Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Modern duvar dekorasyonu için 6 altın kural
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Modern duvar dekorasyonu için 6 altın kural

Yayınlanma tarihi: 24.02.2020

Modern dekorasyon tarzı son zamanların gözde yaklaşımlarından biri. Bu nedenle yaşam alanlarında sadelik ve minimal dekoratif uygulamalar ön plana çıkıyor. Aksesuar ve mobilya seçiminde olduğu gibi duvar dekorasyonunda da modern yaklaşımları benimseyerek yaşam alanlarını etkili bir şekilde dekore edebilirsin. Modern duvar dekorasyonu için bazı püf noktalara dikkat etmelisin.

1. Metalik duvar aksesuarlarından yararlanabilirsin

Modern duvar dekorasyonunda metal aksesuarların kullanımı oldukça popüler. Özellikle de modern duvar saati, tablo ve fotoğraf çerçeveleri gibi aksesuarlarda ön plana çıkan metal, modern dekorasyonlar yapmaya olanak tanıyor. Metali modern duvar tasarımları oluşturmak için raf seçeneklerinde de değerlendirebilirsin.

2. Yaratıcı aydınlatma seçeneklerine yönelebilirsin

Yaşam alanların doğal yollardan yeterince aydınlansa da avize dışında modern duvar aplikleri kullanabilirsin. Böylece loş ve sıcak bir mekan tasarımına adım atabilirsin. Duvar boyası ya da duvar kağıdı ile uyumlu tonlarda aplikler seçerek modern duvar dekorasyonun için şık yansımalar oluşturabilirsin.

3. Geometrik desenleri duvarlarına taşıyabilirsin

Geometrik desenler aksesuarlarda olduğu gibi duvarlarda da oldukça popüler. Modern duvar tasarımları için kare, üçgen ve yuvarlak desenli duvar kağıtlarına göz atabilirsin. Benzer desenleri halı ve perde gibi aksesuarlarda da kullanarak dekorasyonunu şık bir şekilde tamamlayabilirsin. Geometrik desenleri raf seçeneklerinde de kullanabilirsin. Kare ya da üçgen tasarımlı kitaplıklar oluşturabilirsin.

4. Duvar stickerlarından ilham alabilirsin

Duvar stickerları, modern dekorasyonlar için yaratıcı seçenekler sunuyor. Yaşam alanının genel tarzına göre farklı doku ve desenlerdeki sticker seçeneklerinden yararlanabilirsin. Örneğin kadife koltuklara sahipsen stickerlarında kadife dokulu modelleri tercih edebilirsin. Dar bir yaşam alanına sahipsen ayna tasarımlı stickerlar ile mekanı olduğundan daha geniş gösterebilirsin. Mobilya döşemelerinde kullandığın desenleri stickerların için de değerlendirebilirsin.

5. Pastel renklere ağırlık verebilirsin

Modern dekorasyonlarda mobilyalarda olduğu gibi duvar renklerinde de yumuşak ve açık renkler ön planda. Beyaz ve krem tonlarını kullanarak duvarlarını modern ve sade bir şekilde dekore edebilirsin. Bu dekoratif yaklaşım ile zamansız bir mekan tasarımı da elde edebilirsin. Duvarlarda açık renkler kullanarak huzurlu ve sakin bir mekana sahip olabilirsin. Pastel tonlardaki vazo ve biblo gibi aksesuarlarla duvar renklerini ön plana çıkarabilirsin.

6. Soyut tablolar ile şık tasarımlar oluşturabilirsin

Soyut tablo kullanımı duvarların modern bir şekilde dizayn edilmesinde oldukça etkili yaklaşımlardan biri. Pastel tonların yoğun olduğu soyut tablolar modern dekorasyon tarzlarında sıklıkla tercih ediliyor. Mekanın genel tarzına göre mavi,pembe ve yeşil gibi renklerin açık tonlarının hakim olduğu tabloları tercih edebilirsin. Bu tablolar kanepe ya da koltuk arkalarında bütünleştirici objeler olarak oldukça hoş görünümler yaratıyor. Tablolarındaki renkleri aydınlatmalarda da kullanarak şık bir dekorasyon elde edebilirsin. Duvarlarını modern bir şekilde dekore ederken Bi’Boya‘nın renklerinden yararlanabilirsin. Kadife ve Metalik seçeneklerle duvarlarına hoş yansımalar yaratabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message