Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Retro ev dekorasyonunun olmazsa olmazları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Retro ev dekorasyonunun olmazsa olmazları

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Güncel moda akımlarından eski dönem akımlarının yaşattığı hazzı alamayabilirsin. Retro denilen kavramın da özünde bu yatar. Retro, geçmişin yani en az on beş veya yirmi yıl öncesinin akımlarını günün şartlarına uydurmadır. Fransızca kökenli terim olan retro Latince’de “geriye doğru” anlamı taşır. Nostaljik denilebilir ayakkabılar, gömlekler ve tişörtler tarzında geçmişin izlerini taşımana katkı yapar. Retro akımlar sadece giyimler için geçerli değil elbette. Evlerin dekorasyonlarında geçmişin trendlerinden faydalanarak değişimler yapabilirsin. İster 70’ler ister 80’ler senin stiline uygun geçmiş dönem modalarını evine taşırsın. Retro ev dekorasyonu yaparken modern mekanlara vintage küreler, asılı sandalyeler ve konsollar gibi eşyalar karakter katar. Retro tarzın evlerde en iyi görünümü eşyalar ve duvarlar ile sağlayabilirsin. Duvar boyası renk seçiminde de eski dönemlerden ilham alabilirsin.

Evini klasik eşyalarla donatabilirsin

Salon, antre, mutfak gibi evin her bölümünde retro fikirlerden ilham alabilirsin. Tüvit turuncu kumaşla döşenmiş daybed kanepe oturma odanda yer edinebilir. Kanepenin büyüleyici havasını artırmak için retro çizgilere sahip bir kamp battaniyesi de kullanabilirsin. Evin giriş bölümünde deri ve demir tezgahın gücünde yararlanabilirsin. Klasik duvar saatleri vintage ürünler arasında öne çıkar. Depolama olarak geçmiş yüzyıldan ilham alan bir hasır sepet oldukça şık durur. Retro mobilyalar küçük alanlar için daha idealdir.Eski bir ahşap masa ve kitaplık hem mütevazi hem de retro parçalardandır. Mutfağını sanki 1970’lerde kalmış bir alana çevirebilirsin. Vintage lokantaları hatırlatan damalı, siyah beyaz zemin mekana retro bir tat bırakır. Eskiler denilince sabit telefonlardan bahsetmemek olmaz. Antrende retro mobilya parçası masanın üzerinde telefon bulunması alana bir cazibe katar.

Retro duvar boyaları ile zaman tüneli

Retro ev dekorasyonu için olmazsa olmazlardan birinin duvar boyasıdır. Geçmişin renk cetvelinden yararlanmak günün trendleri arasındaki sıkışıklığa farklı seçenekler eklemek anlamına gelir. Böylelikle kendi zevkini en iyi şekilde duvarlarında yansıtabileceğin durumlar oluşur. Duvar boyası renkleri arasında seçim yapmakta zorlanman gayet olası. Çünkü yılların birikimiyle denenmiş birçok renk arasından seçim yapmalısın. Burada stiline en yakın bir ton belirleyip mobilyalarına uyum sağlayacağını düşündüklerini duvar boyası olarak kullanmalısın. Mekana hareket katan renk tonları kullanılması esastır. Enerji veren turkuaz, cam göbeği, sarı, yeşil, kırmızı gibi renkleri kullanabilirsin. Tek renk ile birlikte geometrik, dal ve yaprak desenleri kullanman dekorasyonunda tamamlayıcı unsur olur. Duvar ile yaşadığın evin dekorasyonunun uyumu; uygun kıyafet seçimi gibi olmalıdır. Bu mantıkla kıyafetin gidilen yere veya zamana göre uyum sağlamasının esas olması ev dekorasyonu için de geçerlidir. Duvar boyası tek renk olmasına karşın retro ev dekorasyonlarında desenli kaplamalar ile evinde uyumu ve istediğin hareketi yakalayabilirsin. Bi’Boya üzerinden tarzına en uygun renk seçimlerini rahatlıkla yapabilir; kolayca boya temin edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message