Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Simetrik ev dekorasyonu için 3 anahtar adım
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Simetrik ev dekorasyonu için 3 anahtar adım

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Başarılı bir iç mekân tasarımının en kolay yolu, simetrik dekorasyondan geçiyor. Simetrik bir yerleşime sahip mekânlar, asimetrik dekorasyonlu iç mekân tasarımlarına göre daha düzenli ve estetik bir görünüm kazanıyor. Peki, dekorasyonda simetri sadece yerleşim ile mi sağlanıyor? Mekâna göre simetrik dekorasyon nasıl yapılır? Renklerde simetri nasıl sağlanır? Bu soruların cevaplarını ve simetrik dekorasyon hakkında bilmen gereken püf noktaları bu yazımızda senin için derledik.

1. Yatak odasında simetrik dekorasyon nasıl yapılır?

Yatak odasında simetrik dekorasyon yapmak için uygulayabileceğin ilk adım, yatağı odanın merkezine yerleştirmek olacaktır. Yatak başının yaslandığı duvarı ortalayacak şekilde yatağını konumlandırarak dekorasyonda oluşturacağın simetrinin yönünü belirleyebilirsin. Yatağın uzun kenarlarına paralel olan duvarların önüne gelecek dekorasyon elemanları arasında bir simetri oluşturabilir; doluluk boşluk ilişkisini ve renk seçimlerini buna göre ayarlayabilirsin. Örneğin; bir duvarda pencerenin bulunduğu alan nereye denk geliyorsa, karşısındaki duvarda bu alanı pencere ile aynı ölçülere sahip bir ayna ile doldurabilirsin. Pencerenin bitiş noktasına kadar uzanan bir şifonyer modelinden iki adet satın alarak karşılıklı duvarlarda aynı noktalara yerleştirebilir böylece simetrik bir görüntü oluşturabilirsin. Kalan duvar yüzeylerinde boy dolaplara yer verebilir; oda kapısının karşısındaki duvar yüzeyini ise büyük bir boy aynası veya sanatsal bir tablo ile süsleyebilirsin. Tavanın orta noktasına asacağın bir avize ve yatak başlarına yerleştireceğin abajur ya da apliklerle yatak odasında simetrik dekorasyonun etkisini vurgulayabilirsin.

2. Salonda simetrik ev dekorasyonu nasıl uygulanır?

Salon tasarımlarında dekorasyonda simetri sağlamanın farklı yollarını deneyebilirsin. Aynı büyüklük ve desenlerdeki koltukları karşılıklı olarak yerleştirebilir; aralarında ise dekoratif bir orta sehpaya yer verebilirsin. Bu sehpa ile aynı doğrultuda bir yan sehpa veya zigon sehpa kullanabilir; bu sehpanın iki tarafına simetrik şekilde berjerlerini yerleştirebilirsin. Oturma alanında sağladığın bu simetriyi yemek alanında da sürdürmek için yemek masasının tüm kenarlarında eşit sayıda sandalyeye yer vermelisin. Ayrıca büfe ve konsol yerleşimlerinde de simetrik dekorasyona uygun hareket edebilir; karşılıklı vitrin ve konsol kullanımları ile salonda kolayca simetrik bir düzen oluşturabilirsin.

3. Mutfakta simetrik dekorasyon yapmanın püf noktaları

Mutfakta simetrik bir dekorasyon yapmak için dolapların dizilimine ve tezgah üstü eşyaların yerleşimine dikkat etmelisin. Mutfak dolaplarının arasında kalan pencereler ile simetri oluşturmak için, karşısındaki alana fırın ve davlumbaz setini yerleştirmeyi deneyebilirsin. İki taraflı olarak sıralanan tezgahların üst kısmında yer alan eşyaları da simetrik şekilde düzenleyebilirsin. Buzdolabının karşısına kiler dolaplarını yerleştirebilir; aydınlatma seçimleri ile simetrik dekorasyonun etkisini artırabilirsin. Tezgah üstü LED aydınlatma sistemleri için kullanacağın şerit LED’lerin iki duvar yüzeyinde de eşit ölçüde olması, bu anlamda işini kolaylaştıracaktır. Yeterince büyük bir mutfağa sahipsen, mutfak masa ve sandalye takımını mekânın tam ortasına yerleştirerek, simetrik dekorasyonun etkisini artırabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message