Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yeni ev tutacak üniversitelilere 5 ekonomik dekorasyon önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yeni ev tutacak üniversitelilere 5 ekonomik dekorasyon önerisi

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Üniversite sınavını kazanıp farklı bir şehirde ev tutan gençleri ve ailelerini yeni bir hayata başlamanın heyecanı sardı. Bu heyecan sürerken şimdi bazı gençler, ailelerinden uzakta başlayacak yeni ev yaşamının hazırlıklarına girişme telaşında. Üniversite hayatının ilk dersi başlıyor: Ekonomik dekorasyon. Sınırlı kaynaklarla tek başına bir ev düzeni kurmak kolay değil. Ancak yaratıcılığın ve gençlik enerjisinin zirvede olduğu üniversite döneminde öğrenciler ekonomik dekorasyon fikirleri geliştirip uygulamada çok başarılı olabilir. İşte öğrenci evini dekore etmeye çalışan üniversiteli okurlar için bir kaç tavsiye.

Pahası düşük, işlevi çok mobilyalar

Ekonomik dekorasyon, her şeyden önce dar mekana sığma becerisi demek. Öğrencilik hayatında yaşam alanını verimli kullanmak, az eşya ile birçok gereksinimini karşılamak şart. O yüzden çok işlevli mobilyalardan şaşmayı tavsiye ederiz. Portatif masa, katlanan dolap, yatak olan koltuk öğrenci evlerinin vazgeçilmezidir.

Duvarlar boş kalmasın

Sınırlı öğrenci bütçesi ile kurulan evde fazla mobilya olmaz, bu durumda boş duvarları doldurmak için ekonomik dekorasyon çözümleri gerek. Öğrenci evlerinde en popüler duvar dekorasyonu malzemesi oldum olası posterlerdir. Alternatif olarak kendi çektiğin fotoğrafları veya becerin varsa kendi çizimlerini kullanarak duvarları süslemeyi öneriyoruz. Sevdiğin bir fotoğrafın ya da posterin karşısına yerleştireceğin bir ayna ile bu güzelliği çoğaltır ve evine derinlik katarsın.

Her kumaş perdeye dönüşebilir!

Perdede, yaratıcılık sınır tanımaz. Artık marketlerde bile bulunan perde mandalları sayesinde her tür kumaş perdeye dönüşebiliyor. Örneğin çuval kumaşından perde yapabilirsin! Hiç dikmeden, çuval kumaşını perde mandallarıyla tutturarak şık görünümlü perdeler yaratılabilir. Perde konusunda bir diğer ekonomik dekorasyon önerisi ise aynı boydaki şalları askılığa bağlayıp perde haline getirmek!

Evini elinin emeği eşyalarla döşe

Öğrenci evin için bazı eşyaları satın almak yerine bizzat kendin yaparak sadece dekorasyonu çok ucuza mal etmiş olmazsın, yaşadığın yeri çok daha kolay benimsersin. Bazı eşyalarını kendi elerinle üretmek, ekonomik dekorasyonun baş kuralı. Mesela bir orta sehpası satın almak öğrenci için lüks olabilir ama bulacağın herhangi bir eski objeyi (bir kapı, eski bir valiz) yapı marketlerden veya internetten alacağın uygun ayaklarla şık bir orta sehpasına çevirmek mümkün. Böyle bir tasarım fikrini hayata geçirdiğinde sana özel, çok havalı bir ortam yaratmış olacak, içinde olmaktan daha büyük keyif alacaksın. Ekonomik dekorasyon, ucuza satılan ama beğenmediğin kalitesiz eşyaları kullanmak değil, severek kullanacağın eşyaları ucuza mal etmektir.

Takımlardan vazgeç

Ev dekorasyonu için takım takım mobilya alma devri geride kaldı. Yatak odası takımı, yemek takımı, sehpa takımı….. Ekonomik dekorasyon peşinde bir öğrenci evinde mobilya takımlarına hiç de gerek yok. Güzel, sağlam bir yemek masan varsa çevresine her biri farklı tarzda hatta farklı malzemeden sandalyeler dizebilirsin. Öğrenci evine çok yakışan, özgün ve eğlenceli bir hava yaratmış olursun.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr’ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message