Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yüksek Tavanlı Evler İçin Salon Dekorasyonu Önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yüksek Tavanlı Evler İçin Salon Dekorasyonu Önerileri

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

İyi tasarımın sırrı, bir odada her ayrıntıyı dekoratif ve işlevsel bir unsur olarak kullanabilmektir. Yüksek tavanlı salon söz konusu olduğunda da durum aynen bu şekildedir. Yüksek tavanlar salon dekorasyonuna katkıda bulunur. Aynı zamanda, yüksek tavanlar tüm görünümünü çarpıcı bir şekilde iyileştirebilir. Bu tamamen neyi nerede kullanman gerektiğine bağlı. İşte bazı dekorasyon önerileri:

Tabandan tavana perdeler kullanabilirsin

Yüksek tavanlı evde perde seçerken uzunluğuna dikkat etmelisin. Uzun perdelerle yüksek bir tavanı vurgulayabilirsin.

Yüksek tavanlı salon dekorasyonuna bir şömine duvarı ekleyebilirsin

Aynı zamanda şöminesi olan yüksek tavanlı salonlar her ikisinden de kolayca yararlanabilir. Bir şömine duvarı o bölgeye dikkat çekecek ve aynı zamanda güzel mimariyi vurgulayacaktır.

Yüksek bir yere küçük pencereler yerleştirebilirsin

Tavanın hemen altına yerleştirilen küçük pencereler çok ilginç bir tasarım öğesi oluşturur. Bu pencereler yüksek tavanlı salon için harika bir dekoratif unsur oluştururken aynı zamanda da salonun doğal ışıktan daha fazla yararlanmasını sağlar.

Asma tavan kullanabilirsin

Yüksek tavanlı evlerde dekorasyon için kullanılan en önemli unsurlardan birisi de asma tavan. Odayı rahat, samimi hissettirir ve atmosferi davetkar ve keyifli hale getirir. Yüksek tavanlı salon için iyi bir vurgu oluştururken, dekorun sıcaklığını ve rahatlığını da artırır.

Aksan ekleyebilirsin

Duvarların tasarımına göz alıcı malzemeler ekleyerek yüksek tavanlara dikkat çekebilirsin. Örneğin, taş veya ahşap kullanabilirsin veya vurgu duvarı ekleyebilirsin.

Sarkıt aydınlatma kullanabilirsin

Düşük asılı aydınlatma armatürü yüksek tavanlı salon dekorasyonunun lüks ve göz alıcı görünmesini sağlayabilir. Avizenin etkileme şansını kaçırma!

Kütüphane oluşturmayı düşünebilirsin

Yüksek tavanlı salon dekorasyonu içine bir kütüphane eklemek salona çekicilik katar. Rafları tavana kadar yerleştirebilirsin. Büyük kütüphanelerde olduğu gibi, onlara bir merdivenle de ulaşabilirsin.

Tavan ve duvarları zıt renklere boyayabilirsin

Duvarları, tavanlara zıt bir renkte boyamak, sanattan daha fazlasıdır; duvarları süsleyerek evde görsel bir denge kurmak için bir araçtır.

Halı ve minderlerinden gücünden faydalanmalısın

Yüksek tavanların yaratabileceği en rahatsız edici sorunlardan biri: yankı. Zamanı geçmeyen bu dekoratif ögeleri tasarımına dahil ederek yankı problemini de ortadan kaldırabilirsin! Akustiği yalnızca birkaç peluş halıyla veya kabarık yastık yığınlarıyla ayarlayabilirsin. Yüksek tavanların yarattığı sorunlar aslında yaratıcılığa davetiye haline geliyor!

Tabloyla yüksek tavanlara vurgu yapabilirsin

Tablolar her yerde memnuniyetle karşılanır ve duvar fikirleri her zaman bir alana değişim getirir. Özellikle de yüksek salonlara katkıları vazgeçilmezdir. Güzel bir tabloyla yüksek tavanlı salon güzel, canlı ve zarif görünecektir.

Tavan kirişleri ekleyebilirsin

Kirişler stabilite ve özgünlük sağlar ve bu nedenle rustik, doğa odaklı bir ev isteyen tasarımcıların en gözde unsurudur. Kirişler  sayesinde (birkaç yaratıcı çözüm – evde döşenmiş halılar, tamamlanmamış döşemeler, eski mobilyalar, vb.) kentsel bir daireyi antik bir kaleye ya da kırsal bir köşke dönüştürebilirsin.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message