Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Sallanan Sandalye Kullanarak Yapabileceğin Farklı Dekorasyon Önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Sallanan Sandalye Kullanarak Yapabileceğin Farklı Dekorasyon Önerileri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Dekorasyona sıcak bir hava katan sallanan sandalye modellerini farklı alanlarda değerlendirebilirsin. Bahçe, balkon, çocuk odası, salon, çalışma odası dekorasyonlarında bu mobilyayı farklı şekillerde kullanarak dekoratif etkisini artırabilir; harika tasarımlara imza atabilirsin. İşte, sallanan sandalye ile ev dekorasyonunda yapabileceğin bazı yenilikler:

1. Bebek odasında sallanan sandalye nasıl kullanılır?

Sallanan sandalye bebek odası dekorasyonunda ebeveynler için son derece kullanışlı bir seçim olacaktır. Özellikle emziren bir anneysen, sandalyenin hafif salınımları ile bebeğini emzirerek; onun daha huzurlu bir şekilde uykuya geçmesini sağlayabilirsin. Bebeğinin başında beklemen gereken zamanlarda sandalyede dinlenebilir; kısa süreli uykularında sen de bebeğinin yanında azıcık kestirebilirsin. Bunun için farklı renk tonlarındaki kumaş seçeneklerine sahip ahşap sandalyeleri kullanabilirsin. Bebek odası dekorasyonuna uyumlu bir renkteki minder seçimi ile sallanan sandalyeyi daha dekoratif bir hale getirebilir; aynı renklerdeki duvar dekorları ve abajurlarla bebek odasında huzurlu bir köşe oluşturabilirsin.

2. Bahçe dekorasyonuna renk katan sallanan sandalyeler

Sallanan sandalye bahçede severek kullanacağın mobilyalar arasında yer alır. Doğanın tadını dinlenerek çıkarmak ve bahçede kitap okumak istediğin anlarda bu tip bir sandalye ile keyif yapabilirsin. Bahçede kullanacağın sandalyeler için, dış ortam koşullarına uygun malzeme seçimi yapman gerektiğini unutmamalısın. Yağmura ve neme karşı dayanıklı hale getirilmiş, bambudan üretilen sallanan sandalyelerle doğal ve kullanışlı bir dekorasyon yapabilirsin.

3. Balkon ve kış bahçesi için ideal seçim: Sallanan sandalye

Bahçeli bir evin olmasa bile açık havada sallanan sandalye keyfi yapmayı sürdürebilirsin. Bunun için evinin balkon veya terasındaki uygun alanları değerlendirebilir; bir veya birkaç sallanan sandalye ile birbirinden şık dekorasyonlar yapabilirsin. Tek sandalye kullanmayı tercih ediyorsan, yanına koyacağın bir yan sehpa ile; iki sandalye için ise aralarına yerleştireceğin bir fiskos sehpası ile son derece kullanışlı bir köşe oluşturabilir; balkonunu her zamankinden daha keyifli bir mekân haline getirebilirsin.

4. Şömine ve pencere önü dekorasyonlarında sallanan sandalye

Normal sandalyelerden farklı olarak tamamen keyif ve dinlenme amacıyla kullanılan bu sandalyeleri, standart oturma takımları ile kombinlemek yerine daha özel mekânlarda kullanabilirsin. Örneğin; kış aylarında şömine önüne yerleştireceğin bu sandalyenin koluna ekose desenli bir koltuk şalı asabilir; ön kısmına ise kış dekorasyonların vazgeçilmezi olan hayvan postlarından sererek son derece otantik bir ortam yaratabilirsin. Pencere önlerinde ise yeşil yapraklı iç mekân bitkileri ile ahşap bir sallanan sandalyeyi kombinleyebilirsin. Evde atıl kalan köşeleri daha dekoratif bir hale getirmek için tek yapman gereken şey, bu alanlara sağlam bir sallanan sandalye yerleştirmek. Bu sandalyenin etrafını dekoratif kitaplıklarla, konsol ve dresuar gibi mobilyalarla ya da sadece ayaklı şamdanlar ve dekoratif fenerler gibi aksesuarlarla zenginleştirebilirsin. Unutma; kullanacağın sallanan sandalye ahşap olduğu sürece hemen her dekorasyon stiline kolayca ayak uydurabilirsin!

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message