Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Projeksiyonla duvar boyama nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Projeksiyonla duvar boyama nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 12.02.2020

Projeksiyonun sadece bir şeyler izlemeye yaradığını düşünüyorsan yanılıyorsun. Bu kurtarıcı alet sayesinde duvarında olmasını istediğin herhangi bir figürü kendi ellerinle, kolaylıkla çizebilirsin. İş yeri veya ev fark etmez, boş bir duvarın varsa ve bu boşluğu ustaca doldurmak istiyorsan hemen bir yerlerden kısa süreliğine de olsa ödünç projeksiyon bulup projeksiyonla duvar boyama hakkında anlatacaklarımızı dinle. Evinde sinema odası olan insana söylediğin lafa bak, sen çabucak anlatmaya başla bakalım nasıl yapılıyormuş bu projeksiyonla duvar boyama işi, diyorsan sen zaten bu iş için doğmuşsun demektir.

Çizeceğim resmi neye göre seçmeliyim?

Projeksiyonla duvar boyama için çizmek istediğin şeyin net bir resmini bilgisayardan bulmalısın. Bu resmin ayrıntılı bir resim olmasındansa sade bir figür olmasını tercih edersen ilk denemeler için işin daha kolay olur. Örneğin, dünya haritası resmi veya hayvan figürleri tercih edebileceklerin arasında olabilir. Bu gibi resimleri büyük çizmekse işini daha da kolaylaştıracaktır.

Tepegöz mü boyuyor yani duvarı?

İlerleyen zamanlarda hiç şüphesiz kendi kendine boyanan duvar olaylarına da tanıklık edeceğiz ama şimdilik boyama işlemini maalesef kendimiz yapmak zorundayız. İşin en eğlenceli kısmı da bu değil mi zaten? Projeksiyonla duvar boyama işlemine girişmeden önce, duvarda büyük girinti ve çıkıntıların olmadığına emin olmalısın. Figürümüzün kendini gösterebilmesi için düz bir duvara ihtiyacımız olacak. Sonrasında, çizeceğin figürü de seçtiysen projeksiyon vasıtasıyla duvara yansıtma yapabilir, boyutunu ve figürü hizalamayı projeksiyonu yönlendirerek ayarlayabilirsin. Düzgün bir görüntü elde ettiğin an projeksiyonu sabitlemeyi sakın unutma!

Taslağı nasıl elde edeceğim?

Taslağın tam da karşında duruyor aslında. Duvarda yansıyan resmin kurşun kalemle üzerinden geçip duvarda kalıcı olmasını sağlarsan projeksiyonu kapattığında bunu sen de göreceksin. Projeksiyonla duvar boyama sürecinde projeksiyonun sana yardımının dokunduğu yer buraya kadardı. Sıra oluşan taslağı boyamaya gelince, burada tüm iş sana düşüyor. Tek gereken taşırmadan boyamaya çalışmak. Sade bir figür seçmenin avantajını da işte tam bu aşamada fark edeceksin.

Projeksiyonla duvar boyama için ne tür boyalar kullanmalıyım?

Evi modern göstermek için oda rengi üzerine tek renk boya kullanman iyi bir fikir olabilir. Bu iş için güzelinden bir duvar boyası kullanmalısın. Tek renk boya kullanmanla, evinin veya ofisinin iç dizaynının duvarla bir karmaşa içinde olmasını önlerken boyama işlemini de daha kolay ve pratik hale getirmiş olacaksın. Çeşitli boy fırçalar kullanmak ise büyük yerlerde işini kolaylaştırıp detay yerlerde taşırmanın önüne geçecektir. Çok renk kullanmaktan yanaysan küçük tüp akrilik boyalarla da işini halledebilirsin ama yine de Bi’Boya’nın artan boyaları iade aldığını öğrenmende fayda var. Çeşit çeşit temizlenebilir duvar boyalarından birini seçmek, boy boy fırçalara çok hızlı bir şekilde ulaşmak ve yapı ürünlerinden satın alarak duvar oyuklarını kapatmak için Bi’Boya web sayfasını ziyaret etmelisin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message