Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Siyah Halı Dekorasyonda Nasıl Kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Siyah Halı Dekorasyonda Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Genelde ev dekorasyonunda siyah renkler kullanmanın insanın içini sıkacağı ve boğacağı gibi bir düşünce hakimdir. Biz böyle düşünmüyor ve aksine, dekorasyonda siyah renklerin kullanımıyla harika kontrastlar yaratarak oldukça asaletli bir atmosfer oluşturulabileceğini savunuyoruz. Sen de siyah renklerin kendine has duruşunu seviyor ama kullanmaktan korkuyorsan, siyah halı dekorasyonu yaparak başlayabilirsin. Bunun için dekorasyonda siyah halı kullanımını öğrenmelisin. İstersen hemen başlayalım. 

Dekorasyonda siyah halı kullanımı

Dekorasyonda siyah halı kullanmadan önce, siyah rengin dekorasyona neler katabileceğinden bahsedelim. Siyah renkler oldukça baskın karakterli olduklarından dolayı, fazlasıyla canlı renklere sahip alanları dizginlemek için kullanılabilir. Mesela dikkatini dağıtan renklerin çok fazla olduğu bir çalışma odasında, yaptığın işlere daha rahat konsantre olabilmek adına siyah renkleri ustaca kullanabilirsin. Üstelik siyah rengin, uygulanan bölgeye katacağı dramatik atmosfer büyüleyici olacaktır. Şimdi de siyah rengin bu özelliklerinden faydalanmak için neler yapabileceğinden bahsedelim. Önce siyah halıyı koymak istediğin alanı belirlemen gerekiyor. Mesela evinize gelen misafirlere farklı ve etkileyici bir atmosfer sunabilmek için salondan başlamak isterseniz, dikkat etmeniz gerekenler var. Halıyı koymayı düşündüğün zeminin beyaz olduğunu varsayarak devam ediyorum. Beyaz zemin üzerine yerleştirdiğin siyah halıyı, salonun belirli yerlerinde abartmadan kullanacağın siyah aksesuarlarla destekleyebilirsin. Mesela beyaz bir duvarda tüm asaletiyle duran siyah bir tablo, salona yerleştirdiğiniz düz siyah halı gibi bir etki yaratacaktır. Bu iki detay arasında oluşan uyum evin tüm ambiyansı bir anda değiştirmeye yetecektir. Tüm bunları yaparken koltuk renginizin de ortamı boğmayacak ve iki kontrastlı alanın ortasına yakışacak renkte olmasına dikkat edin. Mesela açık gri tonları ortamın modernist dekorasyon anlayışına oldukça iyi uyum sağlayacaktır. 

Gri renk zeminlere gri siyah halılar

Siyah halı kullanmak için tamamen siyah renklerin hakim olduğu halılar kullanmak gibi bir şart bulunmuyor. Özellikle koyu gri renge sahip zeminlerde, siyah üzerine düzensizce saçılmış grilerin gezindiği halılar, hem sahip oldukları özgün tasarımlarla hem de yarattığı etkilerle muhteşem sonuçlar verebilir. Açık gri zeminler için siyah üzerine bulunan grilerin biraz daha fazla olması kusursuz uyumu yakalamak için önemli bir detay.

Uzun ve aydınlık koridorlar için siyah yolluk

Açık renklerin hakim olduğu ve parlak ışıkların hakim olduğu giriş koridoru, gelen misafirlere adeta bir avm koridorunda yürüyormuş gibi hissettirebilir ama endişelenme! Sadece bir siyah yolluk kullanarak bu durumun üstesinden kolayca gelebilir, hatta bir avantaja çevirebilirsin. Üstelik koridor boyu duvarlara yerleştirdiğiniz raflarda bulunan kırmızı detaylar ve renk patlamalarından uzak ama sıcak renkli tablolar büyüleyici olabilir. Artık evinize gelen misafirlerin hissedeceği ilk şey sıradışı ve marjinal tarzın olacak. 

Siyah beyaz halı kullanımı için ipuçları

Siyah beyaz halı modelleri arasında en sık karşılaşılan düzenli desenler, karmaşayı azaltmak yerine artırabilirler. Tam aksine siyah üzerine, fraktal olmaktan uzak bir şekilde dağıtılmış beyazlar karmaşayı azaltacaktır. Evinin salonu ve banyosunda hiç korkmadan kullanabileceğin siyah beyaz halı oldukça rahatlatıcı ve güven verici bir atmosfer sağlayacaktır. Ufak bir not; dekorasyonda halının rolünü artırmak için ufak aksesuarlarla desteklemeyi unutma!

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message