Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfağını  1 günde nasıl yenilersin? Pratik öneriler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfağını 1 günde nasıl yenilersin? Pratik öneriler

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Dekorasyonun yaşam enerjisi üzerindeki etkisi büyük. Keyif katsayısı yüksek bir alanda başlayan günün modu da yüksek oluyor. Fakat her zaman dekorasyon işleriyle uğraşacak vakit bulunamayabiliyor. Ya da uzun yenileme işlemleri göz korkuttuğu için hayalimizdeki alana kavuşmayı sürekli olarak erteleyebiliyoruz. Ama aslında yaşam alanlarını dilediğimiz forma ulaştırmak o kadar da zor değil. Yeter ki izlememiz gereken adımları bilelim. İşte mutfak dekorasyonu için hızlı ve pratik çözümler!

Dolaplarını renklendir

Dolapların yalnız renklerini değiştirerek yepyeni bir görünüme kavuşturabileceğini biliyor muydun? Her şeyiyle tam ve pratik bir mutfak dekorasyonu işine dolapları boyayarak başlayabilirsin. Yapman gereken tek şey, dilediğin rengi seçmek ve boya yapmanın keyfini çıkarmak! Bu aşamada dilersen dolapları farklı renklere boyayarak daha dinamik bir alan yaratabilirsin. Kapaklar üzerine desenler de çizebilirsin.

Dolap kulplarını değiştir

Dolapların rengi alanın atmosferini değiştirir. Fakat mutfak dekorasyonu için olandan daha farklı bir stil elde etmek istiyorsan dolapların formunu da değiştirmelisin. Bu aşamada işe eski kulpları sökerek başlayabilirsin. Yerine kendi istediğin tarza uygun parçalar takarak yenilemeyi tamamlayabilirsin. Ayrıca ince ahşap çıtaları dolap kapaklarına yapıştırarak bambaşka bir duruş elde edebilirsin.

Yüzeyleri hareketlendir

Zemin ve duvar gibi geniş yüzeyler alanın hakim dekorasyonunu belirler. Mutfağı dekore ederken bu yüzeylerde yapacağın küçük değişiklikler ile büyük sonuçlar elde edebilirsin. Zemine yeni ve farklı bir kilim yerleştirmek mutfağın havasını değiştirir. Duvarlarda ise daha yaratıcı olabilirsin. Dilersen dolaplarla beraber tek bir duvar yüzeyini boyayabilirsin. Duvarları ahşap panellerle farklı bir görünüme de kavuşturabilirsin. Sanatsal bir dokunuş yapmak istersen mutfak duvarlarına tarzını yansıtan tablolar asmayı deneyebilirsin. 

Aydınlatma sistemlerini elden geçir

Aydınlatma dekorasyonun en önemli bileşenlerinden. Eğer mutfak dekorasyonu için doğru aydınlatma sistemini kullanmıyorsan yaptığın değişikliklerin etkisini tam olarak göremeyebilirsin. Bu nedenle alanda kullandığın ışıkları elden geçirmelisin. Tavana dekorasyonla uyumlu bir avize takarak işe başlayabilirsin. Cam kenarını ya da rafları led ışıklarla süsleyerek dekorasyonu besleyebilirsin. Eğer alanın varsa bir köşeye lambader yerleştirerek mutfak dekorasyonu için ihtiyacın olan şık aydınlatma sistemlerini tamamlayabilirsin.

Armatürleri yenile

Armatürler elden geçirildiğinde oldukça estetik ve şık bir görünüme sahip olabilir. Sen de mutfak dekorasyonu için hızlı çözümler arıyorsan armatürlerine küçük dokunuşlar yapabilirsin. Dilersen istediğin tarzda bir ürünle eskisini değiştirebilirsin. Ya da armatürün malzemesine uygun bir boya ile mutfağın metal ögelerine yepyeni bir form kazandırabilirsin.

Dekoratif dokunuşlar önemli

Mutfak dekorasyonu için mutfak eşyalarını, yiyecekleri ve yeşil bitkileri de kullanabilirsin. Mutfak dolaplarının derinliklerinde kalan estetik tabakları, ince ve şık bardakları, ahşap sunum servislerini ve minik kavanozları saklandıkları yerden çıkararak raflara veya tezgah üzerine yerleştirebilirsin. Kavanozların içine baharat, baklagiller, makarna gibi ürünleri koyarak hem renkli hem de enerjik bir tarz yakalayabilirsin. Fincan ve kupaları duvara monte edeceğin kancalı raflara asarak mutfak dekorasyonu için kullanabilirsin. Yalnızca tek bir gün içerisinde yapabileceğin birkaç küçük dokunuşla yepyeni bir mutfağa kavuşmak hiç de zor değil. Bu aşamada işini kolaylaştıracak ve seni en kısa sürede en kusursuz sonuca ulaştıracak rengarenk boyalar için Bi’Boya’yı ziyaret edebilirsin. Tek bir paketle ihtiyacın olan her şeyi sana sunan Bi’Boya mutfak dolabı boyama seti ile hem gününü hem de mutfağını renklendirebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message