Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Stüdyo Daire Dekorasyonunda Asla Yapılmaması Gereken 5 Hata
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Stüdyo Daire Dekorasyonunda Asla Yapılmaması Gereken 5 Hata

Yayınlanma tarihi: 25.06.2020

Son dönemde merkezi konumları ve uygun fiyatları ile stüdyo daireler hem tek başına yaşayanların hem de genç çiftlerin gözdesi durumunda. Bu daireler söz konusu olduğunda akla takılan ilk mevzu ise dekorasyon oluyor. Alanı verimli kullanarak ve uygun dekorasyon ile küçük bir alanı yaşanılası ferah bir ortam haline getirmek mümkün. Herkesin kendi zevkine göre dekorasyon seçenekleri değişiklik gösterecektir ama asıl bilinmesi gereken ‘stüdyo daire nasıl dekore edilmez’ sorusudur.. Stüdyo daire dekorasyonunda yapılmaması gereken hataları birlikte inceleyelim.

1.  Duvara küçük çerçeveler asmak

Küçük çerçeveler, resimler kullanmak stüdyo dairedeki açık alan eksikliğini vurgular. Oysa kanepenin üçte ikisinin uzunluğunu kaplayacak kadar büyük bir parça asmak yada olabildiğince büyük bir parça alıp ve ardından büyük parçanın her iki tarafına da galeri duvar tarzı daha küçük parçalar eklemek derinlik katarak stüdyo dairenin daha ferah gözükmesini sağlar. Ayrıca duvara monte edilen raflar, asılı bitkiler kullanmak da bakışları tavana doğru çekerek daha büyük alan hissi oluşturur.

2. Ayrılmamış alanlar

‘Tabiki ayrılmamış alan, zaten alanım küçük bir de ayıracak mıyım?’ diye sorabilirsin ve cevap ‘Evet’. Söz konusu stüdyo daire dekorasyonu olunca akla gelen ilk fikir tüm eşyaları duvara dayamak olabilir. Ancak bu alanı daha da küçük gösterecek bir dekorasyon hatasıdır. Bunun yerine eşyaları ve mobilyaları kullanarak ya da farklı renk seçimleri ile alanları ayırıp derinlik kazandırabilir, daha ferah bir ortam yaratabilirsin.

3. Çok fazla eşya

Fazla ve büyük eşyaların kullanımı stüdyo daireyi boğabilir, akışı kesebilir ve alan içinde hareketi zorlaştırabilir. Bunun için ihtiyacın olmayan eşyaları gözden çıkarmak gerek. Stüdyo daire dekorasyonunda mobilya seçimi yapmadan önce iyi bir planlama ise şart. Büyük ve hantal mobilyalar yerine modern , minimalist ve çok işlevli eşyalar seçmek dairen için daha kullanışlı olacaktır.

4. Küçük halı kullanmak

Stüdyo daireleri dekore ederken kaçınılması gereken en önemli hatalardan birisi, alan için çok küçük bir halı seçmektir. Halı bir oda için çok küçük olduğunda, mekanın daha da küçük görünmesine neden olabilir. Doğru renk tonlarında, büyük bir halı daha açık bir alan hissi yaratacaktır.

5. Yanlış renk seçimi

Kırmızı, turuncu, mor tonları gibi parlak renk seçimleri ya da düşünülenin aksine daireyi tamamen beyaza boyamak alanı daha küçük ve sıkıcı gösterecektir. Daha iyi bir alternatif, odanın daha büyük görünmesini sağlayacak nötr bir boya tonu seçmektir. Açık bir renk istiyorsanız pastel renkler dairenin gerçekten daha büyük ve daha davetkar olmasını sağlayabilir. Renk seçimi yaparken gri ve lacivert tonları gibi cesur renkleri denemekten de çekinme. Dairen için tarzına uygun olan rengi birbirinden farklı renk seçeneklerinin bulunduğu Bi’Boya web sitesinden bulabilir, dilediğin ürünleri sipariş vererek yaşam alanını şekillendirmeye hemen başlayabilirsin. Üstelik boyama işleminden sonra arta kalan boyayı iade edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message