Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Retro duvar aksesuarları ile etkileyici duvar dekorasyonu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Retro duvar aksesuarları ile etkileyici duvar dekorasyonu

Yayınlanma tarihi: 24.02.2020

Yaşam alanını çevreleyen duvarları retro ile tanıştırma zamanı. Evin yapı taşı olan duvarları dekore etmek sayısız aksesuar arasında seçim yaparken pekte kolay olmaz. Alışılmışın dışına çıkıp retro duvar aksesuarları kullanımı ile evine kendi imzanı atabilirsin. Bir türlü demode olmayı başaramayan retro aksesuarlar duvarlara yeni bir soluk getirecektir. Birbiri ile uyumlu duvar aksesuarları evi hem düzenleyecek hem de eve şık ve modern bir görünüm kazandıracaktır.

Retro nedir?

Retro, çağrışımdır. 1960 ve sonrasının çağrışımıdır. Yani ’60 sonrasını çağrıştıran ama bir o kadar da eski görünmeyen her şeye gönül rahatlığıyla retro denilebilinir.

Retro duvar için birinci adım..

İlk etapta dizayn edilecek duvar seçilmeli. Örneğin evin salonunda ki duvar çok boş ve sade mi ? Yoksa göze biraz karanlık mı geldi. Belki de biraz canlandırmak gerekiyor. Tam da bu noktada bu sorunların tamamının cevabını retro duvar aksesuarları ve duvar kağıtları içinde barındırıyor. Eğer duvar kağıdını değiştirerek işe başlamak istiyorsan ışıltılı duvar kağıtları arasından daha sade olanları önermek daha uygun. Tabi aksesuarlarda daha sade ve basit şeyler tercih etme gibi bir düşünceye sahipsen.

Tik tak tik tak.. Zaman işliyor retro duvar saatleri

Saatler duvarın olmazsa olmazıdır. Salonda bir retro klasik kanvas duvar saati tek başına salonun havasını değiştirebilecek güce sahiptir.Bu yüzden retro duvar saatlerinde klasik olanı önermek belki de en doğru olanıdır. Çünkü klasik bir saatin yanına birkaç dekoratif daha eklenerek oldukça şık bir görüntü oluştura bilinir.

İlginç tasarımları ile retro duvar rafları

Duvarları hoş bir görünüme kavuşturmanın bir diğer yolu da raflardır. Oldukça ilgi çekici tasarımlara sahip retro duvar rafları hem kitap ve aksesuarların derli toplu durmasını sağlayacak hem de oda veya salonun atmosferini değiştirecektir. Klasik, sade duvar rafları son yıllarda yerini özel tasarımlı raflara bıraktı. Eğer dar bir alan, birçok irili ufaklı objeye ve kitaba sahipsen doğru raf evin kurtarıcısı olacaktır. Sıklıkla tercih edilen uzun ince duvar raflarının yanı sıra geniş retro tarzı ahşap raflar görünüm bakımında oldukça ilgi çekici ve de kullanışlı.   

Retro bir duvar oluşturmak

Sade bir renge boyanmış veya retro duvar kağıdı ile kaplanmış duvar için metal retro bir saat. Demir destekli ahşap raf ile şık ve bir o kadar da modern bir görünüm oluşturulabilinir. Demir destekli ahşap raflara eşdeğer olarak retro sanayi borularının kullanıldığı metal retro raflarda bir o kadar ilgi çekici. Tüm bunların yanında ek bir işleve sahip olamayan retro duvar aksesuarları da kullanılabilinir. Demir plakalar, büyük bira kapakları sıklıkla tercih edilen aksesuarlar arasında yer alıyor. Kendi zevklerine göre seçtiğin retro duvar aksesuarları için küçük bir ipucu vermek gerekirse seçtiğin ürünler birbiri ile uyumlu olsun. Aksesuar seçimlerinde evin hangi duvarının kullanacağı ve alanın genişliği büyük önem arz ediyor. Yerli yerinde bir duvar tasarım için birbirleri ile eş aksesuarlar tercih etmekte büyük bir yarar var. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message