Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Romantik ev dekorasyonunun sırrı: Parizyen stili keşfet
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Romantik ev dekorasyonunun sırrı: Parizyen stili keşfet

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Tutku, aşk, romantizm, moda ve öncü. Bütün bu kelimeler sana nereyi çağrıştırıyor desem Paris dediğini duyar gibiyim. Paris klasik sanatları, dönemsel sokakları, ferforje balkonları, yüksek pencereler ile dikkatleri üzerine çekmiş bir şehirdir. Ev dekorasyonunda da Paris’in bu ruhu yansıtılmıştır. Biraz romantizm, biraz eklektik dekorasyon ve zıtlıkların arasından doğan naif bir uyum… Parizyen ev dekorasyonu.

Güzel bir banyo

Parizyen ev dekorasyonu için banyo önemlidir. Duşa kabin yerine ister vintage ister modern olsun küvetler olmazsa olmazlardandır. Banyoyu tamamlayan diğer unsurlar ise geniş pencereler ve perdeler, peluş bir paspas ve gold aksesuarlardır.

Antika unsurlar

Paris tarzı bir daire modernliğinin yanında birkaç antika unsur da içerir.  Bu parçalar dolap kadar büyük parçalar olabileceği gibi saat gibi küçük parçalar da olabilir. Biraz eski biraz yeninin karışımı ortama sofistik bir hava katacaktır.

Brokarlar, kadife kumaşlar

Bu iki tür kumaş parizyen ev dekorasyonu için anahtardır. Nasıl kullanacağın ise tamamen sana kalmış. Daha hafif ve havadar bir görüntü için berjerde yâda sandalye gibi küçük alanlarda kullanabilirsin. Daha görkemli ve lüks bir görüntü için bu kumaşları koltuk veya perde gibi büyük parçalarla denemelisin.

Rokoko bir dokunuş

Rokoko tarzı yine Fransa’dan yayılmış ve günümüzde de hala zarif ögeleri içinde barındıran bir tarzdır. Parizyen ev dekorasyonunda mobilya ve ayna kenarlarında ki süslemelerde kullanabilirsin.

Modern sanattan bir parça

Antikalar ve kadife koltuklarınızın arasına modern bir sanat eseri ekleyin.  Odanın ciddi ve ağır havasını bir anda yumuşatacaktır. Bu tarzın mükemmel olması birazda senin seçimlerine bağlı. Seçeceğin objeleri iki kez düşünmeyi unutma.

Kristal Avizeler

Parizyen ev dekorasyonu içinde biraz da romantik unsurlar taşır. Romantik dekorasyon için avizeler kolay ve şık bir yoldur. Sadece yemek masası üstü veya salonda değil banyonda da avizeleri kullanabilir şaşırtıcı ve süslü bir tarz elde edebilirsin.

Sakin renkleri kullanın

Parizyen ev dekorasyonu canlı renklerden ziyade nötr paletler üzerinedir. Duvarları ve dekorasyonu yumuşak tonlarda yapman odana şıklık katacağı gibi parizyen unsurların daha belirgin görünmesine yardımcı olacaktır.

Altın rengi aksesuarlar

Paris tarzı bir oda için seçmen gereken şey altın görünümlü aksesuarlardır. Fakat büyük gold parçalardan ziyade kapı kolları, modern bir armatür kenarı veya bir çerçevede karşılaşmak daha doğru bir seçim olacaktır. Dozu kaçırmayacak şekilde küçük ayrıntılarda kullanman odana daha asil bir hava verecektir.

Ahşap bir dolap

Parizyen ev dekorasyonu için ahşap vintage dolaptan daha uygun bir parça yoktur herhalde. Genel Fransız ev görünümü içinde işlemeli dolaplar başköşede yerini alır. Parizyen ev dekorasyonunda koyu renkler küçük objelerde kullanıldığı için dolap seçiminde açık renkli olanları tercih etmeyi unutma.Parizyen ev dekorasyonuna dair sana ipucu olacak birkaç öneri paylaştık. Genellikle seçimlerin sana bırakıldığı birazda kendi tarzını konuşturabileceğin bir stil. Sanatçı bir ruhum var, detaylar benim işim birazda ayıkırıyım diyorsan parizyen ev dekorasyonunu hemen denemelisin.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message