Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
TV ünitesini nasıl seçmelisin?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

TV ünitesini nasıl seçmelisin?

Yayınlanma tarihi: 18.03.2020

Günümüzde neredeyse televizyonsuz ev bulmak imkansız. Hatta birçok evde hem oturma odasında hem de salonda ayrı ayrı televizyon var. İzlemesek bile evde bir ses olsun diye açtığımız televizyonlar, doğal olarak ev dekorasyonunda da önemli bir değere sahip oluyor. Hal böyle olunca, televizyonları üzerine koyduğumuz TV ünitesi de dekorasyonun önemli bir parçası haline geliyor. Odanın dekorasyonunda, kullandığın televizyon ünitesinin olumlu bir etki bırakmasını istiyorsan dikkat etmen gereken birkaç önemli nokta var.

Seçiminizi odanızın boyutuna göre belirleyin

TV ünitesi satın alırken göz önünde bulundurman gereken ilk şey odanın boyutu ve televizyonun büyüklüğü. TV ünitesi kullanılacak oda küçükse seçiminin de aynı oranda küçük olması gerekir. Küçük bir oda içerisine büyük bir model kullanırsan hem odayı daha çok daraltmış olursun hem de televizyon ünitesinin işlevsel özelliklerini tam olarak kullanamazsın. Büyük bir salonda kullanılan küçük bir TV ünitesi ise oda içerisinde geri planda kalır ve istenilen görsellik yakalanılmaz. Ayrıca küçük odalarda fazla yer kaplamaması, büyük odalarda ise sinema efekti vermesi nedeniyle duvara monte edilen bir televizyon ünitesi de kullanılabilir.

Mobilyalarınızla uyumlu olmasına özen gösterin

Odanın dekorasyonunda uyumlu bir bütünlük olmasını istiyorsan seçeceğin televizyon ünitesinin mobilyalarla uyumlu olmasına mutlaka özen göstermelisin. Oda içerisinde en çok dikkat çekecek eşyalardan biri olan TV ünitesi, dekorasyona uyumlu olarak seçilmezse oda da eğreti durarak odanın şıklığını olumsuz yönde etkiler. Odada klasik bir dekorasyon tercih ediyorsan kullanacağın televizyon ünitesini de klasik görünümlü tercih etmelisin. Eğer modern görünümlü bir dekorasyona sahipsen bu görünümün bozulmaması için seçeceğin televizyon ünitesinin de modern çizgiler taşımasına özen göstermen gerekir.

Kullanım amacınızı gözden geçirin

Televizyon ünitesini satın almadan önce mutlaka hangi amaçla almak istediğini gözden geçirmen gerekir. TV ünitelerinin dekoratif yanı dışında, birçok fonksiyonel özelliklere sahip olanları da var. Senin için sadece dekoratif yönü önemli ise seçiminde görselliği ön planda tutarsan hayalindeki şık modeli daha rahat bulabilirsin. Ancak TV ünitesinin kapladığı alanı değerlendirerek işlevsel özelliklerinden de faydalanmak istiyorsan çekmeceli, kapaklı modelleri tercih edebilirsin. Fotoğraf veya küçük biblolar için en ideal modeller açık raflı ya da camlı olanlar. Kapalı dolapları olanlar ise kitap koymak için en uygun modeller.

Kaliteli malzemeden üretilmiş olmasına dikkat edin

Deforme olmadan uzun ömürlü kullanım için kaliteli malzemelerden üretilen TV ünitelerinin tercih edilmesi gerekir. Özellikle ahşap malzemelerden üretilen modellerin yapımında kullanılan ahşabın kaliteli olmasına dikkat edilirse TV üniteni daha uzun yıllar kullanabilirsin. Televizyon ünitelerinin üzerine genellikle süs aksesuarı konulduğu için TV ünitesi, diğer eşyalara göre daha çabuk çizilme riski taşıyor. Bu nedenle alınacak televizyon ünitesinin üretiminde kullanılan malzemeler ne kadar dayanıklı olursa o kadar uzun süre yeni görünümünü korur.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message