Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfak masası ve sandalyesi boyamanın püf noktaları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfak masası ve sandalyesi boyamanın püf noktaları

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Hepimizin evinde mutlaka mutfak masası ve sandalye vardır. Bu eşyaların kullanım ömrü uzun olduğu için bazen yenileme ihtiyacı duyabilirsin. Mutfak masası boyama ve sandalye boyama ile büyük yenilikler yapılabilir. Renk zevkine uygun rengi seçerek eski eşyalarını yenileyerek kullanmaya devam edebilirsin. Boyama işlemi oldukça keyifli bir iş olmasının yanında ekonomik açıdan da avantaj sağlıyor. Peki mutfak masası boyama ve sandalye boyama işlemi nasıl yapılır, hangi malzemeler gereklidir ve püf noktaları nelerdir gibi soruların cevaplarını birlikte inceleyelim.

Masa ve sandalye boyama nasıl yapılır?

Mutfak masası ve sandalye boyama işlemine başlamadan önce yukarıdaki gerekli malzemelerin hazırlanması ve püf noktalara dikkat etmen gereklidir. Mutfak masası boyama ve sandalyesi boyama yapmak için eşyanın ahşap olmasına bağlı olarak zımparalama işlemi yapmalısın. Zımparalama işleminden sonra astar boya uygulamalısın. Astar boyanın kuruması için beklemen gerekir. Daha sonra zevkine ve dekorasyona uygun rengi seçerek rulo fırça yardımıyla direkt boyama işlemine geçebilirsin. Kullanacağın boya koru renkliyse boyanın görüntüsüne bağlı olarak 2 kat boya uygulayabilirsin. Eğer boya seçimin açık renklerden yanaysa boyayı 2 veya 3 kat olarak uygulaman gerekir. Boyamadan sonra parlak görüntü ve boyayı koruması için fırçayı çok fazla verniğe bulamadan, vernik uygulaması yapmalısın. Boya seçimlerin için Bi’Boya’nın geniş ahşap boya renk skalasından zevkine uygun rengi seçebilir ve kolayca temin edebilirsin.

Mutfak masası ve sandalye boyamak için gerekli malzemeler

Boyamaya başlamak için öncelikle gerekli malzemelerin tümünü hazırlaman gerekli. Boyama yapacağın alanı 1 saat önceden havalandırarak işe başlayabilirsin. Daha sonra yere kullanmadığın bir kumaş, gazete kağıdı veya koruyucu örtü sererek boyanın yere dökülmesini engelleyebilirsin. Sandalye boyama için oturma kısımlarının kumaş ile kaplı olan kısımlarını çıkıyorsa çıkarmalısın. Eğer kumaş kısımları çıkmıyorsa bu kısmı bir kumaş veya naylonla kaplaman gerekecektir. Boyayacağın masa ve sandalye ahşap ya da tahtaysa üzerindeki pürüzlerin giderilmesi için zımparalamalısın. Zımparalama aynı zamanda sandalye ve masanın eski boyamasında vernik varsa onu da ortadan kaldıracaktır. Boyayacağın yüzeye uygun yağlı veya su bazlı boya tercih edebilirsin.

Mutfak masası ve sandalye boyamanın püf noktaları

Öncelikle boyayacağın eşyalar eski ise çatlak ve oyuk yerleri doldurman gerekebilir. Boyayacağın malzemeye uygun olarak bir macun seçerek oyukları ve çatlakları doldurup yüzeyi boyaya hazır hale getirmelisin. Zımparalama işlemini yapmadan boyaya geçmemelisin. Zımparalama boyanın yüzeyde pürüzsüz gözükmesini sağlayacaktır. Boya yapmadan önce astar boya ile yüzeyi boyamalısın. Astar; boyamadan önce yapılan ön işlemdir. Astar boyama yapmadan boyama yapmak, yüzeyin boyayı fazla emerek istediğin rengin oluşmasına engel olur. Özellikle masa boyama yaparken fırçayı hep aynı yöne doğru yapmalısın ve aynı yerin üzerinden sürekli geçmemelisin. Böylelikle fırça izleri oluşmayacak ve yüzeyde kötü görüntüye neden olmayacaktır.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message