Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Plastik borularla yapabileceğin 4 kendin yap fikri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Plastik borularla yapabileceğin 4 kendin yap fikri

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Pvc borular denince akla ilk olarak tesisat malzemesi gelse de sınır tanımayan hayal gücün ile bu algıyı yıkabilirsin. Yeter ki biraz heves biraz da el becerin olsun. Bu boruların kolay bulunabilir olması, uygun fiyatlı olması ve dilediğin şekli rahatlıkla verebilmende cabası… Ev ya da bahçe dekorasyonundan tut da herhangi bir ihtiyacın için bu plastik borular biçilmiş birer kaftan… Altı üstü bir su borusundan neler yapılır ki deyip geçme; yazıyı okumaya devam et…

Pvc borudan lamba yapımı

Ev dekorasyonlarının vazgeçilmezi olan aydınlatmalar kendin yap uygulamalarında en çok tercih edilenlerin başında geliyor. Kullanım alanına ve işlevine göre çeşitli modelleri olan aydınlatmalara sen de pvc boruları ile küçük dokunuşlar yaparak yepyeni tasarımlar oluşturabilirsin. Bu plastik boruları seçtiğin aydınlatma modeline göre dilediğin gibi kesip şekillendirebilirsin. Kestiğin kısımlara uygun ölçülerde ampul yerleştirerek masa lambası, avize ya da dekoratif aydınlatma yapabilirsin. Dilersen plastik boruları istediğin renge boyayarak dekorasyonunla uyumlu hale getirmekte diğer bir seçeneğin. Yaptığın uygulamalar sonrasında tesisat malzemesi olduğu anlaşılmayan bu tasarımın, ortama farklı bir hava katacak.

Pvc borudan saksı yapımı

Bahçeden tut da balkona kadar evin her yerine yakışan ve bulunduğu her ortama farklı bir hava katan çiçekler, doğru ve gösterişli saksılarla daha da büyüleyici bir hal alabilir. Etrafta sıklıkla karşılaştığın saksıları, plastik borular yardımıyla yapmak hiç aklına geldi mi? Düşününce kulağa hoş gelen bu fikri uygulayabilmen için ihtiyacın olan malzemeler; kesici bir alet ve sağlam bir ip. Pvc  boruları, kullanacağın duruma göre istersen boru üzerine büyük yuvarlak delikler açarak istersen de boylu boyunca kesip; sabitlemek için kenarlarından iple tutturabilirsin. Sonrasında içerisine toprak ve çiçek doldurup dilediğin mekanda kullanabilirsin. Boruları renklendirmeyi unutma. Hatta bunun gibi uygulamalarla, yer kaplama derdi yaşamadan, kendine mini bir hobi bahçesi oluşturma imkanın bile var.

Pvc borudan masa yapımı

Evin demirbaşı kabul edilen masalar; zigon sehpadan, yemek masasına kadar pek çok alanda yaşamı kolaylaştıran gereçler olarak herkesçe biliniyor. Peki bu masaları, pvc boruları ile kendin yap fikirleri kapsamında, küçük dokunuşlarla şekillendiremeye ne dersin? Her uygulaması ortama farklı bir hava katan plastik borular masa yapımında çok kullanışlı ürünlerdir. Ayak kısımlarını pvc borulardan oluşturup üst kısmına uygun büyüklükte cam kestirebileceğin gibi cam yerine ahşap ya da plastik tabla da kullanabilirsin. Plastik boruları renklendirip renklendirmemek de yine senin tercihin…

Pvc boruda sandalye yapımı

Pvc borulardan tasarımlar sınır tanımıyor. Hayal ettiğin her şekle giren plastik borular sandalyelere de çok yakışacak. Herkese hitap eden bu sandalyelere özellikle çocuklar bayılacaklar. Kolaylıkla sandalye şekli verebileceğin plastik boruları, dilediğin büyüklükte tasarladıktan sonra sağlam kumaş ya da sünger ile kaplayarak kullanıma hazır hale getirebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message