Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yan sehpa dekorasyonu için 4 farklı öneri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yan sehpa dekorasyonu için 4 farklı öneri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

İç mekân dekorasyonunda tamamlayıcı bir ürün olarak kullanılan yan sehpaların kullanım şekli ve tarzı mekânın genel atmosferi üzerinde büyük bir etki yaratıyor. Salon dekorasyonunda farklı orta sehpa modelleri ile kombinlenen yan sehpa çeşitleri, bazen fiskos köşelerini süslerken bazen ise şık bir abajurun taşıyıcısı olarak görev alıyor. Yan sehpa modelleri, genellikle oturma odası ve salon dekorasyonunda kullanılan bir mobilya olarak bilinse de; antre ve koridorlardan, çalışma ve yatak odalarına varıncaya kadar pek çok farklı mekânda değerlendirilebiliyor. Yan sehpa dekorasyonunda kullanılan nesneler ise; tasarımcının hayal gücüne ve dekorasyon zevkine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Sen de ev dekorasyonunda birbirinden şık yan sehpa modelleri ile estetik bir tarz yaratmak istiyorsan; uygulayabileceğin pratik fikirler bu yazıda seni bekliyor. İşte, yan sehpa dekorasyonunda işine yarayacak birkaç ipucu…

1. Dekoratif aydınlatma elemanlarına yer verebilirsin

Salon dekorasyonunda iki koltuk arasında kalan atıl köşeleri değerlendirmek için bir yan sehpadan yararlanıyor olabilirsin. Bu durumda hem mobilyayı hem de bu mobilyanın bulunduğu alanı verimli şekilde kullanmak için yan sehpa üzerinde dekoratif aydınlatma elemanlarına yer verebilirsin. Birbirinden şık abajurlar arasından dilediğini seçerek, yan sehpa dekorasyonunu tamamlayabilirsin. Bunun yanında, daha sıcak ve romantik bir ortam yaratmak istersen küçük sehpa dekorasyonu için farklı boyutlardaki fenerleri kullanabilir; böylece dekoratif bir aydınlatma elde edebilirsin.

2. İç mekan bitkileri ile doğal bir etki yaratabilirsin

Ev dekorasyonuna doğallık katmak istediğinde kullanabileceğin en ideal aksesuar, iç mekân bitkileri olacaktır. Farklı odalarda yan sehpa dekorasyonu yaparken, yeşil yapraklı bitkilerle huzurlu ve ferah bir atmosfer oluşturabilirsin. Bu tarz bir yan sehpa dekorasyonunu iş yerinde de uygulayabilirsin. Yeşil yapraklı bitkilerin yanı sıra hoş kokulu ve farklı renklerdeki çiçeklerle de dekorasyona yepyeni bir soluk getirebilirsin. Suda yetişen çiçekler için sehpanın tasarımına uygun tarzda İskandinav stili, endüstriyel, klasik veya modern vazo çeşitlerine göz atabilir; saksı bitkileri içinse beton, seramik, cam ve ahşap gibi farklı saksı modellerini kullanabilirsin.

3. Orta sehpa ile uyumlu yan sehpa dekorasyonu

Sehpaların üzerine ekleyeceğin aksesuarlar kadar önemli bir diğer konu ise, sehpanın konumu olacaktır. Bu anlamda görünümünü zenginleştirmek istediğin yan sehpayı, aynı tarzdaki bir orta sehpanın hemen kenarına yerleştirerek dekorasyonda üç boyutlu bir etki yaratabilirsin. Alışılmış yan sehpa yerleşimlerinin dışına çıkan bu kurgu ile salon ve oturma odası gibi alanlarda estetik bir odak noktası oluşturabilir; aynı fikri iş yerinde bulunan bekleme ve toplantı salonlarında da uygulayabilirsin.

4. Antre ve koridorlarda yan sehpa dekorasyonu

Yan sehpa ve komodin gibi mobilyaları esas kullanım amacının haricindeki, farklı mekansal ihtiyaçları gidermek için de kullanabilirsin. Örneğin, antre ve koridorlarda yüksek ayaklı bir yan sehpayı konsol olarak değerlendirebilir; üzerine asacağın gösterişli bir ayna ve şık bir sehpa örtüsü ile antrede vintage rüzgarları estiren bir yan sehpa dekorasyonu oluşturabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message