Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Tik mobilya bakımında dikkat edilmesi gerekenler…
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Tik mobilya bakımında dikkat edilmesi gerekenler…

Yayınlanma tarihi: 13.05.2020

Günümüzde üretilen en güzel, yüksek kaliteli ağaçlardan biri olan tik ağacı, dayanıklılığı ve çürümeye karşı direnciyle bahçe mobilyalarının da en gözde malzemelerinden biri. Öyle ki güneşten, yağmur ve kardan çok az etkilenen bu ağaç yüksek reçineli bir yağ seviyesine sahip. Özelikle sundurmalar, güverteler, veranda ve elbette ki bahçe mobilyaları için mükemmel olan tik ağacı minimum da olsa bakım gerektirir. Çünkü zamanla üzerinde bir küf tabakası oluşabilir, tik kaplamanın rengi değişebilir, griye dönebilir. Kısacası tik mobilya bakımı, mobilyalarınızı uzun süre aynı güzellikte kullanabilmek için önemli. Peki tik mobilya bakımı nasıl yapılmalı?

Tik mobilya bakımında nelere dikkat edilmeli?

Evinde, ofisinde tik ağacı mobilyan varsa onların en iyi şekilde görünmesini sağlamak için düzenli temizlik ve boyama, yağlama ve cilalama olmak üzere çeşitli bakımlar yapman gerekir. Elbette tik mobilya bakımı denince akla öncelikle temizlik gelmeli. Tik ağacı küf ve çürümeye karşı doğal bir dirence sahiptir ama zamanla ahşabın yüzeyinde çirkin küfler, kirler oluşabilir. Küf ve diğer doğal lekeleri tik ağacı mobilyadan çıkarmak için önce suyla kabaca temizledikten sonra temizleme solüsyonu ile temizleyip 15 dakika kadar bekletip suyla durulayıp kurumalarını bekleyebilirsin. Tik mobilya bakımında mobilyaları korumak da oldukça önemli. Tik mobilyaları tüm yıl boyunca açıkhavada bırakacaksan koruyucu bir örtü örtmende fayda var. İçeriye alacaksan ısı farkının çok olmamasına dikkat etmelisin yoksa çatlamalar olabilir.

Tik mobilya boyamanın püf noktaları

Tik mobilya bakımının en önemli aşamalarından biri boyamadır ama bazı püf noktaları var unutulmaması gereken. Öncelikle tik mobilyalarının aşınan kısımlarını hafifçe zımparalayıp ardından kirden arınması için özel solüsyonlarla yıkamalısın ki mobilya üzerine yapışan tozlar boyama işlemini yaparken sorun çıkarmasın. Boyadan önce mobilya üzerinde görünen delikler varsa ahşap dolgu malzemesi ile doldurabilirsin. Bu işlem boyanın pürüzsüz olmasını sağlayacaktır. Boya olarak yağ bazlı boyaları seçebilirsin, bu arada tik mobilya bakımının püf noktalarından biri de boyadığın tik mobilyalarına en iki boya uygulaman gerektiği.

Tik mobilya cilası nasıl kullanılır?

Tik mobilya bakımının en önemli aşamalarından biri de cilalamadır. Tik bahçe mobilyalarını solmuş bir şekilde kullanmak yerine onları orijinal parlak ahşap renginde tutmak için koruyucu bir cila uygulaman yeterli olacaktır. Koruyucu cilalar tikleri ilk günkü görünümüne kavuşturur. Tik mobilyaları düzgün bir şekilde cilalamak için kesinlikle tik mobilyalar için özel olarak hazırlanmış cilalar kullanmalısın. Yine ciladan önce tik mobilyalarını temizlemende fayda var. Sabun kalıntısı kalmadığına ve kuruduğuna emin olduktan sonra profesyonel cila ürününü bir bezle mobilyaya ince bir tabaka halinde sürüp iki saat bekletebilirsin. Bir bezle fazla cilayı sildikten sonra daha da parlaması için dairesel hareketlerle ovabilirsin. Tik mobilya bakımı denildiğinde bu işlemleri yapmak uzun yıllar mobilyalarını güvenle kullanabilmen anlamına gelir.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message