Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Varak Desenli Duvar Kağıtları Nasıl Kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Varak Desenli Duvar Kağıtları Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Duvar kağıdı tasarımları dekorasyonu tamamlamak için idealdir. Klasik ve geleneksel dekorasyon stillerini yaşam alanlarına taşımak istiyorsan varaklı duvar kağıdı modellerini tercih edebilirsin. Varak duvar kağıdı gösterişli ve lüks bir dekorasyona ihtiyaç duyan kullanıcıların da ilk tercihleri arasında yer alıyor. Bu dekoratif ürünler işlemeli ve pırıltılı detaylarla yaşam alanlarını daha şık hale getiriyor.

Oymalı ve işlemeli mobilyalarla kombinle

Varak desenli duvar kağıdı oymalı ve işlemeli mobilyalarla mükemmel bir uyum yakalıyor. Koltuk arkasında, yatak başlarında ve sandalye tasarımlarında tercih ettiğin oymalı modelleri varak ayrıntılarıyla tamamlayabilirsin. Varak desenli duvar kağıdı farklı renk ve desen seçenekleri sunduğu için mekanı dilediğin gibi kişiselleştirmene olanak tanıyor. Mobilyalarında kullandığın renklere zıt renkleri duvarlarına taşıyarak şık kontrastlar yaratabilirsin. Bu açıdan, sıcak ve soğuk tonları bir arada kullanmayı deneyebilirsin. Mor ve kırmızı birlikteliği en çok tercih edilen kontrast seçeneklerinden biri. 

Kadife detaylarla şıklığı yakala

Varak desenli duvar kağıdı asaleti ve gösterişi temsil eder. Kadife mobilya döşemeleri bu asil görünümü etkili bir şekilde tamamlıyor. Varak desenli duvar kağıdı salon ya da oturma odası için tercih edilecekse koltuk döşemelerinde kadife kumaşlar kullanılabilir. Kırmızı ve bordo kadife kumaşlar altın, gümüş ve bakır varak detaylarıyla kolaylıkla kombinlenebilir. Seçtiğin varak çeşidine uygun şamdan tasarımları ile dekorasyonunu çarpıcı hale getirebilirsin. Yatak odası için varak desenli duvar kağıdı tercih ediyorsan yatak başlarında da duvar kağıdınla uyumlu malzemeleri kullanarak hoş bir mekan tasarlayabilirsin.

Suya dayanıklı ürünlere göz atabilirsin

Varak desenli duvar kağıdı banyolar ve nemli alanlar için de kullanılabilir. Bu ürünlerin suya ve neme dayanıklı seçenekleri de mevcut. Banyo ve mutfağında asil bir atmosfer yakalamak istiyorsan varak desenli duvar kağıdı kullanabilirsin. Aydınlatma seçeneklerinde tarzınla örtüşecek gümüş, altın ya da bakır detaylar tercih ederek gösterişli yaşam alanları yaratabilirsin.

Sıra dışı dinlenme alanları yarat

Kitap okumak ya da hobilerinle ilgilenmek için şık bir alan tasarlamaya ne dersin? Varak detaylı duvar kağıtlarını bu alanın sınırlarını belirlemek için kullanabilirsin. Berjer ya da tercih edeceğin tekli koltuk modellerini duvar kağıdınla uyumlu tasarımlar arasından seçebilirsin. Turkuaz ve altın birlikteliğinden oluşan varaklı duvar kağıdını gece mavisi berjerler ile çarpıcı bir şekilde tamamlayabilirsin. Varaklı sehpa modellerini dinlenme alanında kullanarak şık bir depolama alanı elde edebilir, buraya abajur da koyarak verimli bir mekan oluşturabilirsin. 

Duvar boyalarıyla şık geçişler oluştur

Yaşam alanlarının tüm duvarlarını varak desenli duvar kağıdı ile kaplamak yerine belli alanlar için bu uygulamayı yapabilirsin. Böylece varak detaylarını daha çarpıcı hale getirebilirsin. Geriye kalan duvarlarda dekoratif boya seçeneklerini kullanabilirsin. Bi’Boya’nın metalik boya kataloğundan ilham alarak duvarlarına estetik görünümler kazandırabilirsin. Bu ürün kolaylıkla silinebildiği için temizlik avantajı da sunuyor.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message