Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfakta Asma Tavan Ne İşe Yarar?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfakta Asma Tavan Ne İşe Yarar?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Yeni dekorasyon fikirlerinden biri olan asma tavana herhangi bir mutfakta rastladıysan bu soruyu kendine sormuş olabilirsin. Başlangıç aşamasında yalnızca dekorasyon amacıyla yapılmış gibi duran mutfakta asma tavan işleminin aslında mutfak açısından güzel bir işlem olduğunu bilmelisin. Eski tip aydınlatmalar mutfakta gölge alanların oluşumuna neden olduğu için asma tavan sayesinde farklı aydınlatmalardan faydalanman mümkün.Güzel bir aydınlatmanın yanı sıra mutfağının olduğundan daha geniş bir havaya sahip olması ve her görenin hayranlık dolu bakışlarını alamaması seni oldukça mutlu edecek. Mutfakta asma tavan sayesinde mutfağın olduğundan daha geniş gözükecek ve mutfakta bulunduğun her an mutlu olduğunu hissedeceksin. Aynı zamanda mutfağın eskisinden daha fazla ısınacak. Çünkü asma tavan sayesinde ısı yalıtımından da faydalanabilirsin.

Mutfakta asma tavan nasıl yapılır?

Mutfakta asma tavan yapılması işlemi sandığın kadar zor değil. Bu ikincil tavan niteliğini taşıyan yapı çeşitli yapım malzemelerinden elde edilir ve kısa süre içerisinde mutfağına uygulanır. Mutfağında fazla ses olduğunu mu düşünüyorsun? Asma tavan sayesinde gerçekleştirilebilecek ses yalıtımı sayesinde mutfağındaki ses özelliğini de ayarlayabilmen mümkün.

Peki bu asma tavan bana ne gibi bir avantaj sağlayacak?

Bu işlemi gerçekleştirmeden önce bu soruyu kendine sorman çok doğal. Dekorasyonun yanı sıra mutfağında yer alan kablo ve boruların görüntüleri canını sıkıyor olabilir. Bu boruların ve kabloların mutfakta asma tavan yardımı ile gizlenebileceğini biliyor muydun? Asma tavana inşa edilecek olan paneller yardımı ile tamirat durumunda bu kablolara ve borulara ulaşım oldukça kolay. Mutfağındaki estetik yapı ile birlikte bu görüntülerin de gizlenmesi seni oldukça mutlu edecek.Mutfakta asma tavan sandığın gibi uzun süre içerisinde gerçekleştirilecek bir işlem değil. Evindeki düzenin bu işlem nedeni ile bozulacağını düşünebilirsin. Fakat gerçekten profesyonel çalışanlar ile bu işlem gerçekleştirilirse oldukça kısa süre içerisinde mutfağının yeni halinin tadını çıkarabilirsin!Mutfağında farklı bir akustiğin olması seni memnun etmez mi? Kesinlikle eder! Üst katlarda meydana gelen gürültüler seni mutfağında keyif yapabilme lüksünden alıkoymasın. Mutfakta asma tavan sayesinde mutfağındaki ses yalıtımı ile keyifli günler yaşayabilirsin.

Yangın önlemi olarak asma tavan

Mutfak, yangın gibi kötü olayların sıklıkla yaşandığı mekanlardan biri. Asma tavanlar ise yangına dayanıklı bir yapıda üretildiği için bu olay esnasında 1 saat fazla koruma sağlayacak. Bu sayede mutfakta meydana gelebilecek bu olaylar diğer odalara sıçramadan kontrol altına alınabilir. Mutfakta asma tavan sayesinde kötü neticeler yaşamadan bu olayı atlatabilirsin.Mutfağında nem problemi ile yaşamak zorunda mı kaldın? Mutfakta asma tavan sayesinde bu problemden kurtulman da mümkün. Oluşturulan bu tavan çeşitli bakterilere ve neme karşı oldukça dayanıklıdır. Mutfağında küflenme olmadan güzel seneler geçirmek senin elinde. Üstelik enerji faturalarında meydana gelen azalmalar sayesinde tasarruf dahi edebilirsin. Mükemmel görüntüsünün yanı sıra sağladığı bu avantajlarla mutfakta asma tavan mutfağına ve bütçene güzellikler katabilir.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message