Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Tadilat Ustası Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Tadilat Ustası Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Yakın bir zamanda evinizde tadilat ve yenileme işlerine mi girişeceksin? Eğer kafanda böyle bir soru işareti varsa, bu işleri başını ağrıtmadan yapacak iyi bir ustaya ihtiyacın var demektir. Çoğu kez evimize tadilat yaptırdığımız ustalardan memnun kalmayız ya da verdiğimiz paranın karşılığını alamayız. İşte sana doğru tadilat ustası seçimi yapman için bazı güzel tavsiyeler…

Tadilat ustası hakkındaki yorumlara göz at

Yapman gereken ilk şey seçeceğin tadilat ustası hakkında geçmiş tecrübelerden faydalanmaktır. Eğer daha önce seçeceğin usta ile iş yapmış birileri varsa, onun yorumları gerçekten faydalı olacaktır. Ama tabiki şu durumu da unutmamak gerekir ki en iyi ustalarla çalışırken bile sorun yaşayan bazı işverenler olur. Nadiren olumsuz yorumlar bulunsa da bunun normal bir durum olduğunu düşünerek genel düşünceler hakkındaki fikirlerini etkilemesine izin vermemelisin.

Tadilat için ayırdığın bütçeni planla

Bir işe başlamadan önce bütçeni ortaya koymalısın. Yaptırmak istediğin tadilat ne kadar para ayırdığına göre değişir. Bu nedenle seçeceğin tadilat ustasıyla bu konuyu işe başlamadan önce detaylı bir şekilde konuşmalısın. Kafandaki planın ne olduğunu usta önceden bilirse, belki bunun gerçek maliyeni seninle paylaşır. Böylelikle alternatif olarak seni tatmin edecek ne tür işler yapılabileceğine karar verebilirsiniz. Böylece işleri çok daha uygun maliyetle çözebilirsin.

Tadilat ustası ile ne kadar uyumlu çalışacağını değerlendir

Tadilat ustasını seçmeden önce karşılıklı konuşma yapman, onun seni anlayıp anlayamadığı, istediğin tadilatı yapabilecek yeterlilikte olup olmadığı gibi fikirler edinmeni sağlar. Bu gerçekten işe başlamadan önce yapılması gereken en önemli adımdır. Basitçe izah etmek gerekirse, dünyanın en iyi ustasını buldun en iyi boyalarını Bi Boya’dan aldın diyelim. Örneğin salonununda yaptıracağın desenli bir boya badana işini tadilat ustana anlattın ve tam olarak anlamadı. Fakat buna rağmen anladığını söyleyerek işe başladı ve sonuç olarak senin kafanda olmayan bir iş ortaya koydu. Bu durumda dünyanın en iyi ustası olması sana bir anlam ifade eder mi? Tabii ki etmez. Aksine kaliteli tadilat ustasını tutmak için cebinden daha fazla para çıkmış, saatlerce zamanın boşa gitmiş ve istemediğin bir iş ortaya çıktığı için mutsuz olursun. İşte, boyalarını Bi Boya’dan aldıktan sonra fazla gelirse veya kafandaki planladığın stile uymazsa iade edebilirsin ama tadilat ustası işi bitirdikten sonra ortaya çıkan sonucu değiştiremezsiniz. Sonuç olarak , tadilat ustası seçimi için önceliğin ayırdığın bütçe olsa da, her zaman en düşük ücretli ya da en yüksek ücretli ustalar işini istediğin gibi yapamaz. Yukarıda yer alan tüm kriterleri ortaya koyup içinden sana en samimi gelen ve ”benim kafamdaki işi yapsa yapsa bu yapar ” dediğin insanla çalış. Usta bulmak için Bi’Usta‘ya da göz atabilirsin. Güvenilir ustalara kolayca ulaşabilir, sana en yakın lokasyondaki ustayı bulabilir, kolayca teklif alabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message