Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Öğrenciler için duvar dekorasyonu önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Öğrenciler için duvar dekorasyonu önerileri

Yayınlanma tarihi: 17.02.2020

Hey öğrenci arkadaşım! Nasıl bir odanın hayalini kuruyorsun?  Çalışmak istediğinde sana bu imkanı sunacak aynı zamanda dinlenmek istediğinde içinde bulunmaktan mutlu olacağın bir oda mı istiyorsun? Cevabın evet ise, senin için hayallerini gerçekleştirecek ucuz ve oldukça basit dekorasyon önerilerini bir araya getirdik.

Değişime nereden başlamalısın?

Öncelikle değiştirmek istediğin alanlar çoğunlukla zaman geçirdiğin ve gözünün sürekli takıldığı noktalar olmalı. Örnek vermek gerekirse, aldığın yeni bir eşyayı çok görmediğin ya da kullanmadığın bir yerde değerlendirirsen, eşyan da odanın o bölgesinde unutulmaya mahkum kalacaktır. İşte bu nedenle ilk yapman gereken bomboş ve hüzünlü duvarlarını değiştirmen olacak. 

Duvarlarını verimli hale nasıl getirirsin?

Eğer odandaki alandan tasarruf etmek istersen imdadına raflar yetişiyor. Farklı stillerdeki rafları, istediğin düzende kullanabilirsin. İster yer bulamadığın kitaplarını yerleştirir, ister çerçeveler, yapay saksı çiçekler ya da mumlarla farklı bir ortam oluşturursun. Eğer çivi ve çekiçle uğraşmak istemezsen, evinde bir köşede kullanılmayan merdivenleri boyayıp duvarına yaslayarak kullanabilirsin. Merdivenini sevdiklerinle olan fotoğraflarla ya da defterlerinle hem verimli hem de şık bir hale getirebilirsin. Duvarında ki eski çiviler boşta  mı kaldı? Ya da şapkalarına yer bulamıyor musun? Fötr ya da hasır şapkalarını çivilere asarak hem kötü görüntüden kurtulacak hem de odanı renklendirmiş olacaksın. Daha romantik bir görünüm arayanlar led ışıkları mutlaka denemeli. Odanda kullandığın resimlerin etrafını ya da özellikle dikkat çekmek istediğin alanları ışıklarla çevrelediğinde istediğin görünüme anında ulaşacaksın. Son tavsiyem ise çok zahmetli işlerle uğraşmak istemeyenler için oldukça uygun. Duvar örtüleri. Farklı desen ve renklerdeki örtülere internet sitelerine siparişler vererek ulaşabilirsin. Duvar örtüleri salaş görünümleriyle odana bambaşka bir hava katacak.

Dekorasyonda iddialı olanlar ne yapmalı?

Yeni eşyalar almadan sadece duvarını boyayarak yepyeni bir odaya kavuşabilirsin. Boyama işleminden sonra eşyaların yerlerini değiştirebilirsin  ‘ve işte’ yeni odan hazır. İster tek bir duvarını, ister tüm duvarlarını boyayabilirsin. Odanda birbiriyle uyumlu farklı renkler kullanabileceğin gibi tek bir renkte tercih edebilirsin. Odan için güzel ama ucuz bir sepha arıyorsan, marangozda veya pazarda bulabileceğin kütükler bedava. Kütükleri dilediğin boyutlarda kesebilir, istediğin renk ve desenlerde boyayabilirsin. Bu sephanın yanına bir tabure de çok yakışır. O zaman evde kullanılmayan eski, tahta tabureler iş görür. Sehpanda kullanığın tonlara yakın ya da zıt renklerle farklı bir görünüm elde edebilirsin. Geriye  istediğin renklere sahip aynı zamanda ucuz bir boya bulmak kaldı. Bi’Boya bu konuda tüm öğrencilerin imdadına yetişiyor. Her türlü zevke yönelik renkleri, geniş ürün yelpazesi ve cep yakmayan fiyatları öğrencilerin isteklerini yerine getiriyor. Kolay teminatı ve iade özelliğiyle de öğrencilerin ders çalışma vaktinden çalmıyor.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message