Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Sürgülü Dolap Nasıl Tamir Edilir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Sürgülü Dolap Nasıl Tamir Edilir?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Herkesin evinde mutlaka bir inatçı sürgülü dolabı vardır. Sık sık raydan çıkar. Çekmecesi sıkışır. Ufak bir fiziksel darbe sonucu kırılır. Bunun gibi birçok durum söz konusudur. Hele bizim zamanla yarıştığımız anlarda bize ekstra iş çıkartır. Sürgülü dolap tamiri yapmadan hayatına devam eden yoktur. Bizim evimizin demirbaşlarından ve birçok işlevi bulunan sürgülü dolap: genel olarak ray sistemine oturtulmuş, İç içe geçmeli dolap kapaklarından oluşur. Geniş ve yüksek yapılarıyla birçok eşyanın sığabildiği sürgülü dolaplar, Ray sistemlerinin deforme olması ve vidalarının gevşemesi yüzünden bozulabilir.

Peki Sürgülü Dolap tamir işlemi için nereden hangi malzemeler alınmalıdır?

Bir yapı marketten kolaylıkla bulunabilen bir elektrikli tornavida ve yeteri miktarda çivi fazlasıyla yeterli olacaktır.

Tamir işlemine başlıyoruz!

Şimdi sürgülü kapaklarını kontrol etmek için ileri geri kontrol ediyoruz. Genellikle dolabın orta kısmındaki aynalı kapağın alt kısmındaki metal raylarda takılmasöz konusudur. Bu durumda sökme işleminden önce hangi kapak rayın hangi kanalında bulunuyor dikkat edilmeli. Önce aynalı olan kapak yerinden dikkatlice çıkarılır. Daha sonra ahşap kapaklarda ray mekanizmasından çıkarılır. Şimdi sıra raylarda çünkü sorun rayları tutan vidaların gevşeyerek oldukça ağır olan kapakları taşıyamaz hale gelmesi. Metal şerit şeklindeki ray yerinden çıkarılır. Tornavida yardımıyla vidaları gevşeyen alt ray sistemi yeni vidalar ile yerine güzelce takılır.Tüm vidalar yenisi ile değiştirildikten sonra, çıkarılan ray kapakları yerine tekrardan takılır. Her takılan kapak rayına monte edildikten sonra kontrol edilir. Dolabın tüm kapakları bir kez denenir. Sağlamlığı kontrol edilerek tamamlanır.Birde herkesin görmezden geldiği bir durum var. Ses çıkarmadığı da denilebilir. Tek tarafı aşağı kaymış olan çekmece tamirinde sıra. Tamir için ray yerinden sökülecek. Sonra tornavidayla çekmecenin ray vidaları çıkarılarak, rayda bir sorun olup olmadığı kontrol edilir. Ray sağlam. Sorun rayları tutan vidaların gevşemiş olmasında. ?elektrikli tornavida yardımıyla yeni vidalar yerine monte ediliyor. Montajın sağlamlığı elle kontrol edilebilir. Ve çekmece yerine güzelce monte edilerek hem bakım hem onarım yapmış oluyorsunuz. Sürgülü dolap tamiri çekmecesi ile birlikte başarıyla tamamlandı.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message