Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Sonbahar dekorasyonu için 5 kendin yap projesi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Sonbahar dekorasyonu için 5 kendin yap projesi

Yayınlanma tarihi: 14.02.2020

Ağaçlar yapraklarını dökerken, yeryüzü kışa hazırlanıyor. Düşen hava sıcaklığı nedeniyle evde geçirilen vaktin arttığı sonbahar mevsimi, bu sene de kendini gösteriyor. Yeşil rengin, yerini sarı ve toprak tonlarına bıraktığı sonbaharı evine davet edebilir, mevsimi evinde yaşatabilirsin. Üstelik, hayalindeki dekorasyonu gerçekleştirmen için yüksek ücretler ödemen gerekmiyor. El emeği kendin yap projeleri sayesinde dilediğin tasarımları yapabilir, önerilerden ilham alarak dekorasyonunda uygulayabilirsin.

1) Sonbahar ev dekorasyonu için kokulu vazo

Oldukça basit olan bu kendin yap projesi sayesinde ev dekorasyonunda sonbahar duygusunu pekiştirebilirsin. İhtiyacın olan şeyler, yalnızca portakal ve çiçekler. Portakalın yarısını dikkatlice kestikten sonra, bir kaşık yardımıyla portakalı kabuğundan ayırmalısın. Portakal kabuğunun içine bir miktar su koymalı ve çiçek saplarını kısaltmalısın. Portakalın mis kokusu sayesinde koku duyusuna hitap edebilir ve portakal vazon sayesinde yaratıcı bir sonbahar dekorasyonu tasarımı yapabilirsin. Kontrast bir görünüm elde etmek için mor renkli çiçekler tercih edebilirsin.

2) Sonbahar dekorasyon fikirleri ile misafirlerini karşıla

Tasarımını, evinin dışına taşımak ve misafirlerini güzel karşılamak için dış kapında dahi sonbahar dekorasyonunu uygulayabilirsin. Gereken malzemeler: köpük bir çelenk, çam kozalakları, silikon tabancası ile çubukları, makas, çivi, kurdele, köpük fırça ve sarı, turuncu, bej tonlarında akrilik boya. Bunun için yapman gereken ilk şey, dışarıya çıkarak bol bol kozalak toplamak. Akrilik boyayla kozalakların uç kısımlarını ve köpük çelenginin tamamını boyamalısın. Boyalar kuruduktan sonra, kozalağın alt kısmına silikon sürerek çelenge yapıştırmalı ve silikonun kuruması için birkaç saniye beklemelisin. Tüm kozalaklar için aynı işlemi tekrarlamalı, çelengin kapıya dönük kısmını boş bırakmaya dikkat etmelisin. Kozalakları yapıştırdıktan sonra kurdeleyle bağlayabilir, sonbahar dekorasyonu için kapıya asabilirsin.

3) Sonbahar yaprakları dekorasyonda nasıl kullanılır?

Sonbahar temalı dekorasyon tasarımı için ağaçların dökülen yapraklarından faydalanabilirsin. Ambalajını çıkardığın cam kavanozlar, mod podge tutkalı, dökülen sonbahar yaprakları ve tealight mum kullanarak, romantik bir sonbahar oda dekorasyonu yapabilirsin. Topladığın yaprakların bir yüzeyine mod podge sürdükten sonra, kavanozu kaplayacak şekilde yapıştırmalısın. Yaktığın mumu kavanoza koyabilir, sonbahar dekorasyonuna uygun mumluğunun tadını çıkarabilirsin.

4) Kitaplardan balkabağı ile ev dekorasyonunda sonbahar

Sonbahar dekorasyon fikirleri arasındaki bu yaratıcı tasarım, farklı görünümü ile evine karakter kazandıracak. Orta kalınlıkta dört kitap, kalın bir dal parçası, yapıştırıcı ve makasla sonbahar dekorasyonu yapabilirsin. Kitap yapraklarını oval şekilde kesmeli, bal kabağı şeklini verecek şekilde birbirine yapıştırmalısın. Ortadaki boş kısma dal parçasını takabilir, bal kapağının tasarımını tamamlayabilirsin.

5) Yemek masan için sonbahar dekorasyonu önerileri

Sonbahar dekorasyonunu yemek masana taşımak için runner yapımından ilham alabilirsin. Çuval kumaşına, kumaş boyasına, fırçaya ve makasa ihtiyacın olacak. Uygun büyüklükte kestiğin çuval kumaşına, fırçayla puantiye oluşturmalısın. Kuruması bekledikten sonra misafirlerini ağırlarken kullanabilir, şık bir dekorasyon sunabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message