Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mum ve mumluk yapımı
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mum ve mumluk yapımı

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Mum, yapay ışık kaynağı olarak aydınlatmada kullanılmak için icat geliştirilmiş olsa da şimdilerde dekorasyonun vazgeçilmezlerinden biri. Dekoratif mum yapımı için yaratıcılığının yanı sıra hayal gücünü de kullanırsan fark yaratan tasarımlar üretebilirsin. Mum yapımı gibi mumluk yapımı da becerilerini geliştirmene yardımcı olabilir.

Dekoratif bir mum yapımında kullanılan malzemeler neler?

Ortamı bir anda romantik bir mekana çeviren dekoratif mum yapımında parafin malzeme listesinin başında gelir. Parafin yerine tercihine göre bal mumu da kullanabilirsin. Yaptığın muma renk verebilmek için ise gıda boyasına ihtiyacın olabilir. Gıda boyasının rengini zevkine ve mekanın dekorasyonuna uygun biçimde seçebilirsin. Mum yapımında gereksinim duyacağın ipin de pamuk olması gerekir. Böylece mumun verdiği ışığın verimini artırabilirsin. Kokulu mum elde edebilmen ise yapım aşamasında çeşitli yağlardan yararlanabilirsin. Özellikle lavanta, limon ve portakal yağı ile ferahlatıcı bir etki sağlarsın. Son olarak yaptığın karışımı koyabileceğin dekoratif bir cam kavanoz temin ederek mum yapımına başlayabilirsin.

Dekoratif mum nasıl yapılır?

Mum yapımı esnasında kullanacağın parafin ve bal mumu gibi malzemelerin ortalığı kirletme potansiyeli bulunuyor. Mum yapacağın yere biri bez ya da gazete yardımı ile korumaya alabilirsin. Bal mumu ya da parafini benmari usulü eritirken bir yandan da ısıya dayanıklı kavanoza fitili sabitleyebilirsin. Kokuyu ve gıda boyasını da eriyen parafinin içerisine koyarak mum yapımının son adımına gelmiş oluyorsun. Elde ettiğin renkli karışımı şeffaf cam mumluk içerisine koyabilirsin. Dilersen bunun için silindir cam mumluk da kullanabilirsin. Cam mumluk tercih edersin yaptığın mum ile dekorasyona katkı sağlayabilirsin. Kavanoz ya da mumluk kullanmak istemiyorsan yaptığın mumu süsleyebilirsin. Aromatik yağ kullandığın bir mumu silikon kaptan çıkardıktan sonra mumun çevresine tarçın kabukları yerleştirebilirsin. Kabukları da bir fitil yardımı ile muma sabitleyebilirsin. Küçük deniz kabukları varsa mum henüz tam olarak kurumadan deniz kabuklarını mumun çevresine sabitleyerek egzotik bir görüntü yakalayabilirsin.

Dekoratif mumluklar için ilham veren fikirler

Dekoratif bir mumluk yapabilmen için basit ve kolay ulaşılabilir malzemeler ihtiyacını karşılayabilir. Evde kullanmadığın bir kavanozun bir kenarına bir tutam iğne uçlu çam yaprağı monte edebilirsin. Sabitleme işleminde fitil kullanırsan mumluğa sofistike bir form kazandırırsın. Mum yapımı sonrasında ise erittiğin renkli parafini kavanoza koyarak mumun donmasını sağlarsın. Dekoratif mumluklar ile mekanın ambiyansını değiştirebilirsin. Rustik bir dekorasyonu tamamlamak adına ahşap görünümlü fener mumluk tercih edebilirsin. Endüstriyel bir dekorasyonda ise metal detaylara sahip fener mumlukları değerlendirmen doğru olabilir. Mum yapımı da evde yapabildiğin pek çok şey gibi oldukça eğlenceli. Fakat elde ettiğin mum ve mumlukları evinde dekor ürünü olarak kullanabiliyorsan keyfin ikiye katlanır.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message