Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yazlık evler için ilham veren fikirler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yazlık evler için ilham veren fikirler

Yayınlanma tarihi: 18.06.2020

Tüm senenin yorgunluğunu ve şehirlerin karmaşık hayatını geride bırakarak, yılın bir bölümünü yaşayacağın yazlık evlerde geçirilecek zamanı eşsiz bir deneyime dönüştüren unsurlardan biri; yazlık ev dekorasyonudur. Kışın kasvetli havasından kurtulup yazın sıcacık ve enerji dolu günlerine adım atarken ruhuna dokunacak ve sana huzurlu hissettirecek bir ortama ait olmak istersin. Yazın enerjisini yansıtan sıcak ve samimi dekorasyon fikirleriyle yazlık ev dekorasyonunu bambaşka bir boyuta taşıyabilirsin. Yazlık ev dekorasyonunda mekânsal bütünlük elbette önemli fakat minik dokunuşlar dahi bütün evin havasını pozitif etkileyebilir. Yazlık ev dekorasyonunda ilham verici fikirleri haydi birlikte inceleyelim.

Her yaşta vazgeçilmez salıncaklar

Yazın içinizi kıpı kıpır yapacak bir akşam serinliğinde kahve eşliğinde salıncak keyfi yapmaktan daha dinlendirici ne olabilir? Salıncaklar hem bahçenizin hem de balkonunuzun en şık ve en paylaşılamayan mobilyalarından biri olabilir. Yazın keyfini doyasıya çıkarmak için bambu salıncaklar veya makrome ayrıntılarla süslenmiş asma salıncaklar yazlık evin olmazsa olmazları. 

Jüt sepette saksılar

Yazlık ev dekorasyonunda yeşil bitkiler kullanmak doğayla iç içe bir his uyandırması ve dinginlik vermesi açısından önemli. Yeşil bitkilerin için sıradan saksıları jüt sepetlere yerleştirerek kullanman ortama bambaşka bir hava katacaktır. Hasır ip kullanarak plastik saksılarının çevresini sarabilir ve kendi özel tasarım saksılarını yapabilirsin. 

Bahçe şöminesi iyi bir fikir olabilir

Yazın serin akşamlarında doğal bir ateş etrafında saatlerce sohbet etmenin hayali bile harika değil mi? Yazlık ev dekorasyonunda tarzıyla öne çıkan açık hava şömineleri, taşınabilir ve modern tasarımlarla samimi bir atmosfer yaratmak için birebir.

Olmazsa olmaz: Bambu ve ahşap mobilyalar

Yazlık ev dekorasyonunda mutlaka kullanılması gereken mobilyalar bambu veya ahşap mobilyalardır. Masif malzemeden üretilen bir yemek masası ve bambu bahçe takımları yazlık evlerde doğal ve sofistike bir ortam oluşturur.

Devetabanı ve kaktüs desenleri

Devetabanı ve kaktüs desenleri, yazlık evlerde doğal ve huzurlu bir ortam yaratır. Koltuk takımları için kırlent üzerinde, duvarlara asılmış tablolarda, yatak örtüsü ve perde gibi ayrıntılarda bu desenleri kullanabilirsin. Dilersen devetabanı ve kaktüs bitkilerini evinde yetiştirerek ortama canlılık ve ferahlık katabilirsin.

Rattan aydınlatmalar

Yazlık ev dekorasyonunda genel olarak ferah bir ortam yaratmak için açık renkler tercih edilir. Rattan aydınlatmalar açık renklerle uyum sağlayarak sıcak ve samimi bir ortam yaratırlar. Sarı ışıklarla tercih edildiğinde dramatik etkiler yaratan rattan aydınlatmalar yazlık ev dekorasyonu için biçilmez kaftan.

Deniz kabuklarıyla dekorasyon

Yaz denince akla ilk gelen ikili deniz ve sahil. Sahilde geçirilen vakitlerde ise topladığın deniz kabuklarıyla ev dekorasyonuna farklı bir yorum getirebilirsin. Cam vazoların içine deniz kabukları ve mum yerleştirebilir, aynaların ve çerçevelerin kenarlarını deniz kabuklarıyla süsleyebilirsin. Deniz kabuklarını boyayarak renklendirebilir ve duvar süsü olarak kullanarak yazın esintisini bütün eve taşıyabilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message