Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yatak odasında sürgülü dolap kullanmanın avantajları nelerdir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yatak odasında sürgülü dolap kullanmanın avantajları nelerdir?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Evimizdeki diğer yaşam alanlarında olduğu gibi yatak odasında da sürgülü dolaplara ihtiyaç duyarız. Malum yatak odası evin en önemli noktalarından birisidir. Mutlu bir ev hayatının temel unsurlarının başında yatak odasının tasarımı ve konforu gelir. Yatak odası hem güne başladığımız hem de yoğun iş temposundan dolayı yine günü noktalağımız yerdir. Bu sebeple yatak odası tasarımı için bir hayli zaman harcamak gerekmektedir. Yatak odasında konforu sağlayan en önemli unsurlardan birisi gardroplardır. Elbiselerini düzgünce yerleştimek ve elinle koymuş gibi bulmak için dolaplarının geniş ve kullanışlı olmaları şarttır. Günümüzde artık bunlar için modern tasarımlara sahip olan, dekoratif görünümlü sürgülü dolaplar  tercih edilmekte. Kapaklı dolaplar yerine sürgülü dolapları seçmen hem daha az yer işgal etmesi hem de dekoratif olması açısından sana dekorasyonda büyük avantajlar sunmaktadır. Şimdi ise birlikte yatak odanda sürgülü dolap kullanmanın avantajları nelermiş onları inceleyelim:

Dolap Kapaklarını Şeffaf Seçmelisin

Sürgülü dolap kapaklarının yapımında istediğin malzemenin kullanılmasını seçmen ve istediğin rengi tercih etmen sana büyük avantaj sağlayacak. Şeffaf renkte seçmen yatak odana sade ve özenli bir ortam sağlamış olacak.

Niş Dolaplara Sıcak Bakmalısın

Yatak odanda daha az yer kaplaması için gömme dolaplar kadar niş dolaplar da tercih etmelisin. Böylece yatak odanın oldukça geniş bir alanda dekor edilmesine katkıda bulunabilirsin. Yatak odanda kullanacağın aksesuarlar ve kademeli olarak tercih edeceğin kapı ya da plaka ile uyumlu olduğunda sürgülü dolapların göz alıcı bir güzellik ortaya çıkaracak. 

Desensiz Düz Sürgü Kapılı Modeller

Bu tür dolaplar geniş oldukları için iki veya daha fazla kademeli kapağa sahiptir. Düz geniş sürgülü kapaklara da sahiptirler. Bu yüzden kendi içindeki katlanır sürgü özelliğini kullanabilirsin. Bu özelliğinden mütevellit tek parça bir dolap kapağı ile odanda bir duvar görüntüsüne sahip olacaksın. Böylece sürgülü dolabın odanı mükemmel gösterecek.

İşlevsel Özelliklerden Korkma

Dolabını işlevsel yapabilmek için her iki tarafını da kitaplık olarak tasarlayabilirsin. Bu şekilde bir tasarım yapman dolabının sürgülü kapağı ile kusursuz güzellikte fonsiyonel bir dolaba sahip olabilirsin. Yatak odanın kapı rengi odana özel mor ve kırmızı tonlarında olabilir ya da tamamen dekorasyonda koyu renkler tercih edebilirsin. 

L Şeklinde Sürgülü Dolaplar

Yatak odandaki ölü alanları dekorasyonuna katarak sürgülü kapı modeli oluşturabilirsin. Bu sayede yatak odanı inci gibi mükemmelleştirebilirsin. Yatak odanıın güzelliğine güzellik katmak için sürgülü dolap kapaklarını renkli camlardan seçebilirsin. 

Ahşap ve Cam Kardeşliği

Sürgülü dolap kapılarından birini cam diğerini ise ahşap seçebilirsin ya da farklı malzeme seçeneklerini deneyebilirsin. Tercihin tarzına ve dekorasyona bağlı olarak farklılık gösterebilir. Böylelikle zevklerine göre kolayca dekorasyon yapabileceksin.

Doku ve Renk

Yatak odanda kusursuz bir güzellik oluşturmak istiyorsan renk ve doku uyumunu yakalayabilmek için fazla eşya kullanmadan sürgülü kapıları dekorasyona dahil edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message