Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Modern Dekorasyonun Vazgeçilmezleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Modern Dekorasyonun Vazgeçilmezleri

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Ev dekorasyonu fikirleri zaman zaman değişiyor fakat modern dekorasyon her zaman yerini koruyor. Modern ev dekorasyonu denilince düşünmeden sıralanacak birkaç madde var. Bunlar herkese hitap etmesi, kalabalık ve dağınık görünmemesi, çoğunlukla minimalist bir çizgide olması ve sade renkler kullanılması olarak sıralanabilir. Renk trendlerine göre sık sık modern dekorasyon örnekleri de değişkenlik gösterir fakat değişmeyen bir şey vardır: Sadelik! Grinin moda olduğu dönem modern ev dekorasyonları gri koltuklar, gri halılarla daha çok kombinlenebilirken, mavinin moda olduğu dönem mavi duvar kağıtları, mavi koltuklar ve maviyle uyumlu pastel renklerle birleştirilir ama esas olan sade tasarımdan hiçbir zaman ödün verilmez. Yeni evinde modern dekorasyon havası estirmek istiyor ama bir türlü nerden başlayacağınızı bilemiyorsan önerilerimize kulak ver. Yaşam alanlarına biraz yenilik katmak istiyorsan bu yazı tam da sana hitap ediyor! Modern salon dekorasyonu nasıl olur, nelere dikkat edilmelidir? Modern oturma odası dekorasyonu nasıl olur, ne yapmaktan kaçınmalıdır? Bu tip soruların cevapları ve modern dekorasyon fikirleri içeren birçok ipucu ile devam ediyoruz.

Modern dekorasyon için olmazsa olmaz unsur: Rahatlık

Modern ev dekorasyonu 2020 örneklerinde daha çok gördüğümüz şey rahatlığın ön plana çıkarılması. Konfor sağlayacak ve aynı zamanda modern dekorasyon örneği oluşturacak bir oda için yapacağın ilk şey spor kumaşlar kullanılan kabarık ve rahat bir koltuk modeli seçmek. Ardından koltuğu tamamlayıcı bir orta sehpa, puf ve tv ünitesi gibi diğer mobilyalarını ekleyerek odanın dekorunu tamamlayabilirsin. Dekorasyonda çok sıradan bir görüntü istemiyorsan mobilyaları seçerken farklı tarzlardan faydalanabilirsin. Örneğin, kabarık, spor koltuğunuzun yanına deri berjer seçmen odana hareket katacak, yaşam alanın daha dikkat çekici olacaktır. Sıcak renkleri modern dekorasyon çalışmanda ön plana çıkarmak istersen sehpa ve tv ünitesini ahşap malzemeden seçmelisin, aydınlık bir oda istiyorsan kullanacağın ana renk beyaz olmalı. Beyaz, ışığı yansıtarak odanın daha ferah ve aydınlık görünmesini sağlayacaktır.

Aydınlatma ve  modern dekorasyon incelikleri

Düz bir avize kullanmak yerine farklı geometrik şekiller içeren avizeler ya da duvar aydınlatmaları modern dekorasyon için vazgeçilmez. Aynı şekilde mobilyalara ya da duvar aksesuarlarında da sıradışı bir dokunuş gerek. Eşyalara gelince, çoğunu açık renklerde seçmeye çalışmalısın, duvar renginde de yine çoğunlukla açık renkler tercih edilmelisin ki modern dekorasyon tamamlanabilsin. Odayı tekdüze görmek istemiyorum dersen derinlik sunacak gri, lacivert, antrasit gibi soğuk tonlu renklerin birini duvarların bir kısmında kullanabilirsin.  Burada esas olan odaları eşyaya boğmamak ve nefes alabilen bir alan yaratmaktır. Minimal eşya ile duvara asacağın sıradışı bir tablo modern dekorasyon için ihtiyaç duyduğun her şeyi sana sunacaktır.Tüm bu incelikler modern mutfak dekorasyonu için de geçerli. Minimal eşya ve araç gereç, pastel renkler, parlak-karışık renkte seçilmemiş mutfak dolapları ile evin geneline yayılmış modern havayı mutfağında da kolaylıkla oluşturabilirsin.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message