Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Orta Sehpa Alırken Nelere Dikkat Etmelisin?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Orta Sehpa Alırken Nelere Dikkat Etmelisin?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Bir oturma odasının olmazsa olmaz mobilyalarından biri de orta sehpa! Bu sehpalar dekorasyonda görünümü tamamlar, mum gibi dekoratif eşyaların yerleşmesine olanak sağlar ve özellikle bardak kullanımında oldukça işlevseldir. Sen de oturma odana sehpa yerleştirmek istiyorsan senin ve evin için en uygun olan orta sehpayı bulmalısın. En uygun sehpayı bulabilmen için göz önünde bulundurman gereken bazı unsurlar var. Peki sen bu unsurların neler olduğunu biliyor musun?

Orta sehpa seçiminde önemli olan unsurlar nelerdir?

Mobilya alışverişini en güzel şekilde tamamlaman ve evinde en güzel görünümü yakalaman için sehpa satın alırken dikkatle incelemen gereken unsurlar şunlar…

Orta sehpa seçiminde önemli olan unsurlar nelerdir?

Odanın dekoratif stili: Orta sehpa, bir yaşam alanında ilk ve en çok dikkat çeken detaylar arasında yer alır. Bu nedenle özellikle bu mobilyanın odanın genel dekorasyon stiline uyumlu olarak seçilmesi gerekir. Örneğin evinde rustik, country veya İskandinav stilde dekorasyon hakimse orta sehpa ahşap görünüme sahip olduğunda oldukça şık bir görünüm ortaya çıkabilir. Klasik bir dekorasyon stile kıvrımlı hatlara sahip, gösterişli orta sehpalar yakışırken minimalist bir odada daha modern ve sade çizgiler ile tasarlanmış sehpalar tamamlayıcı rol oynar. 

Orta sehpa seçiminde önemli olan unsurlar nelerdir?

 

Orta sehpa seçiminde önemli olan unsurlar nelerdir?

 

Orta sehpa seçiminde önemli olan unsurlar nelerdir?

Sehpanın işlevselliği: Eğer evin küçükse ve fazla mobilyaya sahip olma şansın yoksa, var olan mobilyalarının birden fazla işe yaramasını istersin. İşte bu noktada salonun için sehpa seçerken tercihini yüzeyinin alt kısmında küçük sehpalar veya puflar bulunduran çok amaçlı sehpalardan yana kullanabilirsin. Bu sayede misafirlerin geldiği zaman onlara oturma alanı yaratman veya onlar için fazladan zigon takımı satın alman gerekmez. 

Orta sehpa seçiminde önemli olan unsurlar nelerdir?

 Sehpanın yapıldığı materyal ve şekli: Yaşam tarzına göre salonunun ortasında yer alacak sehpanın yapıldığı materyal ve sehpanın şekli büyük önem taşır. Örneğin evinde küçük çocuğun varsa orta sehpa yuvarlak bir yüzeye sahip olmalı, sivri köşeleri bulunmamalı. Aynı şekilde sehpanın ayak kısımları sivri köşeler bulundurmamalı ve sehpa yüzeyi cam gibi kolay kırılan bir madde olmamalı. Ayrıca orta sehpa mermer gibi yüzeylerden üretildiğinde şık bir görüntü yaratmasına rağmen temizliği çok da kolay olmayabilir. Bu nedenle kolay kirlenen bir eve sahipsen temizlemesi daha kolay olan materyallerden üretilmiş orta sehpa modellerini değerlendirmelisin.

Orta sehpa seçiminde önemli olan unsurlar nelerdir?

Odanın boyutu: Orta sehpa satın alırken dikkate alınması gereken unsurların başında sehpanın boyutu gelir. Sehpa, odanın genellikle orta bölümünde konumlanır ve odanın boyutuna göre sehpa fazla büyük veya fazla küçük olursa hoş olmayan bir görüntüye yol açabilir. Küçük olan bir odada büyük sehpa kullanarak alanını fazla daraltabilir, geçişleri zorlaştırabilirsin. Geniş bir alanda küçük bir orta sehpa kullanımında da bu sehpaya ulaşmak zor olabilir, bu nedenle sehpanın kullanımını kısıtlamış olabilirsin. Bu durumların önüne geçmek için sehpayı yerleştireceğin alanı önceden ölçmeli, ne kadar büyüklükte bir orta sehpaya ihtiyacın olduğunu bulmalı ve ona göre alışverişini tamamlamalısın.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message