Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Orta sehpa yapımı için 3 farklı kendin yap fikri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Orta sehpa yapımı için 3 farklı kendin yap fikri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Ev ve iş yeri dekorasyonunda en çok tercih edilen tamamlayıcı mobilyalardan birisi, orta sehpadır. Ahşap, metal, mermer, cam gibi pek çok farklı malzemeden üretilebilen orta sehpa modelleri arasında özgürce seçimini yapabilirsin. Ya da yaratıcı kendin yap orta sehpa projeleri ile sıra dışı dekorasyonlara imza atabilirsin. İster geri dönüşüm malzemelerini kullan; istersen de elindeki mevcut eşyaları değerlendirebileceğin projelere göz at. İşte, birbirinden yaratıcı kendin yap fikirleri ile evde tek başına yapabileceğin, kendin yap orta sehpa tasarımları…

1. Eski valizler ile yapabileceğin kendin yap orta sehpa projeleri

Gardırop üzerine sıkıştırdığın eski bavulları orta sehpa yapımında kullanabileceğini biliyor muydun? Bu valizlerden bir veya birkaç tanesini bir arada kullanarak oturma odası ya da salonun için birbirinden şık ve özgün orta sehpalar tasarlayabilirsin. Valizlerin dış görünümünü yenilemek için dış malzemesine uygun türde, farklı renklerdeki boyalardan satın alabilir; eskimiş bavullarını dilediğin renge boyayabilirsin. İstersen, iki valizi üst üste yerleştirerek orta sehpa yerine kullanabilirsin. Ya da bir adet valize, hazır olarak satılan mobilya ayaklarından alıp monte ederek sana özgü kendin yap orta sehpa tasarımını oluşturabilirsin. Hareketli bir orta sehpaya sahip olmak istiyorsan, valizin altına küçük tekerlekler takarak kolayca taşınabilen şık bir tasarım oluşturabilirsin.

2. Ahşap paletler ile kendin yap orta sehpa fikirleri

Ev dekorasyonunda kullanılan kendin yap projelerinin vazgeçilmez malzemesi ahşap paletlerle farklı orta sehpa tasarımları yapabilirsin. Maliyeti “yok” denecek kadar az malzemelerle ekonomik bir orta sehpa tasarımına imza atmak istiyorsan, ahşap paletlerden orta sehpa yapımı tam sana göre! Bunun için ilk olarak elindeki ahşap paletlerin yüzeyini pürüzsüz hale getirmekle işe başlayabilirsin. Bunun için sünger ve kağıt zımparalardan yardım alabilirsin. Zımpara yaptıktan sonra akrilik boyalar ile paletleri istediğin renge boyayabilir; bizzat tasarladığın, kendin yap orta sehpa modelini dekorasyonda keyifle kullanabilirsin. Paletleri yatay bir şekilde üst üste yerleştirerek kullanabileceğin gibi, dilersen daha farklı tasarımlar da yapabilirsin. Tıpkı valizlerde olduğu gibi paletten orta sehpa yapımında da küçük tekerleklerden yararlanarak hareketli mobilyalar oluşturabilirsin.

3. Meyve kasasından kendin yap orta sehpa tasarımları

Ekonomik bir orta sehpa projesi için kolay bulabileceğin bir diğer malzeme çeşidi ahşap meyve kasalarıdır. Evine yakın bir bakkal veya manav gibi yerlerden alabileceğin bu kasaları farklı şekillerde bir araya getirerek birbirinden kullanışlı ve güzel orta sehpalar tasarlayabilirsin. İstersen, bütün kasaların boş yüzeyi dışarı bakacak şekilde bu kasaları yan yana getirerek dörtgen şeklinde bir orta sehpa oluşturabilir; aynı zamanda kasaların içindeki boşlukları dekoratif birer depolama alanı olarak değerlendirebilirsin. Böylece hem şık hem de fonksiyonel bir kendin yap orta sehpa projesini hayata geçirebilirsin.Başka malzemeleri kullanarak da kendine özgü orta sehpa modelleri tasarlayabilirsin. Büyük fıçılar, kısa odun parçaları, otomobil lastikleri ve bambu dalları kendin yap orta sehpa projelerinde kullanabileceğin malzemelerden yalnızca birkaçı. İstediğin renge boyayarak kullanabileceğin bu malzemeleri doğal haliyle bırakarak otantik bir tarz da oluşturabilirsin. Doğal malzemelerin pürüzlü yüzeylerini düz bir zeminle örtmek istersen; tasarladığın sehpanın üst yüzeyini uygun ölçülere sahip bir cam ile kaplayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message