Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Toscana dekorasyonunu evine uygulamanın yolları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Toscana dekorasyonunu evine uygulamanın yolları

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

İtalya’nın Toscana denilen pastoral bölgesinden adını alan bu dekorasyon stili öncelikle zarif işçiliği, rustik, doğadan ilham alan, sıcak ve sevilen bir stil olmasıyla tanınır. Toscana’dan ilham alan bir ev Akdeniz yaşam tarzını sana en iyi hissettirecek ev demektir. Rustik bir görünüm için ahşap, doğal malzemeler ve hatta mermeri kullanarak sıcak bir Toscana dekorasyonu yaratmak mümkün. Toskana’dan ilham alan bir ev yaratmak için biraz çaba yeterli.

Zamansız Toscana dekorasyonu için ipuçları

Toscana tarzında dekore edilmiş evler, büyük oranda doğa unsurlarından esinlenmiştir. Doğal taşlardan yapılan duvarlar, ferforje mobilya veya aksesuarlar, mermer zeminler ve tabii ki ahşap mobilyalar, bu tarzın olmazsa olmazları. İtalya’nın en güzel kırsal alanlarından biri olan Toscana’da yemyeşil tepeler üzerine kurulmuş evlerde yaşayanların doğayı evlerine dahil etmeleriyle oluşan zamansız Toscana dekorasyonu, huzurlu, kırsal havası ile bugünlerde bütün dünyada oldukça popüler. Sımsıcak bir Akdeniz etkisini evinde yaratmak için Toscana dekorasyonunun ana unsurları olan ahşap, taş ve toprak tonlarına öncelikle yer vermelisin. Bu tarzın en önemli özellikleri arasında sıcak ve doğal boya renkleri kullanmak var. Pişmiş toprak, tuğla rengi, koyu sarı, yeşiller, altın sarısı hemen hemen bütün Toscana evlerinde sıkça görülen renkler. 

Doğal malzemelerin hakimiyeti

Toscana dekorasyonunda davetkar bir görünüm yaratabilmenin temeli doğal malzemeleri kullanmak. Doğal taş duvarları sıvalı bir şekilde bırakmak ya da aşınmış, sıvalı görümü veren boyama tekniklerinden yararlanma mümkün. Bu dekorasyon stilinde hiçbir şey yeni ve parlak görünmez aksine mat ve eskimiş bir havanın evin geneline hakim olması tercih edilir. Toscana dekorasyonundan ilham alan modern odalarda tavanlarda ahşap kirişler kullanılır, sıvalı beyaz tavanlar da yine odaya çok ferah bir hava verir. Dolaplar, kapı ya da pencere çerçeveleri gibi ahşap yüzeylere de yine eskitilmiş bir hava verilir. Evin salonunda zeminde pişmiş topraktan kil karolar kullanarak bu stili evine harika bir şekilde yansıtabilirsin. Zemine koyacağın antika bir halı da sıcaklık ve renk katacaktır. Yine mutfak ve banyoda kapı kolları veya çekmece topuzları için demir kulplar kullanabilirsin. Ahşap mobilyaları da açık yerine daha koyu tonlarda seçmek bu tarzı evinde daha iyi yansıtmanı sağlar. 

Mutfakta Toscana havası yaratmanın yolları

Mutfaklar, Toscana dekorasyonunu uygulayabileceğin en önemli bölümlerden biri. Zamansız bir Akdeniz hissi yaratmak için örneğin mutfakta ahşap dolaplar kullanabilirsin. Yine mutfakta açık raflar, rüstik cam dolaplar gibi tasarım özelliklerini öne çıkarabilirsin. Bu stilde, açık dolaplarda özellikle seramik renkli tabaklar sergilenir. Yine Toscana tarzı mutfakların en önemli özelliklerinden biri bütün ailenin bir araya geldiği uzun bir ahşap masadır. Mutfak eviyeleri doğal taş veya porselenden yapılmıştır. Yine ferforje raflara mutfakta yer vererek bakır ve pişmiş kapları burada depolayabilirsin. Açık rafta cam kavanozlarda görünen makarna, duvara asılı bir sarımsak demeti de sıcak Toscana havasını mutfağına sokmanın diğer yolları arasında. 

Dış Mekanda Toscana havası yaratmak

Sadece evin içinde değil dışında da Toscana dekorasyonu fikirlerinden ilham alabilirsin. Özellikle su, Toscana tarzı dekorda yer alan en önemli unsurlardan biri. Evin bahçeli ise yeşilliklerle çevrili süslü bir çeşme yaptırabilirsin. Yine Toscana dekorasyonunda öne çıkan mermer heykellerle dış mekanları, bahçeni süsleyebilirsin. Geniş bir bahçeye sahipsen Toscana havası yaratmak için uzun selvi ağaçları dikebilirsin. Bahçe içindeki yürüyüş yollarını da doğal taşlarla döşetebilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr’ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message