Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yaza kucak açan 5 dekorasyon önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yaza kucak açan 5 dekorasyon önerisi

Yayınlanma tarihi: 22.06.2020

Covid-19 pandemisi evlere hapis olmamıza neden oldu. Bu süreçte evin görüntüsünden sıkılmış olabiliriz. Yaz aylarının gelişiyle birlikte evde gerçekleştireceğimiz dekorasyonlarla mutluluğu evimizde yakalayabiliriz. Şimdi yaza kucak açan 5 dekorasyon önerisi  ile evlerimize fresh bir görünüm katma vakti!

1. Pastel tonlarla yaza merhaba!

Evinde olan kasvetli havayı yok etmek istiyorsan çözümün hazır: Pastel tonlar. İnsan psikolojisi üzerinde etkili olan renkler, uzun süreli kısıtlama sonrası en büyük yardımcın olacak. Evinde bulunan küçük odaları pastel renklerde duvar boyası  ile boyayarak odanı genişletebilir, huzur verici tonlara hakim olan yeni odanda farklı eşyalar kullanarak çılgınlıklar yapabilirsin. Pastel duvar boyası üzerinde kullanılacak dekorasyon ürünleri ise artık eskisinden daha canlı gözükecek. Bu yazın en çok dikkat çekecek pastel tonu olan buz mavisi ve Neo Mint ile yazı karşılayabilirsin.

2. Ev bitkileri ile farklı yaşam alanı

Biyofili kavramını sıklıkla duyduğumuz bu günlerde doğa ile olan bağını korumak istiyorsan ev bitkilerine kucak açmalısın. Özellikle açık renklerin hakim olduğu bir odan varsa bu odayı yeşilin hakim olduğu ev bitkileri ile süsleyebilirsin. Tatlı kaktüsler kullandığın odan eskisinden daha canlı bir yapıya kavuşacak. Duvarında kullanacağın pamuk beyaz, kumru bej veya gül tozu beyaz tonları ile raf üzerine yerleştirdiğin kaktüsler beklediğinden daha güzel bir sonuç almanı sağlayacak.

3. Sadelikle kazanılan pozitif enerjiyi yazla birleştirmek

Yaz aylarının getirmiş olduğu aktif enerjiyi kullanabilecek alana ihtiyacın olacak. Bu alana sahip olmak için evinde bulunan fazlalıklardan kurtulmalısın. Duvarında bulunan ve eskisi kadar beğenmediğin tablolardan kurtulmanın vakti gelmedi mi? Gereksiz aksesuarlarını kaldır ve kendine fresh bir alan oluştur. Odanda daha fazla hareket edebileceğin alanlar yaratarak sadeliğin şıklığıyla tanış.

4. Mobilyalarına canlılık kat

Evin ruhunu yansıtan mobilyaları değiştirmek pahalı olabilir. Kullanacağın ahşap boya veya metal boyası  sayesinde evinde bulunan eşyalara farklı bir görünüm kazandırabilirsin. Mobilyalarını dilediğin tonlarda boyayarak odana canlılık katabilirsin. Yazın trend renkleri ile boyanmış ve üzerinde senin kişiliğin yansıtan semboller bulunan bir masaya sahip olmak istemez misin? Bu yaz çoğu evde göreceğimiz gri-lila uyumunu masana da yansıtabilirsin.

5. Geometrik desenlerin büyüsüne kapılalım

Son 5 yılın en güzel trendi şüphesiz ki geometrik desenler oldu. Bu sene de evine canlılık katmak isteyenlerin imdadına koşacak olan geometrik desenleri duvarında veya ahşap mobilyalarında kullanabilirsin. Duvar boyası ve bant yardımı ile dilediğin geometrik deseni duvarına yansıtabilmen oldukça kolay. Yapman gereken şey yalnızca odanda bulunan mobilyalar ile uyumlu renk tonlarını bulmak ve bir bant yardımıyla geometrik şekiller oluşturmak. Oda duvarında küçük üçgenler oluşturmak için bantları eşit uzunlukta kes ve küçük üçgenlerden büyük bir üçgen oluştur. Bantların aralarında kalan boşlukları Pembe İnci, Ahududu, Kömür Mavisi, Neo Mint ve Ametist renkleri kullanarak boyayabilirsin. Ahşap mobilyalarında da bantlar yardımıyla daireler oluşturup ahşap set yardımıyla boyayabilirsin. Bi’Boya‘nın canlı renk yelpazesi ile dilediğin tonlarda desenler oluşturman oldukça kolay. Bi’Boya üzerinden yazın trend renklerine ulaşabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message