Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Vestiyer Nedir? Nerede ve Nasıl Kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Vestiyer Nedir? Nerede ve Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Fransızca kökenli bir sözcük olan vestiyer; başta evler olmak üzere birçok mekânda palto, şapka gibi dış giyim kıyafetlerini bırakmak için tasarlanmış alan ya da mobilyalara verilen isim. Genel olarak mekânların giriş bölümlerinde kullanılan vestiyerler, ortamın atmosferini etkileyen mobilyalar arasında ilk sıralarda sayılabilir. Evdeki ortamın huzurunu, kasvetini misafirlere ilk yansıtacak olan yer antredir. Ve vestiyerler antrelerin baş tacıdır. Bu yüzden vestiyer ve antre uyumu dekorasyonda oldukça önem arz eder. Vestiyer seçimi yapmadan önce evdeki genel dekorasyon tarzını dikkate alırsan evine daha uyumlu bir vestiyer seçimi yapabilirsin. Ayrıca seçim yapmadan önce vestiyeri ne amaçla istediğine karar verebilirsen aradığın vestiyere daha kısa sürede ulaşabilirsin.

Vestiyer çeşitleri arasından hangisine ihtiyacın var?

Ayakkabılarının muhafaza edilebileceği yeterli alan olmaması ev girişindeki düzeni alt üst edebilir. Vestiyer ayakkabılık modelleri bu sorunu ortadan kaldırmak için en uygun seçenektir. Aynaların ortama kattığı derinlik ve zarafet dikkate alındığında, antrelerinin şıklığına önem verenler için vestiyer ayna modelleri en ideal tercih olacaktır. Ayakkabıların yanında mont, kaban gibi dış giyimlerin tamamını sığdıracak bir dolap arayışında olanların yardımına ise vestiyer dolap modelleri koşabilir. Bunlar ayakkabılığı, askılığı, aynası içinde olan komplike mobilyalar. Özellikle evi küçük olanların tercih ettiği bu vestiyerler diğer vestiyer çeşitlerine göre daha  geniş bir yere ihtiyaç duyuyor. Eğer bu tarz bir vestiyer dolap almayı planlıyorsan antrende bu mobilyaya ne kadar yer ayırabileceğin çok önemli. Bir diğer mevzu da antrelerin şekli. Maalesef her ev, geniş ve ferah giriş alanlarına sahip değil. Upuzun antreler yeni nesil evlerde neredeyse yok denecek kadar az. Bu kadar farklı ev mimarisi içinde kapsamlı bir vestiyer için yer ayarlaman güç olabilir. Bu durumda geriye yapacağın tek bir şey kalıyor. Evin girişine özel bir dolap yaptırmak. 

Vestiyer seçimini kolaylaştıracak ipuçları

Küçük ve karanlık bir antreye sahipsen beyaz renkli vestiyer tercih ederek girişte ferahlık sağlayabilirsin.Ayakkabılık bölümleri hava sirkülasyonu yapabilen kapak tasarımlarına sahip vestiyerler tercih edilerek evde oluşabilecek koku sorunun önüne geçilebilirsin.Evde yaşayan birey sayısı az olsa da ortalama kapasitede bir vestiyer seçerek misafir geldiğinde sıkıntı yaşanmasını engelleyebilirsin.Vestiyer seçimi yapmadan önce iyi bir araştırma yaparak aceleci davranmanın olumsuz sonuçlarından kurtulabilirsin.

Vestiyerini kendin tasarlamaya ne dersin?

Duvara sade bir askılık monte edip hemen altındaki zemine, ayakkabı giyebileceğin küçük bir puf dolap yerleştirerek sade bir vestiyer askılık tasarlayabilirsin.Eski bir kapıyı dikey olarak duvara monte edip gerekirse renginde değişikliğe gidip üzerine kancalar yerleştirerek evinin girişine sıra dışı bir hava katabilirsin. Renklendirdiğin sebze kasalarını antrede üzerine oturulan bir pufa, içine ayakkabı konulabilen bir rafa dönüştürebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message