Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfak tezgahı seçerken 2021 mutfak trendlerine göz at!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfak tezgahı seçerken 2021 mutfak trendlerine göz at!

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Mutfağının sahip olacağı tarzın baş etkenlerinden birisi de seçeceğin doğru mutfak tezgahlarıdır. Şık görüntüsünün yanında sağlam duruşu, sahip olduğu malzeme kalitesi ile kullanışlı olması da bir o kadar önemli. Günümüzde artık mutfak tezgahları birbirinden farklı onlarca malzeme ile üretilebilmekte! İşte bu noktada tezgahların sahip olduğu çeşitlilik bazen tercih zamanlarında kullanıcıyı zorlayabiliyor. Tezgahların sahip oldukları farklı özellikleri iyi süzmek gerekir. Peki kullanışlı, sağlam, dayanıklı ve oldukça şık mutfak tezgahı 2021 trendleri neler? Hangi çeşit mutfak tezgahları daha çok rağbet görüyor? Mutfak tezgahı 2021 trendlerine birlikte göz atalım.

Akrilik mutfak tezgahı

Mutfak tezgahı 2021 trendleri arasında yerini almış olan akrilik tezgahlar şıklıkları ile rahatlıkla göz alabiliyor. Kolay bir şekilde çizilebiliyor olması her ne kadar bir dezavantaj olsa da, doğal bir yapıya sahip olmasının verdiği avantajı da göz ardı etmek mümkün değil. Ayrıca sahip olduğu düşük maliyet ile birlikte bütçe dostu konumunda!

Ahşap ve laminat mutfak tezgahı

Mutfak tezgahı 2021 trendleri arasında yine adından oldukça söz ettiren bir diğer mutfak tezgahı da ahşap tezgahlar! Doğallığı mutfağınızda estiren laminat veya ahşap mutfak tezgahlarını rahatlıkla tercih edebilirsin. Laminat mutfak tezgahları sahip oldukları pürüzsüz yüzeyler ile ün yapmış durumda! Bunun yanında ahşap tezgahlar yapıldıkları ahşabın türüne bağlı olmakla birlikte bazen yüksek sıcaklıklara ve suya karşı çokta dayanıklı olamayabiliyor. Bu noktada mutfak tezgahı 2021 trendlerinden biri olan ahşap veya laminant tezgah seçimlerinde suya, neme, her türlü dış etkene karşı dayanıklı ahşap türünü seçmen de oldukça önemli! Böylece trend, şık, uzun ömürlü bir tezgaha sahip olabilirsin. 

Çelik tezgah

Paslanmaz çelikten üretilen çelik mutfak tezgahları yine gücünü içerisinde bulundurduğu nikel ve krom karışımlarına borçlu. Mutfak tezgahı 2021 trendlerinden olan çelik tezgahlar oldukça uzun süren dayanıklılığı ile bilinir. Sahip olduğu şıklığın yanında aşınmaya ve yüksek ısılara karşı gösterdiği dayanıklılık ile birlikte daha çok profesyonel işletmelerde tercih edilmekte! Sağlamlığı konusunda iddialı olsa da fiyatlarının diğer trendlere nazaran yüksek olması ile daha az rağbet görüyor.

Granit tezgah

Mermer türlerinden birisi olan granit her sene olduğu gibi mutfak tezgahı 2021 trendleri arasında da yine yerini almış durumda. Oldukça ağır olan granit tezgahlar taş malzemeleri arasından en pahalı olanlarıdır. Kendi içerisinde üç farklı modele sahiptir. En çok tercih edilen modelleri sahip oldukları şık, modern görüntüler ile modüler granit ve döşeme granittir. İyi kullanıldıktan sonra oldukça uzun yıllar boyu kalitelerini muhafaza edebilirler. Yine mutfak tezgahı 2021 trendlerinden olan koyu renkli bir granit tezgahı beyaz tonları bir duvar boyası ile kombinlemen mutfağının tarzına tarz katmana yardımcı olur. Bu noktada etkili ve birbirinden canlı renkleri Bi’Boya üzerinden kolayca bulabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message