Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Sonbahar temalı duvar dekorasyonu nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Sonbahar temalı duvar dekorasyonu nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 14.02.2020

Doğa, yeşil yapraklarının yerini kırmızı, sarı ve kahve tonlarına bıraktığında dinlenmeye geçiyorum der. Sonbahar dinginliğin, sessizliğin ve huzurun simgesi gibidir. Günümüzün büyük kısmını geçirdiğimiz evimizde huzurlu bir ortam için sonbahar ev dekorasyonu hoş bir fikir olabilir.

Sonbaharın tonları nelerdir?

Koyu kırmızı, hafif turuncu ve asker yeşili esintileri, krem, bej ve gri tonları sonbahar dekorasyonu için tercih edebileceğiniz renklerden. Duvar rengi için açık tonlar, duvar dekorasyonu için ise zıtlık oluşturacak koyu ve açık tonlardaki dekoratif ürünlerin bir arada kullanımı daha çok göze hitap edebilir.

Sonbahar oda dekorasyonu için nasıl kombinler yapmalıyım?

Oda dekorasyonunda işin temeli olan duvarlar aynı zamanda değişimi en çok gösteren yerlerdir. Arboretum, dökülen yapraklarla kapanmış yollar, ahşap köprü, çayır, dağ eteğinde bozkır ağaçlar, göl kenarları, huzurlu şelale temalı duvar kağıtları çarpıcı bir değişim için tercihin olabilir. Eğer daha küçük değişimler istiyorsan yine ahşap çerçeveden yapılmış romantik ve dingin doğa manzaraları içeren çizim veya puzzle tablolar sonbahar dekorasyonu için birebir. Aynı zamanda temaya uygun duvar sticker modelleri de sonbahar temalı dekorasyon oluşturmana yardımcı olabilir. Bu mevsimden bahsederken ilk akla gelen sonbahar yaprakları dekorasyon yaparken çeşitli formlarda kullanılabilir. Duvarlarından mobilyalarına doğru sarı, kırmızı ve kahve tonlu yapraklarla bezenmiş bir yol oluşturmak otantik bir görüntü elde etmeni sağlayabilir.

Sonbahar dekorasyonu duvar aksesuarlarınla bütünleşsin

Sonbahar dekorasyon fikirleri geniş bir yelpazeye sahip temaları içinde barındırıyor. Sadece sonbahar dekorasyonu temasını kapsayan dekoratif ürünleri tercih etmen yeterli olmayabilir. Duvarındaki küçük dekoratif aynalarını ya da boy aynanı, duvar saatlerini, anılarından oluşan fotoğraf çerçevelerini klasik tarzda tercih ederek dekorasyonunu zenginleştirebilirsin. Duvar raflarında küçük vazoların içinde sonbahar dekorasyonu temanı yansıtacak renklerde çiçekli bitkiler, bitki dalları, yapraklar ve doğa temalı biblolar kullanabilirsin. Odandaki masanın üstünde duran vazonun içinde kurumuş çiçek yaprakların varsa da duvar raflarına serpiştirerek temaya uygun ortamını destekleyebilirsin. Kozalaklar da sonbaharın en popüler sembollerinden biri olduğu için yine raflarında bir başka tercihin olarak da kullanılabilir. Perdelerinin de dekorunun en büyük parçalarından birisi olduğunu unutma. Sonbahar tonlarındaki perdelerin duvarında ilk göze çarpan şey olacak.

Loş bir ışık en çok sonbahara yakışır

Ev dekorasyonunda sonbahar temasını yansıtmanın en pratik yolu ışık aksesuarları. Bu aksesuarlar küçük bir dokunuşla büyük bir değişim elde etmek adına en göz alıcı yol olacak. Duvar raflarının üzerine koyacağın dekoratif mum modelleri romantik bir ev ortamı oluşturmak için iyi bir seçenek. Ahşap duvar raflarının arasından sarkan ya da fotoğraf çerçevelerinin, tablolarının etrafını saran led ışıklı duvar süsleri de sonbahar dekorasyonu için istediğin çarpıcılığı sağlayacak. Sonbahar dekorasyonu dekoratif ürünlerle beraber renklerle de uyumlu olmalı demiştik. Bi’Boya adresinden temana uygun moda renkleri inceledikten sonra kolayca temin edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message