Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yeşil Koltuğa Ne Renk Halı Gider?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yeşil Koltuğa Ne Renk Halı Gider?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Doğada bulunan bir ana renk olan yeşil, istisnasız herkese ferahlık verir. Bu sebeple yeşil, ev dekorasyonlarının da baş tacıdır. Koltuk rengi kadar, koltuk takımını tamamlayacak halının seçimi de dekorasyonda büyük ölçüde önemlidir. Koltuklarını yeşil seçmek istiyor ve yeşil koltuk nasıl kombinlenir, merak ediyorsan; yeşilin tonlarını öğrenerek işe başlayabilirsin. Çünkü; renklerin tonları, dekorasyonda uyum dengesini bir anda değiştirebilir. Muazzam bir uyum için; koltukta seçtiğin yeşil tonu, halıda seçeceğin rengin tonunu mutlaka etkileyecektir.

Senin favori yeşilin hangisi?

Yeşilin en popüler tonlarını tanımaya koyu tonlardan başlayabilirsin. Haki yeşil, nefti yeşil, gece yeşili, zümrüt yeşili, ördek yeşili, çay yeşili koyu olarak rağbet görürken; açık tonların en gözdeleri arasında ise nil yeşili, mint yeşili, su yeşili, fıstık yeşil, kuş konmaz yeşili gibi tonlar sayılabilir. Yeşil ile uyumlu renkler dekorasyon genelindeki tonların açıklık ya da koyuluk durumuna uyum sağlamalıdır. Yeşilin popüler tonlarını artık öğrendiğine göre yeşil koltuk ile uyumlu halı rengi kararında net seçimler yapabilirsin.

Yeşil, hangi renklerle uyumludur?

Yeşil, uysal ve huzur verici renklerden biridir. Yeşil koltuk ile uyumlu halı rengi seçiminde kahverengi, turuncu, sarı, şeftali tonları, bej, ekru, gri, siyah, beyaz, altın, gümüş, kiremit ve kırmızı renkleri gönül rahatlığıyla tercih edilebilirsin. Doğal yaşamda olduğu gibi; yeşilin kahverengiyle uyumu dekorasyonlarda da mükemmel seviyededir. Yeşil koltuk ile uyumlu halı rengini toprak tonları içinden tercih ederek; evine doğanın cazibesini taşıyabilirsin. Dekoruna hareket ve enerji katmak istersen turuncu harelere sahip bir halı ile bunu gerçekleştirebilirsin. Yeşil koltuk ile uyumlu halı seçiminde sade ve şıklık arayışındaysan ekru bir halı kullanabilirsin. Yeşil sarı koltuk takımına uygun halı olarak da çizgili ve siyah beyaz halı kullanmak çarpıcı bir kombin yaratabilir.

İşte, senin için; yeşil koltuk ile uyumlu halı kombin önerileri

Dünden bugüne ayrılmayan ikili; haki yeşil ve hardal sarı. Koltuklarını haki yeşil seçtiysen halının renkleri içinde hardal sarıya mutlaka yer vermelisin. Yeşil koltuk ile uyumlu halı renkleri içinde hardal sarı en çok haki yeşile yakışır. Tonlara dikkat edilmesi muazzam bir dekorasyonun sırlarından biridir. Biri zarafet mi dedi? Mint yeşili ve silver. Yeşil koltuk ile uyumlu halı renkleri içinde gümüş tonları hem minimalist dekora hizmet eder hem modern dekorasyona. Bu ikiliyi kombinleme tarzın ne olursa olsun salonunun zarafeti, görenlerin aklından çıkmayacak.Saraylara layık ikili; zümrüt yeşil ve dore tonlar. Zümrüt yeşili, ağırlığı ve şıklığıyla tam bir saray rengidir. Koltuk takımın, ihtişamıyla göz doldursun ve rengi yeşil olsun istiyorsan; doğru seçim, kesinlikle zümrüt rengidir. Zümrüt yeşil koltuk ile uyumlu halı rengi olarak dore tonlar içeren, şık motiflerle bezeli, püsküllü bir halının yaydığı hava; salonuna göz alıcı bir mücevherin ışıltısını katabilir.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message