Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mumluk Nasıl Yapılır? En Yaratıcı Kendin Yap Mumluk Fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mumluk Nasıl Yapılır? En Yaratıcı Kendin Yap Mumluk Fikirleri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Kullanıldığı ortama sıcaklık ve romantik görünüm katan mumlar için farklı mumluk modellerini dilersen kendin de yapabilirsin. Yaratıcı kendin yap mumluk fikirleri ile birbirinden güzel mumluklar yapabilir ve bunlarla dekorasyonuna katkı sağlayabilirsin. Haydi o halde süs mumluk kendin yap fikirlerine göz gezdirelim.

Kavanozlarla mumluk yaparak ışıltıyı yakala

Kendin yap mumluk yapımı için en sık kullanılan ve ateşi daha ışıltılı bir şekilde yansıtan cam kavanozlar, farklı renk cam boyalarıyla boyanabilir ve rengarenk kurdeleler ile süsleyebilirsin. Dekorasyonuna uygun olarak boyadığın ve süslediğin kavanoz mumlukların içerisine mumları yerleştirerek hayal ettiğin ışıltıyı yakalayabilirsin.

Şişeleri değerlendir!

Cam mumluk kendin yap projelerinden bir de atıl durumda olan cam şişeleri mumluk yapmaktır. Biriktirdiğin cam şişelerin etiketini sökerek temizledikten sonra dilersen boyayabilir, süsleyebilirsin. Bu şişelerin içerisine uygun boyutlu mumlar yerleştirebilirsin ya da ağız kısmına sabitleyerek uzun mumlardan kullanabilirsin. Dekorasyon içerisinde yanyana kullanacağın 2 veya 3 şişe mumluk dekorasyona katkı sağlayarak mükemmel bir görünüm elde etmeni sağlar.

Odun parçalarından mumluk yap natürel görünüm sağla

Odun parçalarını kullanarak dekorasyon ürünleri yapmak son zamanlarda popüler oldu. Odun parçalarından avize dahi yapılabiliyor. Sen de küçük boyutlu odun parçalarını kullanarak mumluk yapabilirsin. Odun parçasının iç kısmında mumu yerleştirecek bir yuva açman mumluk yapımı için yeterli olacak. Odunu boyamana da gerek kalmadan mumluğunu kullanmaya başlayabilirsin. Natürel bir görünüm için muhteşem bir öğe olan odundan mumlukların yanında doğallığı yansıtan yaprak, dal parçaları da kullanabilirsin.

Kendin yap mumluk için muhteşem malzeme: Kozalak

Kendin yap mumluk modellerinde her yerde rastlamayacağınız fakat görünüm itibariyle hem doğallığı hem de şıklığı yansıtan kozalak ile kolay bir şekilde mumluk yapabilirsin. Kozalağın üst noktasından içerisinde doğru açtığın mum yuvasının ardından kozalak mumluğunu istediğin şekide süsleyip boyayabilirsin. Özellikle altın ve gümüş renginin çok yakıştığı kozalağı dekorasyonuna uygun renge boyayabilirsin. Dilersen hiç boyamadan da kullanabilir natürel bir görünüm elde edebilirsin.

Mum yanınca muhteşem kokular yaysın

Mumluklarda kabuk tarçın kullanarak mum yandıkça muhteşem tarçın kokusunun evi sarmasını sağlayabilirsin. Küçük kahve yanı bardakları, küçük boyutlu kavanozlar ya da cam başka bir obje kullanarak mumluğunu yapabilirsin. Cam objenin etrafını saracak şekilde kabuk tarçınları dizip bir kurdele veya hasır ip yardımıyla sabit durmasını sağlayabilirsin. Mumluğun içerisine yerleştirdiğin mum yandıkça seni mest edecek kokular yayılırken, tarçının kahverengi görüntüsü dekorasyonuna çok yakışacak!

Beton ile sağlam mumluklara merhaba!

Kendin yap mumluk için günümüzde yaygınlaşan yaratıcı fikirlerden betondan mumluk yapımı, hem görünümü hem de uzun ömürlü kullanım sağlaması açısından denemen gereken bir fikir. Beton harcı hazırladıktan sonra şekil vereceğin bir kap içerisine dökmen ve kurumadan mum yuvasını açman gerekir. Kuruyan betonu kalıbından çıkardıktan sonra zımpara yardımıyla şeklinde değişiklik yapabilir dekorasyonuna yakışan bir renge boyayabilirsin. Hazırladığın bu mumluğu uzun yıllar kullanmanın keyfini sürebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message