Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yatak ve Koltuk Bazaları Nasıl Düzenlenir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yatak ve Koltuk Bazaları Nasıl Düzenlenir?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Eskinin yerini alarak modern sandıklara dönüşen yatak ve koltuk bazaları, evlerin görünmeyen kurtarıcılarıdır. Asla vazgeçilmeyecek modern saklama depoları olarak gizlenmesi gereken birçok şeyi ortadan kaldırırlar ve düzen konusunda büyük bir yükü üstlenirler. Peki baza düzeni nasıl olur bunu hiç düşündün mü? Daha işlevsel bir saklama potansiyeli sergileyebilmeleri için bazaların da biraz bakım ve düzene ihtiyacı olduğu kesin. Koltuk baza altı düzeni ya da yatak baza içi düzeni konusunda gerekli titizliği gösterdiğinde, daha fazla depolama alanına sahip olduğunu farkedeceksin. Ayrıca dağınık ve sıkış tepiş bir görüntünün oluşturduğu iç huzursuzluğundan da kurtulmuş olacaksın. Biraz emekle hayatını kolaylaştırmak senin elinde. Haydi, hemen neler yapabilirsin bir göz atalım.

Baza düzeni nasıl olur?

Fazla eşyalarını muhafaza etmekte en mahir depolama alanı olan  bazanın düzenlenmesi zannedildiği kadar da zor değil. Öncelikle buraya en çok koyulan eşyalara bir bakalım. Sınıflandırma, baza düzeni konusunda çok yardımcı olacak bir ilk adım niteliği taşır. Yorganlar, giysiler ya da ayakkabılar. Yazlıklar ya da kışlıklar. Sık kullanılanlar ve uzun süre el atılmayacaklar. Zihinsel olarak bir çırpıda yapılabilecek bu sınıflandırma bile işe başlama konusunda seni fazlasıyla yüreklendirecek bir etki gösterecektir.

Ayakkabı kutuları ve hurçlardan yardım al

Ayakkabı kutuları fazla yer kaplıyor gibi görünse de bir kutuya iki çift ayakkabı sığdırılabildiği düşünüldüğünde, baza düzeni için ideal bir organizere dönüşür. İster fazla ayakkabılarını ister tek tek bırakıldıklarında dağınık duracak küçük eşyalarını bu şekilde kutulara koyarak istifleyebilirsin. Aynı şekilde hurçlar da gruplandırmak ve düzene sokmak için kullanışlı materyallerdir.

Vakumlu poşet ile minimal paketleme

Baza düzeni o kadar da zor değil demiştik ama bazen çifit çarşısı görünümünü andıran fazla giysilerle ne yapacağını bilemezsin. Devasa bir yığın olarak karşında duran kıyafet dağları moralini alt üst edebilir. Şimdi sakin ol, vakumlu poşet adı verilen bir sihirbaz var. Mevsim geçişlerinde kalabalık giysi yığınlarını ya da kullanılmayan misafir yorganlarını bu şekilde minyatür hale getirebilirsin. Baza düzeni denince ilk akla gelen şeydir vakumlu poşetler. 

Sıralama da yapıldıysa işlem tamam!

Şimdi elindekileri usulca yerleştirelim. Sık ihtiyaç duyduklarını bazanın en önüne, kolay kolay yokluğunu hissetmeyeceklerini ise en arkaya istifleyebilirsin. Kutular hurçlar ve vakumlu poşetler sayesinde özlediğin baza düzeni senin yaşam alanına da taze bir nefes getirmiş olacak. Bir başka kolaylık ise kişilere göre bölmelere ayırarak saklamaktır. Eşyaların üzerine kişiye özel işaretler koyarak aradığını rahatlıkla bulman mümkün. Son olarak baza içi temizliği konusunu da hatırlatalım. Yatak baza düzeni, baza içinin temizliğini de kapsar. Düzenli aralıklarla, nemli bezle silip kurulayarak eşyaların için daha temiz bir saklama alanı oluşturabilirsin. Çünkü biliyorsun, kapalı alanlarda uzun süre kalan eşyaların koku ya da küf yapma ihtimalleri yüksek.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message