama etkili bir yöntemdir. Odanın tavanından yayılan soğuk beyaz bir ışığın içini ısıtması elbette mümkün değil. Bu sebeple çalışma masanda ve seçtiğin raf sistemlerinde dekoratif mumlar kullanabileceğin gibi, sarı renkli ya da farklı renklerden oluşan tel ışıklar ile sıcak bir görüntü yakalayabilirsin.Pano çeşitleri, yurt odası dekorasyonu yaparken vazgeçilmez ögelerden biridir. Yurt odandaki eşyalar ahşap ağırlıklıysa seçimini mantar panodan yana kullanabilirsin. Ancak eşyalarına beyaz tonlar hakim ise, altın ya da gümüş renklerdeki tel panolardan tercih edebilirsin. Şık mandallar yardımıyla ders programını ve alışveriş listeni gözünün önünde tutabilirsin. Ayrıca sevdiklerin ile çekilen polaroid fotoğraflarını da panona yerleştirebilirsin.

Yurt odası dekorasyonu nasıl hareketlendirilir?

Ahşap ağırlıklı bir yurt odası dekorasyonu yaparken dekoratif bir kilim seçebilirsin. Ancak beyaz tonlarda bir yurt odası için küçük bir shaggy halı daha doğru bir tercih olacaktır. Böylelikle odaya hareket katabilirsin.Yurt odası dekorasyonu yaparken duvarları boş bırakmak iyi bir fikir değil. Bu sebeple sevdiğin posterler ile duvara hareket katabileceğin gibi, çerçeve görünümlü mdf tablolar ile zevkine uygun kombinler yapabilirsin. Duvar aksesuarlarını seçerken, yatak örtündeki renklerle benzer renkler kullanarak monokrom bir görüntü yakalayabilir ya da zıt renkler seçerek canlı ve kontrast bir görüntü elde edebilirsin. Eğer yurt yönetiminin duvarların boyanması konusunda katı bir tutumu yoksa, duvarlarından birini farklı renkte boyayarak oda içerisinde açı yaratabilirsin. Yurt odası dekorasyonuna uyum sağlayacak, öğrenci bütçesini sarsmayacak ekonomik duvar boyalarını Bi’Boya‘da bulabilir, zahmetsizce sipariş edebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message