Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Tuğla bahçe duvarı nasıl boyanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Tuğla bahçe duvarı nasıl boyanır?

Yayınlanma tarihi: 18.02.2020

Evinin tuğla bahçe duvarlarını boyamak, orayı yuvan olarak kabullenmiş olmanın en göze çarpan belirtisidir. Bu, aynı zamanda evine yeni ve bakımlı bir görünüm vermiş olur ki, bunu kim istemez! Boya, duvarları rüzgara ve hava şartlarına karşı da korur ve yaptığın yenilik uzun süre senin ve misafirlerinin gözünü şenlendirmeye devam eder. Ancak bahçe duvar boyama için öncelikle belirli bir araştırma ve hazırlık yapman gerektiğini unutma. Bunun için zaman ayırmak ve kaliteli malzeme seçmek uzun süre yeni bakım yapmaktan seni kurtarmış olacak. Bir de boya nasıl yapılır, hangi boya hangi duvara yapılır bunu bilmen gerekiyor. İşte bizden tuğla duvar boyama üzerine birkaç öneri.

Tuğla duvar boyama öncesinde ne yapmalıyım?

Tuğla duvar boyama işlemine başlamadan önce gerekli bilgileri edindiğinden eminsen, duvarı boya uygulaması için hazır hale getirmekle işe başlayabilirsin. Duvarın yeniyse ön hazırlığa ihtiyacın yok demektir fakat eski bir duvarsa birkaç adım takip etmelisin.

Yıpranmış duvarları boyaya nasıl hazırlamalıyım?

Eski bir tuğla duvarı boyamak istediğinde, derzlerde sorunlarla karşılaşabilirsin. Kısmen çatlamış kısmense yok olmuş olan derzler başlamadan önce onarmalısın. Çatlakları temizlemek, gereken yerlere yeni derz yapmak tuğla duvar boyama işleminden önce mutlaka dikkat etmen gereken hususlardır.

Nemli ve yosunlanmış duvarlar için ne yapılmalı?

Nemli ve ağaçlık bir bölgede yaşıyorsan, yosun ve alg çoğalmasının sonucu duvarlardaki değişimi mutlaka hissedersin. Tuğla duvar boyama öncesi bunları tel fırça ve maket bıçağı yardımıyla temizlemelisin. Duvarı basınçlı suyla yıkayıp temizledikten sonra tek yapman gereken duvarın kuruduğundan emin olmak. Boya öncesi birkaç gün beklemekse en sağlıklı olanıdır.

Tuğla duvar boyama için ihtiyacın olan malzemeler neler?

– tozsuz bez– boya– karıştırma çubukları– açılı fırça– rulo– boya tepsisi– rulo uzatma sapı– maskeleme bandı– zemini korumak için örtü

Hangi boya tuğla duvar boyama için en iyisidir?

Dış duvarlar için en iyi seçim, su bazlı akrilik duvar boyası olur. Bu boya türü duvarın su geçirmez bir yapıda olmasına yardımcı olurken aynı zamanda, halihazırda duvarın içinde bulunan nemin buharlaşarak dışarı çıkışına da olanak tanır. Panjurlar, bitkiler ve çalılar, sarmaşık gibi engelleri mümkün olduğunca gidererek akrilik boyanı uygulamaya başlayabilirsin. Kullanmak istediğin boyanın seçimi için BiBoya‘nın geniş renk skalasından seçim yapabilirsin.

Boyamaya başlıyorum!

Yakındaki bitkileri plastik folyo ile örttükten sonra hiçbir engelin kalmadı. Tuğla duvar boyama için uzun kıllı bir fırça ya da rulo kullan ve rulonun boyayla iyice ıslanmış olduğundan emin ol. Yatay şeritler halinde boyayı uygula. Dar alanlarda ve bahçe kapısı çerçevelerine yaklaştığında küçük bir boya rulosu kullan. Tüm yüzeye ve derzlere boya uygulandığından emin ol. Tepe kısımdan duvarın ortasına, oradan da zemine kadar  boyayı uygula. Yeni bir rulo darbesi uygulayacakken bunun daima ıslak boyalı bir alan olmasına dikkat et. İşte bu kadar!

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message