Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yapışkanlı Folyolarla Country Dekorasyon Yapmanın Püf Noktaları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yapışkanlı Folyolarla Country Dekorasyon Yapmanın Püf Noktaları

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Yaşam alanlarını dekore ederken büyük ve zahmetli değişiklikler yapmak yerine ufak dokunuşlardan ilham alabilirsin. Yapışkanlı folyolar ile dilediğin mekanı bambaşka bir tarza kavuşturman mümkün. Yapışkanlı folyo modellerini etkili bir şekilde kullanabilmen için seninle bazı ipuçları paylaşmak istiyoruz. Böylece country dekorasyon stilini şık bir şekilde yakalayabilirsin.

Yapışkanlı folyo nerelerde kullanılır?

Yapışkanlı folyo tasarımlarını mutfaktan yatak odasına kadar pek çok mekanda rahatlıkla kullanabilirsin. Ancak suyla ve güneşle temas halinde olan alanlar için daha dayanıklı materyallerden üretilen seçeneklerden yararlanmalısın. Böylece folyo, temas ettiği alanda verimli bir şekilde kullanılabilir. Suya dayanıklı modeller ile boya akması ve yırtılma gibi sorunlar yaşamazsın.

Fayanslarını canlandırabilirsin

Yaşam alanlarındaki fayansların monoton görünümünden sıkıldıysan yapışkanlı folyo ile fayans kaplama uygulaması yapabilirsin. Böylece fayanslarını değiştirmeden ve tadilat dağınıklığı yaşamadan mekana hoş bir hava kazandırabilirsin. Folyoları dilediğin zaman kolaylıkla değişirerek yepyeni temalarla buluşabilirsin. Mutfaklar için floral desenler zamansız tercihlerden biri. Floral desenli yapışkanlı folyo tasarımları ile çarpıcı bir county dekorasyonuna imza atabilirsin. Yapışkanlı folyo seçeneklerinden suya dayanıklı modellere kolaylıkla ulaşabilirsin. Bu modeller, mutfak ve banyo dekorasyonu için yaratıcı çözümler sunuyor. Bu tür alanlar için ahşap desenleri oldukça popüler. Ahşabın pek çok tonunun hakim olduğu folyo tasarımlarını yaşam alanlarında değerlendirebilirsin. Dar ve küçük alanlar için kül ve bal gibi açık tonları kullanarak verimli alanlar yaratabilirsin. Yer sorunu yaşanmayan alanlar için daha koyu tonlardaki sedir ve kiraz ağacı görünümünden ilham alabilirsin.

Perde kullanmak istemiyorsan folyodan yararlanabilirsin

Perde kullanmak istemediğin ancak pencereyi kapatmayı tercih ettiğin alanlar olabilir. Bu tür durumlarda yapışkanlı folyo kullanarak hem şık hem kullanışlı mekanlar tasarlayabilirsin. Çünkü yapışkanlı folyo cam için de kullanılabiliyor. Kadife ya da farklı kumaş dokularına sahip modeller ile yaşam alanlarını farklı ve yaratıcı bir şekilde dekore edebilirsin. Bu tür dokular, country tarzını çağrıştıran önemli sembollerden biri. Ayrıca doğayı çağrıştıran ağaç ve gökyüzü gibi temalardan oluşan folyoları da cam kaplama için kullanabilirsin. Doğal güneş ışığının hoş yansımalar yaratması için parlak folyo tasarımlarına göz atabilirsin.

Mobilyalarına yeni bir soluk getirebilirsin

Mobilyaları değiştirmek ya da yenilemek zaman zaman maliyetli olabiliyor. Dolap, kitaplık ve sehpa gibi mobilyaları yapışkanlı folyo çeşitleri ile country dekorasyon stiline uyarlayabilirsin. Örneğin yapışkanlı folyo dolap kaplama uygulamasında kullanılacaksa country stilin gözdelerinden kırmızı, turuncu, yeşil ve mavi gibi renklerin hakim olduğu modelleri değerlendirebilirsin. Kilim desenli folyo modelleri ile dolap kapaklarına bambaşka bir hava verebilirsin. Aynı folyoları sehpa gibi mobilyalarda da kullanarak dekorasyonunu etkili bir şekilde tamamlayabilirsin. Folyoları değiştirmek istediğinde mobilyalara zarar vermeden bu işlemi kolaylıkla yapabilirsin. Tarzına uygun pek çok folyo tasarımını istediğin zaman mobilyalarına uygulayarak monotonluktan uzak yaşam alanlarına sahip olabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message