Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Öğrenci evini düzenli gösterecek 6 pratik dekorasyon önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Öğrenci evini düzenli gösterecek 6 pratik dekorasyon önerisi

Yayınlanma tarihi: 17.02.2020

“Öğrenci evleri dağınık olur,” herkes tarafından en az bir kere işitilmiş sözdür. Tüm evin sorumluluğu üzerinde olan öğrenciler için öğrenci odası dekorasyonu büyük bir meseledir. Öğrenci evi duvar dekorasyonu öğrenci evlerinin düzenlenmesi için büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü öğrenci evi duvar dekorasyonu öğrenciye tahmin edemeyeceği kadar kullanım alanı sunmaktadır. Bu yazıda öğrenci evi dekorasyonu için ister satın alabileceğin, ister kendin yaparak kullanabileceğin 6 pratik öneriyi seninle paylaşacağız. 

1. Askılar hayat kurtarır

Öğrenci evi duvar dekorasyonu açısından önem taşıyan portatif askıları öğrenci evinin kapılarında ve duvarlarında kullanabilirsin. Kıyafetlerini, havlularını, çantalarını ve diğer aksesuarlarını asarak gereksiz dağınıklığın önüne geçerek gardırobunda da fazladan yer açabilirsin.

2. Duvarlarda çivi kullanımı

Duvarlar verimli kullanılarak öğrenci evi duvar dekorasyonunu verimli bir alanına çevirebilir. Odalarının duvarlarına çaktığın çivileri askı işlevinde kullanarak aksesuarlarını, havlularını, anahtarını asabilir, eşyalarının kaybolmasını engelleyerek düzenli bir yaşam alamı oluşturabilirsin.

3. Duvarlarda yaratıcılık

Öğrenci evlerinde dağınıklığın büyük bir kısmı da kitaplardan kaynaklanmaktadır. Nereye konacağı bilinmeyen ya da artık kitaplığa sığmayan kitapları düzenlemenin en kolay yolu duvarlara monte edilen raflardır. Üstelik öğrenci evi duvar dekorasyonu için ideal olan bu rafları farklı aksesuarlarını sergileyebileceğin bir düzenek olarak kullanarak odana farklı bir renk de katabilirsin. Duvar raflarının diğer kullanım alanları da banyo ve mutfaktır. öğrenci evi duvar dekorasyonu için önemli ayrıntı olan raflara kullanım alanına göre yer kaplayan eşyalarını dizerek kullanışlı bir dokunuşta bulunabilirsin. 

4. Dekoratif kutular

Her tür renkten ve desenden oluşan istediğin büyüklükteki kutuyu ufak eşyalarını ve aksesuarlarını depolama amacıyla kullanabilirsin. Hediyelik eşya, kırtasiye, mobilya mağazalarından alabileceğin gibi evde kendin de yapabilirsin. Geri dönüşüm için de güzel bir fırsat. Bu kutuları öğrenci evi duvar dekorasyonunun bir diğer önemli unsuru olan duvar raflarında saklayarak yer tasarrufu da etmiş olursun.

5. Dolap düzenleyiciler

Dolapların verimli kullanımı ile ufak eşyaların için fazladan alan yaratabilirsin. Organizer adındaki bu depolama alanları gardıroplarda, mutfak dolaplarında, büfelerde fazla eşyaları verimli biçimde düzenlemek için kullanılır. Öğrenci oda dekorasyonu için ideal olan bu aparatları mobilya mağazalarından edinebileceğin gibi elindeki çeşitli materyalleri kullanarak evde kendi zevkine göre de yapabilirsin.

6. Çöp kutularının önemi

Öğrenci evlerinin dağınıklığın sebebi her zaman kullanılabilir eşyalardan kaynaklanmayabilir. Her odada bir çöp kutusu olması halinde çöplerden kaynaklanan dağınıklığı engelleyebilirsin. Öğrenci ev dekorasyonu için çeşitli ve renkli seçeneklere sahip bu kutuları çeşitli mağazalardan alabileceğin gibi evde bulabileceğin malzemelerle kendin de yapabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message