Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yaz masalarını renklendirecek 5 dekorasyon fikri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yaz masalarını renklendirecek 5 dekorasyon fikri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Yazın açık havada keyif yapmak gibisi yok. Gün boyunca bahçenin serin bir köşesinde çalışmak, sabah kahvesini güneşe karşı içmek, akşam yemek saatlerinde açık havanın tadını sevdiklerimizle paylaşmak… Hepsi yazın nimetlerinden. Tabii bu güzel anları görsel anlamda keyfimizi yerine getirecek detaylarla daha da renkli ve unutulmaz kılabiliriz. Eğer sen de büyülü bir yaz masası dekorasyonu yapmak ve sevdiklerinle geçirdiğin eğlenceli zamanların tadını artırmak istiyorsan bu yazı tam sana göre demektir!

Doğal materyaller

Yaz akşamlarının keyfini artıran yemek masalarında genelde çabuk toplanan ve yıkama derdi olmayan plastik ürünler kullanılıyor. Fakat artık ekolojik anlamda daha duyarlı olan insanlar bu alışkanlıkları geride bıraktı. Sen de masa dekorasyonu için kolay temizlenebilen ve doğal malzemelerden üretilen tabak takımları seçerek yazın insanı gençleştiren enerjisini besleyebilirsin. Ahşap sunum tabağı, nihale gibi kullanışlı mutfak malzemelerini yaz masası dekorasyonu için de kullanabilirsin.

Canlı renkler

Yaz masası dekorasyonu için canlı renkler tercih etmelisin. Çünkü yaz demek; enerji, hareket, eğlence ve mutluluk demek! Hem masa örtüsü, Amerikan servisi gibi kumaş ürünlerde hem de tabak takımlarında; mavi, sarı, turuncu, pembe, yeşil gibi insanın içini açan ve ruhunu canlandıran renklere yer vermelisin. Yaz masası dekorasyonu için tüm bu renklerden göz alıcı kolajlar oluşturabilirsin. Bu aşamada zıt renkleri yan yana getirmeye çalış. Böylece renk tonlarını patlatabilirsin. 

Hafif ve estetik kumaşlar

Yazın kıyafetlerimiz nasıl inceliyor ve hafifliyorsa, yaz masası dekorasyonu için tercih edeceğin kumaşlar da aynı şekilde döneme uyum sağlamalı. İnce ketenler, pötikare kumaşlar tercih edebilirsin. Hasır masa örtüsü ile hem bohem hem de şık bir ortam oluşturabilirsin. Yaz masası dekorasyonu için masa örtüsü yerine daha hafif ve modern duran Amerikan servislerini de tercih edebilirsin. Eğer masada egzotik kumsalların enerjisini hissetmek istersen rafya saçaklarla süsleme yapmayı dene!

Sahil temalı dekorlar

Çakıl taşları, kurutulmuş deniz yıldızları, deniz kabukları, incecik altın renkli kumlar… Aslında yaz masası dekorasyonu için ihtiyacın olan her şey yazın kendisinde! Tüm bunları çok şık ve doğal dekoratif objeler olarak kullanabilirsin. Taşlardan peçete ağırlığı yapabilir, deniz kabuklarını masa üzerine rastgele dağıtabilirsin. Kurutulmuş deniz yıldızlarıyla masayı hareketlendirebilirsin. Minik kavanozlara dolduracağın kumların üzerine küçük mumlar yerleştirerek dekorasyona farklı bir hava katabilirsin. 

Mis kokulu meyveler

Yaz meyvelerini sevmeyen yoktur. Canlı renkleri ve mis kokularıyla meyveleri yaz masası dekorasyonu için kullanabilirsin. Tabii masada çiçeklere de yer vermeyi ihmal etmezsen iyi olur. Şık bir kaseye yerleştireceğin kırmızı orman meyveleri sofraya hem renk hem lezzet katar. Masanın bir köşesine yerleştireceğin ananasla hoş bir görüntü elde edebilirsin. Limon ve narenciye dalları ve yapraklarıyla akşama ferahlık katabilirsin. Yaz masası dekorasyonu için içinde meyve sebze yetiştirdiğin minik saksıları da kullanabilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message