Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Osmanlı tarzı dekorasyon nedir, modern hayata nasıl uygulanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Osmanlı tarzı dekorasyon nedir, modern hayata nasıl uygulanır?

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Osmanlı stili dekorasyon uygulamaları son zamanların popüler yaklaşımlarından biri. Geleneksel ve klasik tarzdaki yaşam alanlarıyla mükemmel bir uyum yakalayan bu stili, modern dekorasyon uygulamalarına da taşımak ister misin? Osmanlı dekorasyonu için bazı püf noktalara dikkat ederek çarpıcı dokunuşlar yaratabilirsin.

Sıcak renklere ağırlık vermelisin

Hangi yaşam alanı dekore edersen et Osmanlı dekorasyonu için sıcak tonlardan yararlanmalısın. Turuncu, kahverengi ve kırmızı gibi tonları içeren kilim modelleri ile bu stili yakalayabilirsin. Koltuk döşemelerinde, duvar renklerinde ve aksesuar seçiminde sıcak tonlara ağırlık vererek hoş bir ortam tasarlayabilirsin.

Mobilyalarda gösterişli modellere yönelebilirsin

Oyma ve işleme detaylarını barındıran mobilya seçenekleri Osmanlı dekorasyonu için idealdir. Berjer ve koltuk modelleri için bu stili tercih edebilirsin. Yatak odası dekore edeceksen yatak başı ve komodinler için de bu yaklaşımdan yararlanabilirsin. Altın detaylarla tamamlanan bu mobilyaları avizelerle kombinleyebilirsin. Modern dekorasyonlara uyarlama yapacağın için sarkıtlı avizeler yerine daha sade modellerde altın detaylarını kullanabilirsin. Sıcak tonlardaki lamba seçenekleriyle dekorasyonuna hoş dokunuşlar kazandırabilirsin. Blok mum seçeneklerinden yararlanarak Osmanlı dekorasyonu için etkili bir adım atabilirsin. Yaşam alanını bu mumlarla canlandırabilir ve sıcak bir hava yakalayabilirsin. 

Çini ve seramikleri bol bol kullanabilirsin

Osmanlı denince akla dönemin ünlü seramik ve çini sanatı gelir. Seramik ve çinileri vazo ve biblo gibi aksesuarlara taşıyarak Osmanlı dekorasyonu için çarpıcı adımlar atabilirsin. Duvar dekorasyonun için farklı çini gruplarını kullanabilirsin. Ahşap tonlarındaki raf ve vitrinlerde bu çinileri şık bir şekilde sergileyebilirsin. Çini desenini tablolarına da taşıyarak duvar dekorasyonun için hoş bir detay yaratabilirsin. Farklı boyutlardaki tabloları dağınık olarak duvarına yerleştirerek güzel bir kompozisyon oluşturabilirsin. 

Kadife perdelerle hoş bir stil yarat

Osmanlı dekorasyonu için kırmızı ve yeşilin tonlarını perdelerin için değerlendirebilirsin. Kadife kumaşlar tercih ederek Osmanlı dekorasyonu için modern uyarlamalar yapabilirsin. Rustik perde aparatları kullanacaksan işlemeli ve altın detaylı modellerden yararlanabilirsin. Böylece hem canlı hem de şık bir yaşam alanı elde edebilirsin. 

Püskül detaylarına yer verebilirsin

Perde ve abajur gibi aksesuarlar için püskül detaylı tasarımlar tercih ederek modern bir Osmanlı dekorasyonu yaratabilirsin. Masa örtüsü gibi aksesuarlarda da sıcak renkli püskül ayrıntılarını kullanabilirsin. Püsküllü aksesuarlar eskitme detaylı mobilyalar ile hoş bir uyum yakalar.

Duvar dekorasyonunda işlemelerden yararlan

Osmanlı stilini duvar dekorasyonuna yansıtmak istiyorsan işlemeli ve sedefli duvar kağıtlarından yararlanabilirsin. Tüm duvarlarda bu tarz duvar kağıtlarını kullanmak mekana boğucu bir hava katabilir. Tek bir duvarda kağıt kullanıp geriye kalan duvarlarda bu stille uyumlu boyalar kullanabilirsin. Böylece Osmanlı stilini duvarlarına modern bir şekilde yansıtman mümkün hale gelir. Bi’Boya ’nın Sedef Boya seçeneklerinde Osmanlı stiliyle bütünleşecek sıcak tonlara ulaşabilirsin. Ücretsiz olarak gönderilen renk deneme kartı ile duvarlarınla en uyumlu olacak rengi belirleyebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message