Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Tatil destinasyonuna göre evini dekore et
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Tatil destinasyonuna göre evini dekore et

Yayınlanma tarihi: 17.06.2020

Ziyaret ettiğinde aklında kalan mekanlar ya da fotoğraflarını gördüğünde hayran olduğun kültürel dokular ev dekorasyonu için sana ilham kaynağı olabilir. En sevdiğin filmin çekildiği ülke ya da okuduğun romandaki ailenin yaşadığı ev! Tatil destinasyonları içinde de yer alan popüler mekanlar, ülkeler evinin atmosferinde ve senin yorumunla canlanabilir. Bilmen gereken sadece birkaç küçük ayrıntı! Şimdi destinasyonu seçip yola çıkma ve gördüklerini, yaşadıklarını kendi ev dekorasyonu fikirlerinle buluşturma zamanı!

Pamuk Beyazı ve okyanus mavisi ile bitmeyen yaz: Yunan Adaları

Yunan Adaları’nı renklerle anlatmak istesen ilk akla gelenler pamuk beyazı ve okyanus mavisi olur. Düz, sade hatları ile ada evleri, ahşap panjurları ile tepelere doğru uzanır. Rengarenk yaz çiçeklerinin süslediği pencereler, teraslar insanı yazın bitmeyen enerjisine davet eder. Ev dekorasyonu için Yunan Adaları’ndan ilham alırken öncelik sade seçimler olmalı. Beyaz ya da mavi renkle boyanmış ahşap sandalyeler ve masalar balkonunda bu esintiyi yakalamanı sağlar. Renkli saksılarla Akdeniz’in sıcaklığını evin her köşesinde hissedersin. Pastel tonlarda şile bezinden masa örtüleri, ham keten nevresim takımları Yunan Adaları ilhamıyla ev dekorasyonu için bazı ayrıntılar. Doğal formlu seramik tabaklar, zeytinin zarif desenlerle süslediği sofra takımları, hasır sepetler veya lambalar da yine bu ince detaylardan bazıları.

Ev dekorasyonu için huzurun simgesi: Japonya

Kiraz çiçeklerinin yumuşak, sakin ve dingin gölgesinden aldığın ilhamı, ev dekorasyonu için seçebilirsin. Japonların sade çizgilerle dekore ettiği evlerindeki tüm ayrıntıları sen de uygulayabilirsin. Öncelikle sadeleşme felsefesine odaklanmalısın. Fazla eşyaya yer vermeden, işlevselliği ön planda tutarak rahat mobilyalar seçebilirsin. Yer minderlerini ya da yere yakın formdaki koltukları alternatif bir öneri olarak değerlendirebilirsin. Doğal meşe masa, sandalye ve sehpalar Japon tarzı mobilya seçiminde ön plana çıkanlar. Japon sanatının desenlerle aktarıldığı seramik vazolar, kırlentler ve duvar panoları da ev dekorasyonu için bazı öneriler. Cam objeler, canlı çiçekler evindeki çay seremonilerinde huzurlu atmosferi yaratmana yardımcı olur.

Romantik ferforjeler, parizyen ayrıntılar: Fransa

Fransa tatilin aklından çıkmıyor, tekrar tekrar fotoğraflara bakıyorsan, unutulmaz romantik anları ev dekorasyonu önerileri ile yeniden canlandırabilirsin. Fransız balkonu önerisi belki de ilk etapta aklına gelir. Balkona açılan uzun kanatlı kapılar, ferforje demirler, yuvarlak bir masa ile Fransız ev dekorasyonu için başlangıç yapabilirsin. Renklerle yapacağın küçük oyunlar, pembe rengin romantizmini yaşatan dekorasyon fikirleri parizyen stilin ayrıntıları olabilir. Klasik mobilyaların tüm anıları yaşatan havası, sanatsal objeler Fransız tarzını evinde yaşatmana yeter. Peluş kırlentlerle dekore edilmiş bir kanepede bu tarzın estetik hazzını hissedebilirsin.

Renklerin dansına uyum sağlayan evler: Meksika

Göz alıcı renkleri birlikte kullandığın, desenlere dilediğin kadar yer verdiğin bir ev dekorasyonu istiyorsan o zaman bu seferki durağın Meksika! Etnik simgeler kadar sanatsal sembollerin de bolca yer aldığı bir tarzda evini dekore edebilirsin. Yazdan ve ilkbahardan esintiler sürekli olarak evinde hayat bulabilir. Retro yer döşemeleri, büyük kırlentler, hasır duvar dekorları evdeki Meksika tarzının ilk etapta akla gelenleri. Yuvarlak formda kadife koltuklar, renkli ve çizgili kilimler ve tabi ki Frida! Meksika ile özdeşleşen Frida Kahlo’nun resmedildiği birçok dekoratif obje, sehpalarda, duvarlarda yer alabilir. Büyük cam vazolar, renkli saksılarda kaktüsler, panço tarzında etnik desenli koltuk şalları evde esen rüzgarları Meksika’ya çevirmeye yeter!Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message