Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Salonda uygulayabileceğiniz sonbahar dekorasyon fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Salonda uygulayabileceğiniz sonbahar dekorasyon fikirleri

Yayınlanma tarihi: 14.02.2020

Bunaltıcı sıcakların ardından ılık esintilerle seni karşılayacak olan sonbahar mevsimine evinin kapılarını açmalısın. Yaz aylarının ardından eve yeni bir soluk getirmek şarttır. Çünkü o sıcak günler geride kalmış artık sonbahar esintileri üşütmeye başlayacaktır. Hem sonbahar dekorasyon fikirlerine göre evini düzenlemek yeni bir düzen yeni bir sayfa demektir. Böylelikle yazın oluşan negatif durumlar nötrlenir ve yeniden başlanır. Sonbahar renklerinin ev dekorasyonuna ilham kaynağı olur. Turuncu, kahverengi, kırmızı, sarı renkler ile birlikte evini mumlar, kozalaklar, kurumuş dallar ve yapraklar kullanıp salonu sonbahara hazır duruma getirebilirsin. Şimdi detaylı bir şekilde sonbahar dekorasyon fikirlerine göz atabiliriz…

Renklerin gücü

Sonbahar dekorasyonu için öncelikle o mevsime uygun renklere ihtiyacın olacaktır. Çünkü yavaş yavaş gelen soğuk havaların etkisi ile birlikte evin de soğumaya başlar. Sonbahar dekorasyon fikirleri için evde daha sıcak bir ortam oluşturmalı. O yüzden sıcak tonlarda renkler kullanmalısın. Turuncu, kırmızı, sarı, kahverengi, koyu yeşil, krem rengi, ten rengi gibi renkler evin ortamını ısıtacaktır. Bu renklerdeki battaniye, kırlent, şal veya aksesuarlar ile evini son moda bir sonbahar evine dönüştürebilirsin.

Evinde bir huzur köşesi yaratabilirsin

Sonbaharda her insan sakin bir şekilde koltuğuna yayılıp sıcak kahvesini içmek ister. Bu ortamda eksik olmaması gereken aksesuarlar vardır. Öncelikle loş bir ortam yaratacak olan mumlar ve ona uyumlu olacak şekilde düzenlediğiniz aksesuarlardır. Mumlar ve diğer uyumlu aksesuarla yaratacağın bu köşeye bakarak kahveni yudumlamak günün tüm stresini senden alacaktır.

İnce detaylar ile sonbahar dekorasyon fikirleri

Sonbahar temalı dekorasyon fikirleri için en ince detaylara geldik. Bu mevsim için olmazsa olmaz detaylardan biri kadifedir. Kadife aksesuarlar, kırlentler evini sonbahar dekorasyon temasına hazırlayacaktır. Bir diğer detay koltuğun üstünde duran yumuşacık şallar veya battaniyelerdir. Şal ve battaniyeler üşüdüğün anda elinin altında olması gereken önemli eşyalardan biridir. Ufak ama olması gereken detaylardan biri de nakış motifli kırlentler ve ekose desenli eşyalardır.

Kuruyan dallar ve yapraklar

Sonbahar dekorasyon fikirlerinde mutlaka kuruyan dal ve yapraklar olmalıdır. Evini içten ve samimi bir hale getirecek olan bu aksesuarlar oldukça da romantik görünmesini sağlayacaktır. Bu kuruyan yaprakları ve dalları el beceriniz ile bir sanat eserine dönüştürebilirsiniz. Kuruyan dalları bir vazoya koyup hoş bir görünüm elde edebilirsin. Kuru yaprakları da birbiriyle yapıştırıp bir tablo oluşturabilir ya da masanın üstüne serpiştirebilirsin. Ayrıca bu durumun sonbahar dekorasyon için çok modern bir hale getireceğini de unutmamalısın.

El yapımı duvar süsleri

Bu mevsimin vintage ile bir alakası olduğunu aklından çıkarmamalısın. O yüzden evde olan eski duvar süslerini yeniden tamir edip kullanmanın tam da zamanı. Hatta rengin ev dekorasyonunda sonbahar için uygun olmadığını düşünüyorsan tekrardan onu uygun olduğunu düşündüğün bir renge boyayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message